Milyenek az angolok? (beszélgetős fórum)
Ja és hazudásokat nem is említettem.
Elképesztően hazudósak. És teszik azt póker pofával. Ha meg ellentmondasz nekik a hazugságaikra, rámutatsz, hogy hazudnak akkor rendkívül be tudnak sértődni.
A hazudás nagyon a kultúrájuk része. Munkahelyen, irodán például, nem egyszerűséggel letagadják ha valamit nem csináltak meg, elfelejtettek ahelyett, hogy bevallanák, hogy igen kiment a fejükből és elnézést kérnének. Inkább csinálnak egy nagy cirkuszt abban reménykedve, hogy megunod és engedsz nekik. Az utolsó szóért elképesztő meddig képesek elmenni. Nagyon makacs emberek.
"Ugyanakkor az arrogancia könnyen tetten érhető amikor modort és hanglejtést változtatnak amikor angollal illetve külföldivel beszélgetnek."
Ebben leginkább. Hogy máshogy állnak egy külföldihez mint egy angolhoz. Más angolokkal nyitottak, szívélyesek, barátkozósak, viszont a külföldiekkel nagyon távolságtartóak. Meg van egy lekezelő, kioktató hangnem a beszédükben, mintha az sugallnák: "te barlanglakó hallgass rám mert én angol vagyok és mindent jobban tudok mint te".
Sajnálom, hogy ezt tapasztaltad. :/ Muszáj elhinnem, hogy ezt éreztették veled.
Viszont tényleg teljesen mást tapasztaltam, nem 1-2 napos tapasztalataim vannak, hanem akár évi több hónap. Költözz haza, vagy másik országba.
Nyilván nem mindegy hol élsz de azért 5+ év alatt van esélyed több helyen megfordulni és több embert látni, hallani.
A távolságtartás valós. A ridegség valós. Az udvariasságból való barátságosnak tűnés valós. Ezek minden rétegre és minden régióra igazak.
Ugyanakkor az arrogancia könnyen tetten érhető amikor modort és hanglejtést változtatnak amikor angollal illetve külföldivel beszélgetnek.
Nüánszok de megfigyelhető mindez.
Szerintem meg van különbség az őszintén barátságos és a barátságosnak tűnő között.
Például ha azt mondják, hogy jó lenne valamikor összefutni akkor tulajdonképpen eszük ágában sincs veled összefutni, csak udvariasságból mondják, egyfajta etikett.
Ezt a fajta színleltséget nem szívlelem az angol kultúrában.
Van tapasztalatom. Sok évet éltem köztük.
Nyilván tapasztalat nélkül nem írnék semmit.
Számomra sokkal elbűvölőbb a délebbi népek kultúrája, mint az olasz, spanyol, francia, görög mint az alapjában véve hódításkultúrájú angolszászoké.
És ezzel nincs semmi baj. Lehetnek preferenciái az embernek.
Új vagyok a fórumon. Tudtommal a kél nyíllal lehet választ írni és eddig működött is.
Vagy van erre speciális tréning?
Miért is ilyen mentalitású?
Ha dicsérnem most őket akkor jó mentalitásom lenne?
Vagy hogy közelíted meg a problémát? Szabad kritikát megfogalmazni egyáltalán?
Igen, az a benyomás, hogy ridegek, kevés érzelmet élnek meg.
Viszont nagyon könnyen felmérgelődnek és kezdenek szitkozódni. Nem tudom miért van ez. Ha valaki hidegvérű annak nem kellene megőriznie a hidegvérét minden körülmények között?
Azért nem India, hogy a rasszokról szóljon, igaz rengeteg indiai él ott.
De miért másoktól érdeklődsz, tapasztald meg magad. Itthon is van gátlásos ember, aki alaptalanul lebecsüli magát.
Olyen ez mint bármelyik étel megítélése. Bármilyen drága tengeri ételt tehetnének elém nem tudnám értékelni, mert nem szeretem, de azért ugye , mert nekem nem jön be, nem jelenthetem ki, hogy car, hiszen másnak meg ízlik.
Remélem érthető volt a példa.
9
Igen, az osztálytudatosságról én is olvastam külföldi fórumokon. Például nagyon sokat számít kinek milyen az akcentusa, melyik egyetemre járt stb. Egyáltalán nem keverednek eltérő hátterű emberek.
De akkor ez milyen hatással van a külföldiekre. Hallottam itteni magyar ismerősömtől akinek volt angol barátnője olyant is, hogy valamennyire gáz angol nőnek külföldi pasival “leállnia”. Ez annyit tesz, hogy alacsonyabb osztályba sorolnak indulásból téged csak mert külföldi vagy? Meg mert az akcentusod sem eredeti, kifinomult?
Ez a rengeteg szabály megöli az emberi lelket. Hisz lelketlen.
Engem momentán nem a korom tartana vissza a kitelepüléstől, hanem a helyzet (itt-ott-családban), és az új UK munkavállalási feltételek.
Mikor másodszor kimentem, 39 voltam....
Pl. én nem emlékszem a legszebbre, de a legcarabbra igen.
Az a 20-perc volt az, amikor abbahagytam a szexet.
További ajánlott fórumok:
- Dolgozik valaki a Forever Living Products-nál? / aloe vera / Milyenek a tapasztalatok? Megéri elkezdeni?
- 35.héten megszületett magzatnak milyenek az életesélyei?
- Angliai élet - milyenek az angolok?
- Halak fériak milyenek?
- Jó lenne, ha több funkció lenne az oldalon. Szerinted milyenek?
- Anglia - milyen au pairként egy családnál dolgozni? Kinek mi a tapasztalata? Milyenek az angolok?