Milyen természetes módszerek vannak a szülés megindulásának elősegítésére? (tudásbázis)
az idő...elég természetes?
nalam a mellbimbo stimulalas inditotta be! ritkan,de sikerul
Nekem Ő lesz az első babám és nem tudom hogy ki merjem e próbálni a fürdőt vagy a lépcsőzést?!
Mennyire lehet ez ártalmas a babának?
Én is hallottam a szexről...mondtam is páromnak, hogy egyedül a túlhordástól félek :(( Úgyhogy ha november 6ig ne bújik ki lepedőgyűrést rendezünk :D:D:D:D
A forro viz senkinek sem ajanlott, mert a magzatviz nagyon gyorsan felmelegszik, es nagyon lassan hul le, ami veszelyes a babara nezve.
Egyebkent nekem a fuszeres kaja inditotta be a szulest, es mar sokaknak bevalt.
Különben, ha belegondoltok, a természetes az lenne, ha nem tudnánk ezen "fortélyok" szülés megindító hatásáról, és boldog tudatlanságban élnénk pl. nemi életet, ami ugye beindíthatja a szülést. 100 éve még biztos nem tudtak róla. Szerintem éppen ezért ezek a természetes módszerek nem lehetnek veszélyesek.
Én csaszira megyek 1 hét múlva, akár akarja a gyerek, akár nem, úgyhogy szerintem nekünk mégiscsak jobb lenne beindítani, de se a fürdő, se a szex nem működött mint szülésmegindító. A lépcsőzésről nem is tudtam.
nekem is a doki ajánlotta a szeretkezést, de a párom nem merte, 2 nap múlva meg is császároztak. bár merte volna...
A forróvizes fürdő csak egészséges szivüeknek ajánlott.!
Osztom pufika véleményét... szerintem elég veszélyes tud lenni ha valaki nem találja az arany középutat és azt hajtogatja, hogy a természet elvégzia dolgát... akkor mi a helyzet az indokolatlan koraszülésekkel???
Dokim mesélte, hogy egy kismama a 44. héten jött be mert azt várta, hogy természetesen induljon a szülés. Ebben az esetben már indokolt lett volna acsászármetszés is... végül természetes úton sikerült szülnie de a gyerek lábán már nem volt bőr annyira felázott a magzatvízben.
A baba tudja mikor akar születni, azért kicsit veszélyes felfogás. Drága anyukám hordta túl nővéremet. Már a jóslófájások alatt bevitte apa a szülőotthonba. Ott meg csak teltek a napok. Végül a doki szülésindítást javasolt, mert halkult a szívhang. Kiderült, teljesen mekoniumos volt a magzatvíz. Szerintem még 1 nap, és akkor én vagyok a legidősebb a családban :S
szettem=szedtem. Már írni is elfelejtettem, erre tudtok vmit? Na mindegy:-)
A málnalevél tea nagyon hatásos, nekem ez segített, a lent említett "koktél" pedig számos túlhordásos kismama ismerősömnél hatott már.
A tea a "light"-os megoldás:-)
A pontos adagolása: 36. héttől napi 1/2 liter
38. héttől napi 1 liter
Ezen kívűl én szettem homeopátiát:chaulophyllum c30 36. héttől heti 1x5 golyó, 38. héttől napi 1x5 golyó.
A szülés közben pedig cimicifoga racemosa c30 kombinálva a chaullp.-mal, 20 percenként 5-5 golyó.
Amúgy homeopátiában NAGYON JÓ és eredményes még az urtica urens c5, fokozza (TÉNYLEG!) a tejtermelést. Én nem nagyon hittem ebben a homeopátiában, amolyan "kuruzslásnak/placébónak" gondoltam-de be kellett látnom, hogy tényleg eredményes!
Nem szabad ilyenekben gondolkodni!!!!!!!!!!!!!!
