Milyen végzettséggel lehet valaki pultos? (beszélgetés)
8 általános.
Ha van bejelentett vendéglátói végzettségű a helyen,akkor nem kell végzettség hozzá.
Tanári végzettséggel dolgoztam egy öt csillagos hotel bárjában, koktélokat készítettem. Semmi gyakorlatom nem volt benne, még csak nem is vagyok kocsmába járó típus. A lényeg az volt, hogy hogy nézek ki, azt pedig, hogy mit hogy kellett csinálni, azt megmutatták. Minden koktél le volt írva egy könyvbe, hogy miből mennyit kell bele tenni, miket kell használni hozzá, milyen díszítés kell, milyen pohár kell, stb. Természetesen kép is volt róla. Nem volt egyáltalán nehéz ezt csinálni, egy idő után meg simán mentek könyv nélkül is. Csak akkor kellett kinyitni, ha valami újat kértek, de amúgy megvolt az a néhány szokványos, amit nap mint nap kértek, nem kellett sok idő, hogy megtanulja az ember. :D
Midnemellett persze sört is csapoltam meg rövid italokat is adtam ki, kávékat is készítettem - a kávé még bonyolultabb tud lenni a koktéloknál, ahhoz "érzés" kell. :D Mindent megmutattak, mindenhez megmondták, hogy mennyit kell önteni belőle, milyen pohárba való, stb. Még úgy kellett tanulnom a piák nevét, hogy ha valamit kértek, akkor tudjam, hogy melyik üveghez nyúljak. :D És mégse küldtek el, megtanultam mindent pár napon belül, ennyi simán belefér bármelyik munkahelyen.
Én is úgy tudom,hogy csak 1-nek kell végzettsége legyen abba a műszakban amiben vagy.
Egyébként még infónak azt tudom,hogy az okmányiroda a tevékenységre úgy adja ki az engedélyt,ha legalább 1 alkalmazottjának meg van a szakirányú végzettsége....a többinek nem kell.
Márpedig,ha ebből indulunk ki,akkor nem baj,ha neked nincs....de egyébként is,ez a kérdés a főnök gondja,nem téged büntetnek meg,ha esetleg más a szabály.
ha dolgozik valaki akkor elég ha egy embernek van meg a képesítése...bár ez tán családon belül van...
kereskedő-boltvezető
vendéglátó-üzletvezető...
ezek gyorstalpalók :)
Vendéglátó eladó végzettség kell.
Ezt tanfolyamon,rövid idő alatt elvégezhető.
Jó ha van papír az ellenőrzések miatt is.
MEg nem elég a rátermettség és egyéb pozítív tulajdonságok,ha lövése sincs a szakmáról.
A tanfolyamon tömörítve nem hiába képzik az ilyen szakmát választó emberkéket.
Én fel sem vennék olyant akinek nincs papírja,lehet rétermett.
Adott szituáció és netán 1 ellenőrzésnél akahatnak bakik és akkor munkáltót,dolgozót mindenkit büntetnek.....
További ajánlott fórumok:
- Milyen végzettséggel lehet hajón dolgozni?
- Milyen végzettséggel lehet valaki szakorvos mellett asszisztens?
- Kereskedő-boltvezető végzettséggel végezhetek-e pultos munkát, illetve nyithatok-e kocsmát?
- Kommunikátor végzettséggel milyen munkát lehet vállalni?
- Milyen OKJ-s ápolói végzettséggel lehet elhelyezkedni külföldön?
- Hol lehet bútorrestaurátor (felsőfokú?) végzettséget szerezni? Milyen tárgyakból kell (emelt szinten) érettségizni és hová kell jelentkezni?