Milyen tanfolyamot ajánlanátok kismamának? (tudásbázis)
Én is a gyes alatt tanultam.
A mostanira munka mellett járunk, hát elég nehéz megoldani. Általában a pesztrával van bajom. Nem igazán ér rá a család.
Le a kalappal előtted! Nekem nem lenne türelmem hozzájuk. Van egy 90 éves nagymamám, de hozzá sincs türelmem.
A családi napközi érdekelne, de nálunk nem tudok ilyenről.
Gondolom, hogy mindegyik tanfolyam nehéz, és tanulni kell, de most "ráérek" tanulni. Később munka mellett még nehezebb lenne.
Azért tanultam tb ügyintézőt mivel ajánlották, hogy sokfelé lehet vele elhelyezkedni. Ezzel igazából 2 hónapig kerestem munkát.
A gondozás teljesen véletlenül jött. Ugyanennél a cégnél próbáltam családi napközibe menni, de csak ez az egy állás volt üresen.
A házi gondozás elsősorban az idős otthona körüli teendőket jelenti: bevásárlás, porszívózás, mosogatás, segítség a tisztálkodásban. Ha beteg gyógyszert íratni, vérnyomásmérés.
Persze előfordul súlyosabb is. Nekem egy néni 2 hónapja ágyba fekvő. Etetni, pelenkázni, felfekvést kell kezelni.
Idősök mellett vannak rokkant gondozottjaim is.
Pedig én pont a tb ügyintézői tanfolyamon gondolkodtam. Nehéz vele elhelyezkedni? Még gondoltam a mérlgképes ill. a számviteli ügyintéző tanfolyamon is.
Egy házi gondozó mit csinál? Vannak sejtéseim, de Te biztos jobban tudod.
Én magyar német szakos diplomával, és tb bérügyi szakelőadói vizsgával nem tudtam elhelyezkedni.
Házi gondozó lettem, muszáj volt dolgozni, de szeretem csinálni. Eleinte én is tartottam tőle.
A sulit most csinálom.
Szociális gondozó és ápoló?
Egyre több a házi segítségnyújtó szolgálat, és idősek otthonában is dolgozhatnál, bár ez már éjszakai is lehet.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tanfolyamot kell elvégezni annak, aki nevelőszülő akar lenni?
- Ki vett már részt elsősegély tanfolyamon és milyen a vizsga?
- Milyen tanfolyamot, iskolát érdemes most elvégezni?
- Ki milyen tanfolyamot végezne el szivesen?
- Manapság milyen tanfolyamot érdemes elvégezni?
- Fejfájásra milyen gyógyszert ajánlanátok, egy 6 hetes kismamának?