Milyen zenét tudnátok ajánlani, ami a vajúdás és szülés alatt halkan szólhat? (tudásbázis kérdés)
Én sokat hallgattam kismamaként a Babazene CD-ket. Be is vittem őket a szülésre, de ahogy jöttek a fájások már nem esett jól semmilyen zaj. Örültem, ha élek. Bár voltak pillanatok, amikor nem örültem annak, hogy még élek. :DDD
Szép és könnyű szülést kívánok! :)
És gratula az új babának. :)
gratula nektek!!!
ha még esetleg valaki idetéved akit érint:
én is zenével szültem, és még annó amikor az esküvőnkre kerestem olyan "vonuló" zenét, zongorásat, találtam nagyon sokat, lehet boltban is kapni cdn, meg letölteni is lehet.
Ezek tulajdonképp ismert zeneszámok feldolgozása zongorán, alapvetően ugye lassú, de dallamos zenék, engem nagyon megnyugtatott, terhesség alatt is sokat hallgattam, és akkor is jó volt, és azóta is van hogy apával este ha nyűgös, sötétben táncolnak rá, és egyből elalszik...
én alapvetően azokat a zenéket szerettem a szülőszobán is amiket ismertem, tudtam énekelni, az oldotta a feszkot :)
Sziasztok!
Végül is megszültünk.
Rádiót hallgattunk közben és nekem nagyon jó volt a változatos zene.( nem roxy, vagy egyéb...)
Sláger, Juventus.
Amit szívesen hallgatsz.
Én pl Queen, Dire Straits, ilyesmik.
Köszönöm a pozitivitásod!!!
:)
Jó ezt olvasni!
Végre!
Természetesen a naplómban mindenről beszámolok majd!
Ahogy közeledik a nagy nap, egyre inkább veszítem el az érdeklődésemet a zenék iránt.
Lehet, hogy nem is lesz belőle semmi.
Van valakinek pozitív tapasztalata?
Nem a zene választással volt a baj, hanem magával a ténnyel, hogy zenélés van közben.
Talán velem lehetett a baj, mert a szívem mélyén éreztem, hogy gond lesz, (lánykám 61cm és 4600g volt születésekor), így hiába próbáltam, nem tudtam ellazulni tőlük. Pedig előtte mindig jók voltak...
Viszont a párom egy ideig "le volt kötve", szegény próbálkozott, hátha valamelyikre "rákapok"... :-)))
Végül a császár után odavitték hozzá a lányunkat és kettesben "zenéltek"... :-)
Így mégis volt értelme az egésznek, sőt, azóta is imádnak együtt zenézni.
Mi volt a baj?
Zavart a zene?
Rendes a párodtól, hogy időt szánt rá és összeállította neked.
Más lett volna az ízlésed?
Szia.
Vangelis, Enya, Kenny G., Chris Rea.
Igazság szerint a párom válogatta nekem össze őket, lehet ez volt a baj... :-DD
Neked is ajánlanám Lisa Gerrard-ot.
Hallgatsd meg tőle a : Now we are free című számot!
Bele fogsz szeretni.
A youtube-on megtalálod.
Szió!
Gondoltam rá, hogy esetleg minden zavarni fog.Ez a zene is csak csendben, éppen hogy hallhatóan fog szólni. Ha pedig zavar, akkor kikapcsolom.
De meg akarom neki adni a lehetőséget.
Hátha.
Szió!
Ezt mi is használjuk, csak mi kiválasztottunk egy nagyon kellemes kis felhúzhatós játékot, ami csodálatos zenét játszik.
Ezt meghallgatjuk naponta többször úgy, hogy a pocakra teszem és hagyom had járjon le.
Ezalatt érzem, hogy a babám aktívabb lesz.
Már megismeri a zenéjét és ficereg ha hallja. Utánaolvastam és emlékezni fog rá a születése után és megnyugtatja majd az ismerős dallam.
A típusával kapcsolatban, hogy szereti e, vagy sem valóban nem lehet eldönteni. Viszont ők inkább az ütemeket halják, ami kicsit hasonlít a pociban lévő zörejekre-szívdobbanás stb.
Szerintem nem dönthetsz rosszul, ha olyan zenét választassz, ami nem szedi le a vakolatot a falról.
Szió!
Köszi az ötletet, Enya több számát is beválogatom majd.
Szisztok!
Ezzel kapcsolatban... Én, bár még van hátra addig néháby év, eldöntöttem, hogy amint megtudom, hogy babát várok, kiválasztok egy számot, amit a terhességem alatt nagyon sokszor hallgatok, hiszen a kicsi is hallja, erre a zenére szülök, és ezután is sokat hallgatnánk, pl. szoptatás közben. Szerintem ez a dal kihatna rá sokáig. Szerintem szép dolog, de a barátom erre azt mondta, hogy mi van, ha a babának nem tetszik ez a szám? És jogos a kérdés...vajon ezt honnan tudjuk meg?
Egyébként én is Enya-ban gondolkodok, de Ákos neve is femerült bennem.
Szió!
Erre én is gondoltam, hogy idegesíteni fog, de hátha!
Milyen zenéid voltak?
Bízom benne, hogy kapok valami jó kis tippet.
Volt valakinek zenés szülése?
Természetesen a saját hangját kivéve?
A Vangelis tuti befutó-ki nem hagynám!
Biztos kisebb gondom is nagyobb lesz annál, hogy milyen zene szól. Lehet hogy észre sem fogom venni, de hátha jó hatással lesz ránk.
Szia!
Amikor a kislányom született, mi is kiválasztottunk egy rakás szép,lassú,megnyugtató zenét, de mire odakerültünk, addigra még a legkisebb, legszebb "muzsika" is idegesített.
Végül zene nélkül voltunk, és sajnos a kislányom is császárral született meg... :-(
Én is ilyen lassú megnyugtató zenékre gondoltam. Csak reméltem hátha valakinek van már tapasztalata és bejáratott, jól bevált szülő zenéje.
További ajánlott fórumok:
- A málnalevél tea rendszeres ivása a terhesség utolsó heteiben, valóban megkönnyíti a vajúdást?
- A munkatársnőim cikiznek, mert akkor is kiöltözök, ha egyszerű hétköznap van... Hogyan szólhatnék nekik vissza valami találót?
- Mit tegyek?Kinek szólhatnék, nagyon undorító dolog
- Mennyire gyakori vajúdás és szülés alatt a hányás?
- Hányás vajúdás, szülésnél?
- Segítik-e a homeopátiás készítmények a vajúdás és szülés folyamatát?