Milyen gyakran kell a védőnőnek az újszülötthöz menni? (tudásbázis)
Semmi értelme a védőnői vizitnek, csak zaklatás. A családban pld a nagymamák vagy a már szült nők, sokkal rutinosabbak és többet is érnek a tanácsaik.
Nekem a legrosszabb tapasztalataim voltak, egy idő után be sem engedtem. Februári a fiam és télen a védőnő berontott a szőnyegre a sáros havas cipőjében, és semmi értelme nem volt a látogatásainak.
Nekünk is hetente jött eleinte aztán havonta.
1 hónapos státusz vizsgálat is vinni kell az orvoshoz, ha Ő nem megy ki hozzátok. Nekünk 1 hónaposra még ide jött( az orvos), de 2 hónapos korától besétálunk a tanácsadóba. Nekem már 5 hónapos. A védőnő rendszeresen. Az is lehet beteg volt. De felhívhatod és megkérdezheted.
Én nem értem. Van aki szinte páros lábban rúgja ki a védőnőt mert hetente megy, van aki meg már panaszt akar benyújtani:))))))))))))))))
Miért nem hívod fel?
Nálunk aznap volt, amikor hazajöttünk a kórházból.
Aztán az első hónapban hetente, utána mondta, hogy ha bármi van, hívjam, de nem zaklatna, mert látja, hogy minden a legnagyobb rendben. Utána mi havonta elmentünk tanácsadásra 1 éves koráig, utána 2-3 havonta, ahogy sikerült.
De nálunk nem is volt semmi probléma a gyerkőccel, telefonon meg mindig elérhető volt.
Hát igen. A mi védőnőnk már nem látta a gyereket vagy 3 éve...
Inkább elvittem a gyerekorvoshoz az éves ellenőrzésre. De kérdem én: minek megy védőnőnek az ilyen?
Nálunk 6 x jött 6 hetes koráig, aznaptól hogy haza jött minden héten 1x.
Aztán havonta találkoztunk 6 hós koráig, most 8 hós a babám és azóta nem találkoztam vele.
Elméletileg fél évig hetente találkoztok.
Egyszer ő megy házhoz, másik héten Te viszed tanácsadásra.
Gyakorlatilag ez védőnő függő. Az enyém csak aznap volt, mikor hazajöttünk a kórházból.
Csak tanácsadáson találkoztunk.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennétek, ha megütne a párotok, 5 napos újszülött közös gyermeketekkel a kezedben?
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Újszülött babát milyen gyakran kell látogatnia a gyerekorvosnak, ha nincs semmi baj?
- Terhesség alatt milyen gyakran kell táppénzes papírért menni a terhesgondozóba?
- Infraszauna! Milyen gyakran érdemes menni? Fogyózók, valaki fogyi mellett járt infraszaunába? Hatása?
- Milyen gyakran lehet vérvételre menni?