Milyen kézműveskedést lehet csinálni egy 2 évessel? (beszélgetés)
Csinálhatsz krumpliból is nyomdákat. Félbevágod rajzolsz rá virágot, gombát, repülőt, vagy amiket a gyereked szeret és késsel körbevágod. De más alkalommal lehet festékbe mártott parafadugóval is nyomdázni.
Krepp papírból vágjál 2-3 cm-es darabokat. Sokat. Gyűrjétek kis gombóccá és előre megrajzolt formára, pl alma, körte, stb ragasszátok rá a kis bogyókat.
Termény ragasztással is próbálkozhattok, megrajzolt egyszerű formára tökmagot, napraforgót, vagy mást terményt ragaszthattok.
Hasonló a homokkép is, csak ott előre megrajzolt és általad beragasztózott formára a gyerek szórjon homokot. A végén a fölösleget le kell önteni, így csak a forma lesz homokos. Ugyanezt a technikát kristálycukorral, búzadarával vagy mákkal is lehet csinálni.
Mennék én a szabadba biciklizni, de terhesen le vagyok tiltva róla, ezért keresek valami kézműveskedést.... :)
A gyurma és legózás kilőve, de a szivacsos festegetés nagyon jó ötlet, köszönöm :)
Gyurma, homokvár építés, legózás, kockajáték...
Jó idő esetén irány a szabad levegő, a játszótér, kerékpározás!
Szia!
Nálunk a bölcsiben most volt kézműves foglalkozás és sógyurmáztunk, festettünk.
Jó ötlet: egy mosogatószivacsot vagdoss formára (kör, szív) és festékbe mártogatva a papíron formákat nyomhattok. A fiam nagyon élvezte:)
További ajánlott fórumok:
- Értem én, hogy járvány van, de mit lehet itthon csinálni hónapokig, ha minden bezár?
- Meg lehet csinálni!
- Mit lehet csinálni egy olyan anyóssal, aki úgy viselkedik, mint egy féltékeny szerető?
- Köldöksérvvel mit lehet csinálni?
- Hogyan lehet a naplónknak különféle háttereket csinálni?
- Szülés után mikorra megy le a has? Mit lehet csinálni, hogy hamarabb visszahúzódjon?