Mindent a hízásról/hízókúráról (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mindent a hízásról/hízókúráról
Sziasztok! Nekem lassan két hete, hogy mandulaműtétem volt. Igaz, most már tudok enni, de az első hét az katasztrófa volt, és nagyon lefogytam.
Amúgy is mindig is nagyon vékony voltam, sokáig ez nagyon is zavart engem, de az utóbbi időben felment a súlyom 55 kg-ra, és úgy már elfogadtam magam. Bár a 172 cm-es magasságomhoz még talán az 55 kg is kevés volt. De ezt az 55 kg-t már kb. 6 éven át tartottam. Nem mozdult soha se le, se föl.
Most 4-5 kg-t fogytam a műtét után, de ez nálam nagyon látványos.
Szeretném összeszedni magam nyárra, hogy valahogy kinézzek a fürdőruhában, mert most olyan vagyok mint egy giliszta. Remélem ugyanolyan gyorsan vissza fognak jönni a kilók, mint amilyen gyorsan most eltűntek.
Majd megpróbálom én is a béres cseppet, meg még jövőhéten itthon leszek táppénzen, és elkezdem a hízókúrát. (Régebben nem nagyon reggeliztem, most majd bevezetem.)
csak gyökeres életmód váltással sikerül a "hízás", de nevezzük inkább erősödésnek!
Mozgás - állóképesség javítás érdekében, és valóban a megnövekedett energia igényt ki kell elégíteni - enni kell!!! Többször kevesebbet, de rendszeresen.
én eleinte nem javaslom minden féle táplálék kiegészítő alkalmazását... először tanuljunk már meg helyesen étkezni: reggeli - ebéd - vacsora - és a köztes időszakokban is zöldség, gyümölcs mehet... sok folyadék...
a dohányzóknak: leszokás a cigiről, tuti többet cigizel, mint eszel..és ha éhes vagy, akkor is inkább rágyújtasz - mint ennél!!!
később ha megy a normális - egészséges kajálás, és fél óránál többet vagy képes mozogni - tornázni - erősíteni, akkor mehet az edzések után a fehérje turmix, meg egyéb táplálék kiegészítők...addig nincs értelme, míg nincs rendszer az életedben... és az élethez szükséges kalória bevitelre nem vagy képes!! csak így máshogy nem. a zsír meg az édesség zabálástól csak betegek lesztek...a normális evéshez is hozzá kell szoktatni a szervezetet különben megbetegszik - főleg ha eddig sanyargattad.
Ha hízni olyanokkal akarsz, hogy ZSíros tejszín, ZSírban tocsogó kaja, ZSíros vaj,(tehát az állati eredetű zsiradékok) stb, akkor csak a koleszterin szint lesz sokkal magasabb mint aminek lennie kellene!
REcept egyszerű:
Reggeli ebéd vacsora, kötelező szinten. Átlag nő energia bevitele 2000 kcal. Fogyáshoz 1500kcal, Hízáshoz 2500 kcal kell naponta. Aludj eleget, legyen meg a szervezeted napi rutinja, kevesebbet kávézz, cigizz, mert elveszik az étvágyadat. Ezeket és a nasikat hagyd a kaja utánra, vagy teljen el min 1 óra a főétkezés elött. ÉS idd meg a napi víz adagodat! ennyi :)
Lusta vagyok izmot építeni, pedig kéne. :(
Sokan azt mondják hogy örüljek, hogy nem kell meggondolnom minden falatot. Ennek örülök is. De a kis mellnek, piszkafa lábnak, és lapos fenéknek nem annyira...
Nassoljatok mogyorót, mandulát, pisztáciát, aszalt gyümölcsöt! Ezeknek is elég sok a kalóriatartalma.
Sok-sok vitamin (nem átlépve a megengedettet)! Meg az előbb említett fehérje, izomépítés...
Még az állattenyésztésben is (részben) vitaminokkal hizlalnak. Na persze a genetika erősebb sokszor :)
de mindkét irányba (hízás, fogyás) az egészséges életmód a hosszútávú megoldás.
Én is örökletesen vagyok vékony, pajzsmirigyemet nézték, nincs gond.:) Egyszer sikerült egy nyáron (szóval teljesen stresszmentes időszakban) híznom pár kilót, ami már egészen tetszett, de fogalmam sincs hogy hogyan, azóta sem ment.:)
Igazad van Szilviaaa, hogy az úgy nem egészséges, sokan mondják is a hízni vágyóknak, hogy ha hízik és nem sportol, rögtön hasra megy, de én már annak is örülnék ha oda menne valami, legalább hogy lássam.:D Soha az életben nem volt rajtam sehol felesleg. A torna meg sajnos bokát, csuklót nem vastagít.:P Viszont combom, karon, stb. lehet javítana egy kicsit a helyzeten.:)
szerintem olyan esetben, amikor valaki sokat eszik, és mégis nagyon sovány, először pajzsmirigy hormont kell vizsgáltatni!!!
de persze ha azért nem kóros, akkor nem hiszem, hogy egyből hormonprobléma van a háttérben, aki csak szimplán vékony alkat, az örüljön, hiszen manapság az sokkal divatosabb :D de ha már kóros, és akármennyi evés sem segít, akkor hormonvizsgálat!!!
Igen, azt mondják, a magas kalóriatartalma miatt ajánlott hízókúrázóknak étkezések mellé, de nem próbáltam.
Nálam is így van, ahogy mondod, simán van, hogy éjfélkor bedobok egy pörköltet, a szendvicseim is tele vannak sajttal, felvágottal, de ennek ellenére semmi. Van tipped, amivel Te is híztál, vagy csak úgy észrevétlenül felszaladt?
Bébi tápszer??
Én is küzdök. Nemrég lefogytam 46 kg-ra, most felhízlaltam magam 48-ra, de itt megálltam. Pedig 2-3 kiló még kéne. És eszek mindent pörkölttől kezdve a spagettin át az édességig, este 10-kor nasi, gyakran főzök tészta félét ebédre, mégis nagyon lassan hízom.
Ugrás a teljes írásra: Mindent a hízásról/hízókúráról
További ajánlott fórumok:
- A magyar ember mindent tűr?!
- A szoptatásról mindent
- Miért van az, hogy az egyik ember könnyen megkap mindent az élettől, a másik pedig nem?
- Miert tudnak a ferfiak mindig mindent jobban?
- Segítsetek, nem tudom mit tegyek, mindig mindent elszúrok!
- Segítsetek Helga lányom hisztijét megszüntetnem!Én már mindent bevetettem!Mit csinálok rosszul?