Milyen természetes vízhajtók vannak? (tudásbázis)
Sohasem a vízhajtással kell kezdeni. A víz felgyülemlése (ödéma, vizenyő) a szív elégtelen működésének, vagy vesebetegségnek a következménye. Először az alapbetegséget kell helyrehozni, vagy javítani az állapotot. Szívbetegségek/elégtelenség esetén (ez felismerhető arról, hogy a a boka és az alsó végtag válik először vizenyőssé, fekvő betegnél a keresztcsonti tájék), A vesebetegségeknél ne is lkisérletezzünk öndiagnózissal! Galagonya tea jó hatású szívbetegeknél, de jobb orvoshoz fordulni.
Mind a szívműködés javítására, mind a vízhajtásra igen hatásos gyógyszerek vannak forgalomban.
Kukoricabajusz és a zöld tea!
A zellert is próbáltam, tényleg jó!
Vízhajtók: 1.Víz - ez lehet ásványvíz, csapvíz,
külömböző teafélék,sör (nem sok kell)
2.Nagyon sok zöldség és gyümölcs, főleg frissen.
Nekem nagyon bevált mindenféle retek. Leghatásos
abb a feketeretek lereszelve,pirosarannyal keverve
Azt tapasztaltam, hogy ezután a furosemid "hatás-
talan" Sokszor ki is hagyom. Ja, fogytam is nem
keveset. Javaslom. Egyébként a koffein is nagyon
hatásos.Az eddig javasoltak nagy részét én is ja-
vasolni tudom, de nem mindent. Egy gondolatot
megjegyeztem magamnak akórházi benttartózkodásból.
Belgyógyász orvos mondta:"MINDEN BETEG A MAGA OR
VOSA".
petrezselyem,csalán tea,alma.
ha egy napig csak héjjában főtt krumplit eszel só nélkül sokat segít.
ja,kerüld a sót.
Nekem a legegyszerűbb vízhajtóm van: ALMA !!!
Megeszem egy almát és 10 perc múlva annyit pipi..-ek, mintha egész nap ittam volna! Próbáljátok ki :):)
Szia!
ha nem szoktál teázni, akkor a zöld tea biztosan vízhajtó hatással lesz. Egyébként én is használtam mezei zsurlót, mert nagyon jó, és mégsem rohangálsz percenként a vécére. Most pedig a herbária salaktalanítót próbáltam és az is bevált erre a célra :)
lehet vízhajtást csinálni gyógyszerek nélkül:
csalántea,petrezselyemzöldje ,de én az aloe blossom teát használom.
Sziasztok!
Kérlek, ha tudtok segitsetek nekem.
A hugomnak volt egy nagyon csunya lábszárfekélye,(már gyógyulóban)amikor is kiderült, hogy nagyon vizes a lába,és sajnos nagyon sok rajta a viz.Már minden általunk ismert vizhajtót kipróbált, de semmi eredménye.
Ha valaki tud erre valamit,kérem segitsen.
köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Milyen természetes anyagok vannak, amivel serkenthetem magam, hogy jobban menjen a tanulás?
- Milyen természetes módszerek vannak a szülés megindulásának elősegítésére?
- Szeretnék a terhesség előtt méregteleníteni, és természetes alapú vitaminokat szedni. Ki mit próbált ki? Kinek milyen tapasztalatai vannak?
- Milyen természetes vízhajtók vannak
- Milyen jó túravezetői, természetjárás, erdő terápia vagy ezzel kapcsolatos tanfolyamok, jó könyvek, egyéb tanulási lehetőségek vannak?
- Milyen természetes gyógymódok vannak bélférgesség ellen?