Mindig sikerülő kuglóf recept


Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg liszt
25 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 dl olaj
1 dl víz
kakaópor
durvára vágott dió
darált dió
mazsola
étcsokis vagy tejcsokis tortabevonó
A Mindig sikerülő kuglóf elkészítési módja:
A 4 tojás sárgáját habosra keverem a cukorral, hozzáöntöm az olaj és a víz keverékét, végül belerakom kanalanként a liszt és a sütőpor keverékét. A keményre vert 4 tojásfehérjét is hozzáforgatom. Belekeverem a durvára vágott diót és az előzőleg beáztatott mazsolát (vízbe vagy rumba áztatom). A tésztakeveréket kettéveszem, és az egyik felébe kakaóport keverek (jó a sima is, de talán finomabb keserű kakaóval). Kivajazom a kuglófformát, az aljába beleszórok egy kevés darált diót. 200-220 fokon 5 percig sütöm, utána kb. 30 percig 150-180 fokon, tűpróbáig! A tortabevonót vízgőz felett felolvasztom, ráöntöm a kész és még meleg kuglófra. !
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gotinagyi, 2013. jan. 11. 14:51
A mindig sikerülő kuglóf elkészítési módja és hozzávalói.