Minden városban ez a szokás? Titeket nem zavar? (beszélgetés)
De elég sok van benne:((
Sajnos.
Itt elakadtam. S az jutott az eszembe: a játszótéri vandálokból lesznek azok a tini gyilkosok, akik csak tizennéhány év börtönt kapnak, mert megölik a társukat mert "idegesítette" őket.
Bocs, ha durva volt a hasonlat.
:), aranyos. én meg azon szoktam dőlni mikor a szomszéd hozza az ikreket egyforma ruha és mint két tojás és mindenki rögtön kérdezi az anyukát: Ugye ikrek a gyerekek?
Szegény, már hányszor kérdezhették a 2 év alatt tőle!
Erről eszembe jutott egy történet,nem idevág,de azért elmesélem.:)
A barátnőmnek ikrei vannak,most fél évesek. Ő mesélte,hogy lekellett vinnie a kisfiút orvoshoz és amíg ő bent volt az anyukája tologatta kint a babakocsiban a kislányt.
Odament hozzá egy néni és megkérdezte tőle,hogy miért vett ikerbabakocsit,ha csak egy gyereke van? Talán a másik oldalra pakol,ha boltba megy?
szerncsére nálunk ez a motorozás kimaradt!Eggyel kevesebb ami miatt rohangálnom kell meg izgulni!
Inkább szerelgetni szokta őket. :)
Ha a lány ilyen "egyszerű" csak hagyd ott, lehet észre se veszi! :)
ráadásul most már félek, hogy régi ismerőseként fog üdvözölni legközelebb ........
plusz az a baj, hogy lehet majd nem veszi a lapot ha le akarom rázni (mert sajnos elég diplomatikus vagyok9
jajj nem volt piás, ennyi esze volt
még nem is találkoztam ennyire buta emberrel, furcsa és ijesztő volt :)))
Serry bocs, hogy itt írom le, de valahová muszáj! :))
ma a játszóról hazajövett egy kb. 18 éves lány (aki reggel a boltban leszólított, hogy milyen aranyos a kisfiam stb-stb) most úgy üdvözölt mint régi barátját! :S Kérdi, hogy messze van-e a játszótér, mondom igen a park túlsó végén és hazafelé jövet a gyerekek százhússzal mennek a motorjukon az anyukák meg szaladnak utánuk végig:)
-erre a lány- százhússzal?
mondom neki - szóval gyorsan
jó, jó de hogy mérik le, hogy pontosan százhússzal jönnek??
(jujj!!! a többit nem részletezném, csak röviden, megkért, hogy szóljak, ha lomtalanításkor kiteszek valamit, pl. ruhát és rámutatott a ruhámra! :)) - egyébként meg hogy szólnék neki, azt se tudom kicsoda :)))
ez szomorú.. és gondolom ezek a gyerekek a suliban is megengedik maguknak ugyanezt durvaságot, mert attól, hogy kijön a játszóra még nem lesz teljesen más ember.
rossz belegondolni, hogy milyen agresszív gyerekek is vannak. és milyen felnőtt lesz belőlük?
hát nálunk is ki van írva meg be van kerítve, de bejönnek kutyával, meg a butyishintába bepréseli magát a kölök vagy a rugóson ugrál rugdalja stb. Én rájuk szólok, de visszaszólnak és abba sem hagyják kinevetnek-és megindultak a felém botokkal(10évesen!).Szülők szintúgy, a többség meg kussol, és kerülgeti őket!vagy inkább hazamennek.A cigis piás társasághoz meg már nekem sincs bátorságom, ha a 10 éves is nekemjön meg vitatkozik a "jogairól"!Nálunk most a vízeslufi dobálás a menő-persze nem egymásra-anyukák nagymámák éppen ki a célpont!És amúgy a társaság
autóval érkezik a játszótérre nem akárkik!Öltönyös
apuka a kislányához: igen kicsim a homok a tiéd, a többieket kérd meg hagyjanak békén vagy menjenek el!
Tudjátok ez a dolog két élű: ha ott van az udvar akkor a napközi miért van a játszótéren? Mért nem az iskola udvaron rohangáldélutánonként? Nem az a baj,hogy most amikor nem lehet velük bírni kihozzák őket egy-egy óra alatt a suliból a változatosság kedvéért.
Ott az alapprobléma, hogy nincs pedagógus aki rájuk szólna ,figyelne mikor a játszót kapják szét.
Nem tartom helyesnek,hogy kicsapom a napközit míg rohangálnak kitomboljak magukat és nem lesz gond a tanszobán. Tombolja magát az iskola udvaron főleg ha van. Ne tegye tönkre azt amit nem csak neki építettek drága pénzen.
Tudjátok ha van egy-két jó pedagógus aki figyel rájuk akkor nincs baj. Persze ettől függetlenül mindig vannak vandálok. ez meg a szülőn is múlik. De ha egyáltalán nem figyelünk rájuk sem szülök sem pedagógusok akkor csak rombolni bírnak. Mert a Tv nevelte fel őket!
Szóval tényleg nem főleg az a baj,hogy kihozzák őket annak ellenére,hogy ott a nagy udvar. Az a baj,hogy rendszeresen azért hozza ki őket a napközis tanítónénik galerije, hogy ők addig trécselhessenek és a gyerekek meg kidühöngjék magukat. Holott nem dühöngőnek hívják a helyet és nem csak a napközié.
