Milyen indokkal mondjam le az esküvőt? (tudásbázis)
Dísztáviratot küldenék én is. Esküvő előtti nap kapják meg legalább, így még tudják az étteremben módosítani az adagok számát, így nem lesz plusz költségük nekik sem.
Teljesen felesleges őszintén elmondani miért, hacsak nem érzel rá késztetést ... semmit sem kell mondani, csak gratulálni nekik egyszerűen.
Ne csinálj belőle gondot. Ha van kedved, menj el, ha nincs, csak egy telefon és máris lemondhatod.
De ne felejtsd el, jót lehet szórakozni egy esküvőn, és még ismerkedni is. Ha nincs rá szükséged, maradj otthon.
Én is a dísztáviratos dologgal értek egyet. Lehet, hogy a szomszédban lakik, de ő sem vette a fáradságot, hogy személyesen meghívjon. Pont jó válasz rá a dísztávirat.
Én utólag sem magyarázkodnék. Ha szóba kerül a dolog, akkr mondd meg, hogy rosszul esett az a furi meghívás.
Én csak azt nem értem, miért kell futni a köröket, miért nem lehet megmondani a valóságot őszintén: "Bocs, de baromi szarul esett, hogy nem hívtál meg személyesen." ?
Nem lehet mindig elszaladni a kellemetlenségek elől.
Szerintem az igazság lenne legkorrektebb megoldás.
Ha te sumákolsz, ne csodálkozz, ha veled is sumákolnak...!
Én nagyon szeretem az esküvőket, lagzikat, de így bíza én nem mennék.
És mi volt az indok?
no meg nászajándékra..;))
egyébként még az jutott eszembe, hogy a szomszédban lakik, de nem adja át személyesen a meghívót..? nekem ez is elég bizarr..
:DDDD jah, úgy inkább ciki!:)))
mi már külön városban élünk évek óta, ezért volt logikus (és könnyű) így megoldanom..
nem teljesen ugyanez az eset, de amikor engem egy néhai szívszerelmem meghívott az esküvőjére/lagzijába (amin nekem semmi kedvem nem volt részt venni!), akkor küldtem egy dísztáviratot nekik előző nap, és - szerintem - ezzel lefutottam a hivatalos kört udvariasság témában.. így ők is tudták, hogy azért megy a dísztávirat, mert én nem megyek..:)
Nem kell megindokolni, hogy miért nem mész el valahová! Kinek mi köze hozzá.. - pláne a Te esetedben, amikor a meghívót még csak nem is személyesen tőlük kaptad..
szerintem nem kell túlbonyolítani az életet.
gondold át, hogy van-e kedved menni. ha van (és azt írtad az elején, hogy van), akkor menj, ha nincs, akkor ne menj.
de inkább menj:)))
aztán érezd jól magad!:)))
További ajánlott fórumok:
- Lefújta az esküvőt, mert meghíztam
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal
- Ha esküvőt nem tervezünk ( okokat később ) milyen legyen az eljegyzés?
- Elegáns esküvőt szeretnék! Kinek milyen ötlete van? Tapasztalatok?
- Milyen indokkal lehet kérni a lakásvásárlási illeték részletfizetését, illetve, hogy csökkentsék az illeték mértékét? nem első lakás.
- Milyen indokkal lehet halasztást elérni egy válóperes tárgyalás kapcsán?