Milyen szoptatós teát vettetek meg? (tudásbázis kérdés)
:-D
Nekem a védőnő mondta ne egyek paprikát paradicsomot barackot.Bent a kórházba meg pont a barackot ajánlottak.Minden esetre napi szinten ettem őket nem érdekelt mit mondanak.
Nekem az evéssel nem volt gondom: a legtöbb dolgot, amit "nem ajánlanak" szoptatás alatt, egyébként se szeretem...:)
Egyszer volt olyan, hogy kb. 7 hetes volt a fiam, amikor anyós eljött hozzánk, és annyira "rendes volt", hogy hozott ebédet: füstöltcsülkös székelykáposztát. Na akkor ráfogtam, hogy a szopi miatt nem ehetek ilyesmit...:)))) (Egyébként is a hajam hullik a főztjétől...:) )
igen ezzel én is egyetértek sokan rá fogják.pl.ha kicsit nyűgösebb volt a fiam és itt volt valaki vagy mi voltunk valahol egyből Jajj biztos fáj a hasa.Mondom nem fáj.
Kész mindenbe belemagyaráznak valamit.
Meg azt bírom hogy mondják mit lehet mit nem lehet enni.Én ezt nem tartom jónak.Igen is egyen a kismama terhesség alatt is azt amit akar,és szopi alatt is.Ha valamivel gond van ki lehet iktatni.
Szerintem ezért is van egyre több hasfájós,kényes baba.
Tudod, manapság sokmindenre rámondják, hogy "hasfájós" a gyerek, ezzel el van intézve.
Akkor is, ha nyűgös, vagy anyuka nem tud vele mit kezdeni. Ilyen esetben a tea se segít.
Ha VALÓBAN hasfájós, annak ennél több a tünete: barátnőm kisfia nagyon hasfájós volt: döbbenet volt számomra (akinek a gyereke a vasszöget is megette volna, attól se lett volna semmi problémája), hogy az ő kisfiának pontosan ki lehetett tapintani, hol van a gond, és annak megfelelően (más pozíció, tartás) maszírozták ki belőle... A tea önmagában ott sem lett volna elég...
Hát, sajnos hasfájáshoz nem kell tea.
Nekem a Laktoherbtől nem lett az, de mástól se. Barátnőm nem ivott semmilyen teát, neki viszont az volt a babája...
Nyugodtan megveheted előre, amikor én vettem, a Rossmannban volt a legjobb áron, ami igencsak meglepett...:)
És a Laktoherbtől pl. nem lesz hasfájós a baba?
Szerintetek megvehetem előre? Hasfájásra vettetek külön teát?
Én általában végigittam egy dobozt. Azért ha napi 3-4-5-öt megiszol, 1 hét alatt simán elfogy...:)
Fogyókúra meg kinek jut ilyenkor eszébe?? Nekünk mindenki (főleg anyukám) kaját hozott az első időkben, volt miből válogatni...:)))
Én nekem ennyi elég volt.Mellette sok rostos üdítőt és vizet ittam.
De szerintem ez is egyéni :-D
Én volt, hogy napi 2 litert is. Szinte csak ezeket a teákat ittam folyadéknak, mégse volt elég tejcsi...
Igaz, alig 3 hósan már elértük a napi 1 literes igényszintet. Ott lett vége...:)
Nekem is Naturlandos vált be nálunk a mecsek szoptatós teát nem is ajánlják én is csak azért ittam meg pár bögrével belőle mert volt ajándékba a babacsomagba.Gondolom majd megint lesz.
Én szülés után egyből el kezdtem inni és nagyon szépen be is indult a tejem.Csodálkoztak is hogy milyen korán van szép tejem.:-D
Most is naturlandot fogok venni.
Nekem a Fitolac vált be (naturlandos) :-)
Ami még nagyon jó, de nem tea, az a Karamalz maláta ital!
Én nem tudom, szükséges-e.
Volt itthon nekem is, de egyáltalán nem ittam.
DM-es Allnatura jött be nekem. Nincs benne kamilla, ami sok pici hasát megfájdítja.
Én az elején homeobigyót szedtem, Urtica Urens 5CH-t. 3*5 bogyót, amíg a belövellés meg nem történt, utána 2*5-öt, amíg be nem állt a megfelelő tejmennyiség.
Én kaptam már terhesen is, főleg olyanoktól, akikkel előre láthatólag nem tudtam találkozni a szülés után hónapokig.
Kaptam Laktoherbet és Mecsek teát is. Nekem a Mecsek ízlett jobban. A kórházban kezdtem el inni, mert nem nagyon akart beindulni a tejem, és a gyerek meg csak fogyott...
További ajánlott fórumok:
- Szoptatós kismamák! Isztok tejszaporító teát? Ha igen milyet? Melyik a jobb szerintetek?
- Milyen ízük van a szoptatós teáknak?
- Milyen teákat ihat a szoptatós anyuka?
- Milyen vitaminokat szedhet a szoptatós anya
- Mikortól lehet elkezdeni inni a szoptatós teát és szedni a Ricinus Communis homeopatikumot?
- Milyen zöldséget gyümölcsöt ehet egy szoptatós kismama?