én is otthagytam a nagyot, pedig igazá jó játékok vannak, nálunk sok jó játszótér van-de mindenhol megy a vadulás, tiniktől a cigizés szemetelés rongálás.Most voltam két kisebben,gondoltam kevésbé lesz szemetes és nyugisabb is lesz.Sajnos az egyiken nagyon sok a kaki és a hányás-sz szerint lefosták a mászókát-és nem kutya csinálta!
A másikon meg a csúszdába dobálták a sörösüvegeket minden csupa üvegcserép volt!
Ezt amúgy nem értem, miért verik a földhöz-én is voltam tini az éjszakába, de ez nálunk kimaradt- nagyon rossz szokás mert szinte bárhol előfordul, járdán játszótéren parkba sőt nálunk olyan végig a tiszapart-minden üvegcserép, még cipőben sem merek végigmenni, mikor még csak togyogós volt az enyém folyton paráztam elvágja a lábát(cipőstül), vagy beleesik a kezével arcával, de most se engedem rohangálni, ha nem nézek körül nincs e véletlen sörös vagy pezsgős üveg széttörve-ájulok is mikor a többi gyerek baba cipő nélkül van a játszón én meg szedem a üvegcserepeket!Nekem gyerekkoromban szétvágta a talpan egy üvegcserép, a tóparton hagyták a homokba én meg pont ott sétáltam!
Nálunk nem viszik ki az iskolásokat,ovisokat a játszótérre,legalábbis nem ide. Engem sokkal jobban idegesít,mikor azt látom,hogy tele van gyerekkel a játszótér, valaki lehozza a kutyáját és a gyerekek között rohangál póráz nélkül vagy akár azzal,át a homokozón stb. Ilyenkor mindig az jut eszembe,hogyha éppen nincs a játszótéren gyerek talán el is végzi a dolgát a kutyus a homokozóban. És persze ne merjél szólni,mert a gazdinak áll feljebb.
Én kutyapárti vagyok,imádom az állatokat,csak azt gondolom,hogy mindennek megvan a maga helye.
Néhányan itt azzal érveltek,hogy a nagyokat is ki kell vinni,meg hogy a mi gyerekünk is megnő egyszer...
Lám,lám,nem az a gond hogy kiviszik őket!Ha figyel is rájuk valaki,akkor velük sincs semmi probléma.
Remélem sokkal jobb tapasztaltaitok is lesznek.
Tudom milyen az, nálunk a pelusos eset után másfél évig be sem tette a gyerekem a lábát arra a játszóra egy másikra kezdtünk el járni. ami akkor épült. mostanra a napközisek és kamaszok dühöngésének hála egy romhalmaz. Ha lesz kedvem és arra árok megmutatom képekben is.
Pedig nagyon szerettünk oda menni. Most meg a kicsivel inkább nem megyek. Marad ez a játszó ahová vissza szoktunk miután felújították.
:)
Ha megyünk a játszótérre írok,bár nincs sok kedvem(a történtek után) meg az eső is szakad!
Elmesélem a mai esetet. Ma is mikor kiértünk a játszóra kint volt egy osztály. Tanító néni hol ülve hol állva figyelte a gyerekeket. Egyik is csoportjuk reklámújságokkal béllete ki a bújócska hengert. Aztán tanító néni odament megkérte őket, ha befejezik keressék meg a kukát és vigyék el oda a széttépett újságokat. A gyerekek még játszottak kicsit aztán a csipet csapat fogta magát gyorsan összeszedte a szemetet és eltűntek a kuka felé. Utána a kuka tele volt a gyerekek játszottak tovább. Ahol éppen labdáztak és az én kicsim oda ment bevonták a játékba kisit. Tanító néni közben igazságot tett két kislány közt. Nem engedte őket vízzel töltött vízipisztollyal játszani, mert ma hűvös van. Nagyon jól eljátszottak nem zavartak senkit, nem szedték szét a játszó teret. Talán mert még csak elsősök voltak? Talán mert a tanítónéni figyelt rájuk? Nem tudom. mindenesetre nem tudtam eljönni úgy ma a játszóról,hogy ne mondjam el ennek a tanítónéninek, hogy mennyire jó látni,hogy ilyen gondoskodó tanítónénijük van ezeknek a gyerekeknek.
Látjátok nem csak a rosszat veszem észre.
Tudjátok sokkal de sokkal több ilyen pedagógus kellene. S akkor nem csinálnék tragédiát abból,hogy a beton udvarról kihozzák a szép új játszótérre dühöngeni a kölköket.
Lányok nem akarok senkit megbántani ,de szerintem a hisztiről, a gyerekdühéről van másik fórum.
Engem továbbra is érdekelnek a játszótéri esetek. Az amiről eredetileg a fórum szólt.
Köszi mindnekinek aki eddig reagált!
További ajánlott fórumok:
- Melyik városban és korházban születtél?
- Melyik városban jártál középiskolába/ipari suliba?
- Utált már titeket a párotok családja minden ok nélkül?
- Dunaújvárosban 4 éve munka nélkül, ha már mindent megtettem érte mit lehet még tenni?
- Egy városban szociális lakást csak az kaphat, aki ott lakik vagy mindenki más is?
- Kevés lenne ennyi találkozás? Minden nap kellene, így, hogy ugyanabban a kisvárosban élünk?