Milyen márkájú laptopot vagy notebook-ot érdemes venni? (tudásbázis)
Nekem HP-m van, az egyik legjobb márka. Igaz, hogy én használtan vettem jóval 100 alatt( de nem Magyarországról), most 5 éves, én 1,5 éve használom de nem bántam meg. Simán nézek vele mostani videokat is és bővíthető. Itthon is van szervize. Igaz, nem olyan szuper vékony, mint a mostaniak, de tuti, hogy pár évig még tudom használni.
Még ami jó az a Dell, de ha olyasmit szeretnél, ami új, bővíthető és komolyabb gép, azt 100-ért nem kapod meg.
Személy szerint nekem a hp cuccok nagyon bejöttek, korrekt a szervíz és 2-3 éves teljeskörű háztól-házig garancia jár a laptopokhoz. Nekem a dv6-os van meg, csak dícsérni tudom, az acer sem rossz, de sok bajom volt vele...
150-250 ezer ft közt olyan gépet lehet venni, ami teljesen fullos, és nagyon sokáig fogja bírni a tempót a sz.tech világ fejlődéseivel. Érdemes vaci újba befektetni. :)
Nem vonom kétségbe, de túl sok a negatív kritika főleg a PB részéről.
Az általam felsorolt 3 laptopra vagy notebookra megfelelnek azok a kritériumok, amiket én állítottam fel magamnak:
Garancia legalább 2 éves, de inkább 3 és van itthon szervíz lehetőségük (magyarul nem külföldre küldik ki a laptopot hetekre, ha ne adj Isten gond van vele)
Magyar tesztek és külföldi review-ek alapján nagyobb részben ajánlják azokra a célokra, amikre nekem kell.
Lehetőség szerint 100 000 körül legyen az ára (többre sajna nem futja)
A technikája még elég legyen 3-4 év múlva is vagy ha még se, akkor könnyen bővíthető legyen. pl: a mostani Acer-en már nem tudok HD minőségű filmeket nézni, mert egész egyszerűen kevés hozzá a gép és nem lehet tovább bővíteni.
Én is laptop vásárlás előtt állok, mert az én Acer-em haldoklik :(
A szervízben azt mondták, hogy jelenleg a DELL ill a Fujitsu a "legjobb" márkák, plusz ezekhez jár 3 év gyártói garancia.
Azóta nézegettem neten és pl a DELL inspiron szériáját nagyon szidják, pedig első körbe azt akartam venni.
Mivel nekem csak alap dolgokra kell: net, szöveg szerkesztés, zene hallgatás , film nézés leszűkítettem a kört néhány lehetséges jelöltre:
Fujitsu Lifebook A531
HP 630 A6E76EA
Lenovo Ideapad G570
Nézz utánuk hátha megtetszik valamelyik, ill ajánlom a prohardver nevű oldalt ott jó tesztek, vélemények, kritikák vannak fenn a notikról. Sok sikert:)
További ajánlott fórumok:
- Milyen laptopot érdemes venni?
- Hol lehet venni rózsaszín laptopot 100000 Ft körül?
- Fehér Asus laptopot szeretnék venni. Szerintetek jó minőségű gépeket csinálnak? Milyen tapasztalataitok vannak?
- Milyen márkájú laptopot vegyek: Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo vagy Toshiba?
- Hol tudnék részletre laptopot venni?
- Hol lehet venni Pesten Samsung notebook-ba új billentyűzetet?