Milyen masszőrtanfolyamra érdemes jelentkezni? (tudásbázis)
Sziasztok,
minden különösebb előképzettség nélkül kondicionáló masszázsként lehet alkalmazni olyan masszázst, amiről csak oklevelet kaptál. A talpmasszázshoz természtgyógyászati képzettség, és reflexológus szakvizsga szükséges. Az utóbbi esetben ha nem alkalmazottként csinálnád, ÁNTSZ engedély is szükséges, illetve az ÁNTSZ előírásai szerint kialakított rendelő. (+ váró, + ügyfélmosdó, kezelőhelyiség kb. mint orvosi rendelő: ha a helyiségek rendelkezésre állnak, csak testre kell szabni, párszázezer ft-ba mindenképp belekerül).
Ha természetgyógyászként két szakvizsgát teszel, úgy tudom, kiválthatod a vállalkozóit házhoz járó szolgáltatóra és akkor nem kell rendelő. (legalább kétéves info, utána kéne nézni) A fenti kondicionáló masszázs esetében "fizikai közérzetjavító szolgáltatásra válthatsz ki engedélyt az illetékes önkormányzatnál. És ez is megy házhozjárósan, de kérdezz utána az ügyfélszolgálaton.
A legeslegfontosabb: bírni fogja a kezed?
Sok sikert, remélem segítettem valamit.
Hát nem sokan szóltak hozzá a fórumhoz, pedig jó lett volna, ha némi kiindulópont lenne.Ami nem OKJ- s képzés az oklevelet ad. Ezen viszont nagyon megoszlanak a vélemények. Van ahol azt mondják lehet vele vállalkozni, van ahol azt, hogy nem. Az már más kérdés, hogy az igazi tudást tényleg nem lehet a kisebb tanfolyamokkal megszerezni, de az ember csak tudja magáról, hogy még mennyit kell tanulnia, hogy " profi " módon tudja a szakmát, ahhoz pedig már tényleg kell az Okj- s , vagy privát gyakorlat.
Ha valaki tud valamit ezzel kapcsolatban, akkor várom.
Amit kinéztél tanfolyamot az biztos, hogy fürdős masszőri. Ezt a vállalkozásos dolgot nem nagyon tudom, mert nekünk kft.-nk van és szolgáltatásként van megjelölve. Ugyhogy a házunk egyik részéből csináltam egy kis gyógycentrumot ami 4 hónapja működik. 1 éve végeztem . Nem tudom, hogy a tanfolyam nevét kilehet-e írni?
Egyébként elég erős az anyag, ugyhogy nem ajánlanám fősuli mellett, bár lehet, hogy Te bírnád.
Majd megnézuem a privátot.
Köszi Füzike !
Hát lennének kérdéseim az biztos. OKJ-t lenne jó szerezni, de az egy év elég sok idő, s a főiskola melllett szerintem sok lenne. Én kinéztem egy tanfolyamot, ami 10 hét, heti kétszer 5 óra. Állítólag az oklevállel is kiváltható a vállalkozás, te erről mit tudsz ? Te hol tanultál, s mióta vagy a szakmában ? Privátban megírom a tanfolyamot, hátha tudsz felvilágosítást adni.
Előre is köszönöm. Kitti
További ajánlott fórumok:
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után jelentkezik-e valamilyen mellékhatás?
- Kinél milyen mellékhatások jelentkeztek asztma elleni (szteroidtartalmú) spray használata miatt?
- Első randi után mennyit érdemes várni, hogy jelentkezzen a férfi?
- Aki allergiás a háziporatkára annak milyen gyakran jelentkezhetnek a tünetek{fulladás, stb...}?
- Egyetemen/főiskolán milyen szakokra érdemes jelentkezni?
- Az orvosira jelentkezek jövőre. Bármilyen OKJ -s tanfolyamot elvégzek kapok pluszpontot vagy csak ha valami egészségügyit?