Xtem nem kéne a terméxetbe beawatkozni! semmiwel nem kell próbálkozni. ez a túlhordásos dolog pedig hülyeség. én tudtam mikor fogant a fiam, miwel ,,baleset,, wolt, amúgy tixtességgel wédekeztünk elötte és utána is. mégis wégig 2 héttel idősebbnek xámoltak, miwel az utsó hawit wexik figyelembe.. xal nem pontosan xámolnak....
Igen, ez a szex dolog valóban otthonfüggő. De, szerintem így utólag, mindennek eljön az ideje. Próbálkozni kellett, hát próbálkoztam. Gondolom, Te is.
:)))))
Én sétáltam, lépocsőztem, szex nem volt, mert a kórházba valszeg nem engedték volna be a férjem, de az eredmény nálam is semmi. :)))
Én a második porontyot 2 héttel túlhordtam,amit a harmadiknál nem szerettem volna megvárni,ezért "kinéztük" a párommal a naptárból,hogy mikor lesz szabadnapos és elöző este hashajtót ittam.Gondoltam mi bajom lehet,hiszen a kórházban szülésindításkor is ezzel kezdenek.Legfeljebb sok-sok hónap után könnyítek magamon:)) Másnap este meg is lett a baba,a köldökzsinóron pedig szabályos csomó volt!Ki tudja mi történt volna,ha nem jön ez a sugallat?Ez így volt megírva:)
Bevallom, lépcsőztem, sétáltam, szexeltem. Semmi. De legalább lefoglaltam magam.
:-DDD
Ja,nekem is ajánlották a szexet is-mondjuk azt ki mertem próbálni,nem úgy,mint a lépcsőzést,de nálam is hatástalan volt.:-)
Nekem a szülésznőm javasolta a szexet, a sétát és a türelmet. Csak a türelem jött be.
Én nem ajánlanék semmit.Sosem lehet tudni,hogy pont jó időben avatkozol-e bele?Ez a természet dolga.
Én is kicsit túlhordtam a kisfiamat,s már eléggé nyűgös voltam.Nekem a lépcsőzést ajánlották,de nem mertem kipróbálni.:-)
Kilökődik az máskor is. Nekem 6 napja lökődött ki, gyerek nem jött azóta se utána :)
A szexuális érintkezéskor ill. után kilökődik a nyákdugó és beindul a szülés.
A felsoroltakon kívül van még egy málnalevél tea, amit a terhesség betöltött 36. hetétől kell/lehet inni fokozatosan emelni ahogy nő a terhesség. Ez is a fájásokat, illetve a tágulást segíti.
Tidtommal sok kismaminak segített már és van akinek szinte azonnal, van akinek így is túlhordása lett:) 36-41. hétig:)
A természetes módszer maga a baba. Ő tudja, mikor érett arra, hogy idecsöppenjen közénk.
Hát igen, ahhoz képest, hogy tudta hogyan szeretnék szülni (mindent magától,a természet rendje szerint....), muszáj volt beavatkozni, de vihetett volna császárra is egyből, szóval nagyon ügyes és rendes volt! :-)
Hát, kevés doki vár ilyen sokat a kiírt időponthoz képest! Szerencsés voltál!:)))
Most nemrég láttama tv-ben egy kiváló francia filmet a terhességről, igaz csak a 2.felét sajnos. Ott mondták, hogy attól indul meg a méhösszehúzódás, hogy a baba tüdeje megérett és olyan fehérjét lélegez ki, amik a méhfalhoz érve megindítják a szülést, ergo sztem kár sietteni. Én 7-re voltam kiírva... 21-én szültem, végül is a fájások maguktól indultak meg, hiába nyomkodott meg a doki alulról... a számolás meg nem ért semmit, hiszen 20-án fogant, és tökéletesen 9 hónapra rá érkezett. Ő tudta mikor kell, a dokik nem. :-) TÜRELEM!
További ajánlott fórumok: