Milyen indokból hívhatnak vissza tüdőszűrés után? (tudásbázis kérdés)
Anyukámnak a munkaalkalmassági miatt kell járnia. Felvétel után jött a levél, hogy jelenjen meg. Mikor visszament, és beszélgetni kezdett a többiekkel kiderült hogy mindenkit visszarendeltek arról a napról, mert valami gond volt a géppel. Újra leszűrték... majd megint jött a levél... na az már komoly para volt. De megint csak a felvétellel volt baj. Azóta nem történt hasonló.
Nekem tüdőgyulladás után maradt folt a tüdőmön, antibiotikummal kezeltek, eltűnt.
Szerintem ezért sem kell idegeskedni. Ha nagyon nagy baj lenne, nem két hét múlva hívták volna be, szerintem.
Azért ahhoz képest jól eldobták az időpontot, azt gondoltam volna, hogy soron kívül lehet menni.
okt. 15ére kapott időpontot. még 2 hétig izgulhatunk
Azért írd majd meg, hogy mi lett az eredmény:)
igen, szerintem is földszin!
Szerintem is földszint. Valószínűleg ott kell jelentkeznie, valamint egy "kiemelt"-et is kiolvastam(ha jól olvastam) úgyhogy valószínűleg előre veszik a párodat.
Tényleg ne ijedj meg, nekem az első tüdőszűrésem után volt foltom, akkor voltam 14éves Anyu majdnem elájult mikor megjött a papír, aztán kiderült, hogy kutya bajom, csak egy régebbi megfázást mutatott a gép:)
Amúgy tényleg nem kell a legrosszabbra gondolni. Volt, amikor nekem sem sikerült a felvétel, vagy csak meg voltam fázva. Ilyenkor mindig újat készítettek, és azonnal meg is nézték.
Remélem, hogy nem lesz semmi gond nálatok sem!
Folt miattnak nézem,de akkor elég érdekesen van írva :S
Földszint! - ez van odaírva. :)
Úgy láttam a képen, hogy ez egy idézés, és nyomatékosan felszólítják azt akinek az idézés szól, hogy menjen be. Valóban nem feltétlenül a legrosszabbat jelenti, de azt hallottam, hogy nagyon szigorúan veszik az ilyeneket, elsősorban a tüdőgümőkórt akarják kizárni (TBC), mert fertőző.
Mindenképp. Ki kell zárni minden rosszat:)
de szerintetek akkor mindenképp menjem be?
hűha...a folt miatt meg sem fordult a fejemben. elég hülyén van leírva
Én nem sokat látok a képből, bár orvos sem vagyok.
De ez lehet egy akár megfázás oka is. Nyugalom!
köszi. esetleg a képről nem tudtál valami leolvasni?
hát így elsőre föld miatt-ot olvasok, de annak értelme nem nagyon van, inkább "folt miatt" lesz az, de nem kell mindjárt rosszra gondolni, apukámat is visszarendelték, aztán kiderült, hogy a géppel voltak gondok, ismerősünknek meg antibiotium kúra után tünt el a folt, szóval nyugiiiiiiii!!!
Valami nincs rendben. Nem kell megrémülni, ez abból is adódik néha, hogy valamiért nem sikerült a felvétel megfelelően. Volt már így ismerős, és kiderült, semmi baj.
Várd ki a végét, addig ne idegeskedj!
a párom elment egy ingyenes tüdőszűrésre kb. 3 hete. ma kapott egy levelet,hogy mindenképp menjen be a szakorvosi rendelőbe. de miért? rá volt írva a papírra,de nem tudom kiolvasni. segítsetek légyszi.
itt a kép:
[link]
További ajánlott fórumok: