Minden ami virág! Esetleg csere-bere? (beszélgetés)
hát, szerintem a gondozásukkal lehet a bibi, bár azért azt is tudni kell, hogy van olyan kaktusz, amelyik ( nálunk) nem virágzik.
neked milyenek vannak?
szia! nem igazán kell ôket késztetni, virágoznak ôk maguktól:)
télen hûvösön tartom az enyémeket, nyáron pedig kint vannak a (tûzô) napon. ilyenkor minden nap kapnak egy kis vizet.
nálam mindegyik virágzik, tavasztól ôszig folyamatosan, de még sokszor télen is.
Keresek egy növényt: kígyófa, más nevét nem tudok. Ez gumós szobavirág.
Tavasszal, márciusban, áprilisban kezd kihajtani a hagyma. 7-10 nap alatt teljesen kifejlődik. (Olyan gyorsan kúszik felfelé, mint a kígyó.) A lágy törzse kígyómintás. A hagyma méretétől függően a növény 20-100 cm magas. Amilyen magas a „törzs”, olyan átmérőjű, vízszintesen elterülő levelei vannak. Augusztus-szeptember hónapokig él, rezzenéstelenül. Olyan egyforma végig, mintha művirág lenne, nem hoz új levelet, s nem hullajt el egyet sem! Utána elkezd „meghalni”, vagyis teljesen elhervad. Hagyni kell békén, amíg magától el nem válik a hagymától. A hagymát több heti pihentetés után ki lehet szedni a cserépből, elválasztva a fiókhagymákat. (Ha vannak.) Ismét több heti pihentetés után kb. januárban cserépbe kell tenni, hogy újra kihajtson.
Nekem vagy 10 évig szolgált örömömre ez a növény, aztán egyszer csak valahogy elveszett. Pedig osztogattam a fiókhagymákat; s még sincs senki az ismeretségi körömben, akinek lenne ilyen.
Van róla valahol egy fotóm, amikor 1 méteresre megnőtt, s ülök alatta. Megpróbálom előkeríteni, s a naplómba feltenni.
Nagyon szerettem. Ismeri valaki?
További ajánlott fórumok:
- Jöjjön mindenki, aki januártól kalóriát, esetleg ch-t is számol, és így próbálja karcsúvá enni magát!!!
- Violetta matrica csere-bere esetleg vásárlás
- AKVÁRIUM /halak-növények-tartozékok/ csere-bere esetleg...
- Missed ab után kinek mikor sikerült az újabb terhesség és minden rendben volt-e ezzel a terhességgel? Esetleg voltatok-e kivizsgálásokon?
- Hogy tudok adókártyát csináltatni a fiamnak? Mindenképpen személyesen kell bemenni az APEH-hoz, vagy esetleg lehet interneten keresztül is .
- Minden féle matricakavalkád!-ingyenes csere-bere