Milyen korai fejlesztési lehetőségek vannak a csecsemők részére? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Én a következőket hallottam:
Úszás: fejleszti az idegrendszert és szinte mindent és nem csak fizikálisan értve. 3 hónapos kortól, illetve 5kg-tól ajánlot
Nyelvtanulás: 6 hónapos kortól, mikor még nem beszél, hanem csak "gagyog". A módszer megválasztásánál ügyelni kell! Már sajna nem emlékszem, hogy melyikre mondát " Ez aztán tényleg!" :) De valami "H" betűs.
Hallottam olyanról is, hogy már az anyaméhben elkezdik oktatni a kicsiket, de erről nem tudok több infot.
A szín érzékelést meg különböző erőteljesen eltérő színek használatával lehet fejleszteni. (pl.: piros-fekete)Tehát a pasztellszínű gyermekszoba nem a legjobb választás.
Ennyi. Ezt a 3 dolgot tudom konkrétan a korai fejlesztéssel kapcsolatban.
sziasztok, Tunyogi tényleg nagyon jó és mindenkivel foglalkoznak függetlenül a sérültség fokától, szülőktől, bárminemű hovatartozástól...
Mi a látássérülés miatt még mellette járunk a Látásvizsgálóba és a Vakodába vizitornára. www.latasvizsgalo.hu
Az Alexandra könyvesboltban is kapható, de az interneten ha beütöd, hogy tudatosszulo.hu az ő oldalukat adjaki.
Több kiadványuk, fejlesztő játékuk is van, nagyon szuper.
A könyv egyébként 2200 Ft-ba kerül. Postán pár nap alatt megjön.Hidd el megéri.
MINDENKINEK -MAGAMNAK IS- BOLDOG ANYÁKNAPJÁT::)))
Szia!
Könnyű rálelni erre a könyvre, nagyon érdekel!
Te honnan szerezted be?
Köszi!
Deákné B Katalin: Anya, taníts engem! című könyvet ajánlom
valamint ezt a sorozatot és fejlesztőjátékokat: Tudatos Szülő (deák és társa kiadó gondozásában jelennek meg fantasztikus ötletek vannak.
de ajánlom a www,tudatosszulo.hu oldalt
"Tunyogi Gyógyító Játszóház" Korai Fejlesztő és Gondozó, Fejlesztő Felkészítő Központ
Budapest VI., kerület
Rózsa u. 46. fsz. 1.
Telefon: (361) 3218357
Fax: (361) 3412985
E-mail: tunyogi.jatszohaz@gmail.com
Kapcsolattartó személyek
Tunyogi Erzsébet
Kofránné Rémi Annamária
8-13.30-ig minden munkanap
Nyári szünetben ügyelet
Szívből tudom őket ajánlani. Lelkiismeretes, és nagyon jó szakemberek,minden téren meglévő orvosi kapcsolatokkal. A foglalkozásokat újszülött kortól tartják sérült és halmozottan sérült gyermekeknek vegyes kis csoportokban. Az én kisfiam nagyrészt nekik másrészt a saját kitartó munkájának köszönhetően a kórházból őt hazaadó neurológus szakvéleménye ellenére(vegetatív életmód semmi több) most 1 évesen lépeget, és a vele kapcsolatban álló orvosok köztük ez a kedves neurológus is csodababának hívja. Próbáljátok ki,megéri. Soha ne adjátok fel. Csodák igenis léteznek hisz az élet is maga egy nagy csoda.
Szívből ajánlom ezt a könyvet: Dr. S. H. Jacob: Gyermekünk fejlődő értelme
A könyv kiegyensúlyozott és mindenki számára hozzáférhető programot biztosit a gyermek korai intellektuális fejlődésének első hat szakaszára (0-24 hónapos korig). A több mint 200 játék és játékos elfoglaltság nem a mechanikus tanulásra vagy a magolásra épít, hanem könnyű és játékos formában gazdagitja a szülő és gyermek interakcióit.
Sajnos az én fiam már elmúlt másfél éves, amikor a könyvre rátaláltam. Nagyon bántam, hogy nem olvastam korábban.
Továbbá ezt a könyvet is ajánlom:
Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem!
Fejlesztési lehetőségek születéstől iskolakezdésig.A könyv napi feladatokat határoz meg/javasol már 1. hónapos kortól, hónapról hónapra haladva. Gyakorlatokat mutat be ami tökéletesíti a látást, hallást, érzelmi élet gazdagodását célzó feladatokat találhatunk benne, az önálló játék fejlesztésére vonatkozó tanácsok, beszédfejlesztő gyakorlatok, az értelmi képességek, a tartalmi tudás növelésére szolgáló feladatok.
Bliss Alapítvány
1112 Budapest, Neszmélyi út 36.
T.: 310-3583
Gézengúz Alapítvány
1038 Budapest, Észak u. 12.
Telephely: III.ker. Medgyessy F. u. 3.
T.: 243-8595 vagy: 454-0682
HRG Alapítvány,
vízi terápia koraszülötteknek
1117 Budapest, Siroki u. 4.
T.: 365-0457
Korai Fejleszto Központ
1146 Budapest, Csantavér köz 9-11.
T.: 251-7669
Szõke Melinda
Konduktor
06-70/364-35-30
Szia! Én úgy gondolom hogy ő egészséges csecsemőkre gondolt.Akiknek mint írtam nem gondolom hogy fejlesztésre van szükségük,mert megy minden a maga útján.Hameg beteg egy baba
az teljesen más tészta.Hogy hogyan kell foglalkozni és fejleszteni őket.
Mire gondolsz pontosan?A szellemi,vagy manuális felesztésre,vagy a mozgás fejlesztésére?
Én úgy gondolom,ha egészséges a baba a dolgok jönnek maguktól.Minden babánál abban az időben amikor megérett rá.De persze mi szülők avval tudunk segíteni ha sokat foglalkozunk a babával,de semmit nem eröltetünk.Sok játék,mese,mondóka,színes anyagok,bábok amire felfigyel,és ha elkezd már mászni óvón figyeljük.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen az a nő, aki nem szereti a csecsemőket, gyerekeket?
- H1N1 oltás - csecsemőknek, gyerekeknek
- Szállodák, panziók, egyébb szállás lehetőségek
- Internetes ismerkedési lehetőségek...?
- Egy ismerősöm furcsa módon szeretne szülővé válni, milyen lehetőségei vannak?
- Győrben van molettek és idősebbek részére edzési lehetőség valahol? Mivel egyedül nem megy.