Milyen probléma lehet, ha egy felnőtt folyamatosan köhög, nincsen megfázva, nem dohányzik, de mégis száraz köhögése van? (tudásbázis)
Az én férjem 7 éve elmúlt,hogy abbahagyta a dohányzást,azóta nappal állandóan hurutosan köhög,nincs meghülve,nem fáj semmije,nincs lefogyva.Orvoshoz nem akar menni.
Van-e valaki akinek hasonló panaszai voltak?
válaszotokat megköszönöm.
Az én unokahúgom azért köhécselt folyton, mert a nyaki verőere rá volt csavarodva a légcsövére. Amikor ez kiderült megműtötték, azóta nem köhécsel.
De érdemesebb orvost felkeresni, mint mint itt tanácstalankodni...
Allergia.
Vagy reflux.
Ez engem is érdekelne.
Van egy ismerősöm, aki télen nyáron köhög, de nem tudja, hogy mitől!
Aki egy ideje szárazon köhög, egyrészt nézzen szét a lakásában, nincs-e penész.
Más: sok orvos nem gondol a refluxra, mint köhögést kiváltó okra, de nagyon gyakran előfordul, érdemes egy 3-4 hetes pantoprazol kúrát tartani, ha javul a köhögés, a gyomorsav miatt van.
Mi két éve küszködünk krónikus köhögéssel, a fiam 17 éves, a középiskolai felvételi környékén kezdődött, pedig ő választott iskolát. A leletei jók, semmilyen köhögéscsillapító nem segített, pedig már szinte mindent kipróbáltunk.
Ami rendkívül érdekes, hogy csak függőleges testhelyzetben köhög, de akkor szinte fél percenként, ha napközben lefekszik (nem is kell, hogy aludjon), és az éjszakai alvás alatt egyáltalán nem köhög. Nálatok mi a helyzet ilyenkor? Ez nagyon érdekel. Én is stresszes köhögésre gyanakszom, mert nem szeret a kollégiumban, és elég nehezen birkózik meg az iskolai feladataival is. A szünidőben sokkal kevesebbet köhögött, de szeptemberben újra kezdődött.
És a COPD, amit sokszor a már általam említett chlamydia pneumoniae okoz.
Az elsavasodott szervezetben tudnak csak megmaradni a kórokozók.8baktériumok, vírusok, paraziták, gombák...stb) A sok zöldség, gyümölcs és az ÓVATOS lúgosítás mindenképp hasznos!
És egy nagyon fontos! Asztma diagnosztizálása esetén az orvos felírhat inhalálót...így nem drága! Ezüst kolloidot tegyetek bele és azzal minél többet inhaláljatok, ez minden nem oda illő élősködőt kiöl a tödőből (és az egész felső/alsó légutat regenerálja), nagyrészt köpet formában távozik és még a sejteket is regenerálja! Nekem ez segített eddig a legtöbbet!!!!!!!
Szia!
Sajnos a köhögésben én nagyon otthon vagyok. Minden lelki és testi okát már kitanulmányoztam. Egyértelműen válaszol a tested, hogy mi jó és mi nem jó neki, csak figyeld mikor köhögsz. Ha olyan ételt eszel, ami nem tetszik a szervezetednek, azonnal köhögéssel reagál. Ha olyan dologra gondolsz vagy hallasz, amit nem mersz vagy akarsz kimondani, hozzászólni, azonnal köhögéssel reagálsz. Ezek a lelki tünetek. A testi oldalt is meg kell vizsgálni. Alattomos kórokozók. pl. chlamydia pneumoniae, mycoplazma pneumoniae, streptococcus...de lehet madaraktól kapott chlamydia és macskakarmolási betegség, ami szintén ritkán derül ki. És ott vannak az allergiák. Sajnos hosszú a lista, de egy JÓ és lelkiismeretes infektológus sokat segíthet! Nem tüdőgyógyász, infektológus! Sok sikert és jó egészséget!
Elsőre én is a túl száraz levegőt mondanám, ui az első télen (mikor beköltöztem ebbe a lakásba) én is jártam így, h egyfolytában köhögtem - de csak itthon. Egy ismerősöm javasolta h szerezzek be párásítót, mondjuk annak elég szép ára van, de ha pl. növényeket raksz a szobába vagy párolgóvizet a radiátorra, vagy pl. a nedves ruhákat a szobába teregeted, vmennyit az is segít. Nekem a növények segítettek.
Persze más oka is lehet a köhögésnek, de nekem most ez jutott eszembe.
- túl száraz a lakás/munkahely levegője
- kevés folyadék fogyasztása miatt a garat kiszáradhat
- krónikus garatgyulladás (túl hideg, vagy túl forró ételek, italok, vagy fűszeres ételek, vagy kórokozók jelenléte
- allergia
- kórokozók a légcsőben, vagy tüdőben, atípusos (nem tipikus) gyulladás
A választék nagy... egy jó orvos segíthet!
Szia!
Nekem minden év szeptemberében elkezd a torkom "csikizni"... folyamatos köhögés - ami nagyon jól esik... ez eltart úgy decemberig...
Voltam tüdő szűrésen, "fújás próbán", stb. ... de semmi... azt mondják allergia, de az sem mutatott semmit - igaz csak az egyszerűsitett volt.
Mondják még,hogy idegi alapon, stresszes élet stb. ... nálam ez lesz a megoldás... bár nem tudom miért pont ebben az időszakban...
Szóval egy alapos kivizsgálás (testi-lelki) nem árt...
További ajánlott fórumok:
- Ti mit tennétek, vagy tettetek, amikor megtudtátok, hogy dohányzik a gyereketek?
- Mit lehet tenni, ha az óvónő dohányzik az ovi területén?
- Van még ember aki dohányzik terhesen?
- Rokon dohányzik a gyerekem mellett, pedig kértem, hogy ne csinálja. Mi a megoldás?
- Utálom ha dohányzik a párom és titkolja is ráadásul előttem.
- Mit gondoltok arról,ha valaki egy temetésen dohányzik?