Milyen filmeket nézetnél meg mindenképp a gyerekeddel? (beszélgetés)
Ket reszre bontanam a kerdest:
egyreszrol a koranak megfelelo szorakoztato filmekre, amiknel nyilvan elsosorban az o izlese alapjan megismertetjuk majd azokkal, amik nekunk tetszettek, masreszrol pedig vannak olyan temak, amiknel kifejezetten a tema erzekenysege miatt a gondolkodtatas, beszelgetes a cel (Zongorista, Egy kosaras naploja...).
Picike meg, egyelore meg azt varjuk, hogy vasarnap reggelente nezhessuk egyutt a Hupikek torpikeket. 😁
Óóóó, de viccesek és szórakoztatóak, csak néha trágár, ezért írtam, hogy majd nagyobb korukban.
A kismenő, Az első 50 randi, a Távkapcs és az Apafej is jó:DDDD
Nem arra gondolok, hogy szó szerint a kezébe adni és hagyni, hogy mit kezd vele.:D
Sokat beszélgetni a gyermekkel és mikor felmerül egy kérdés abban a témában egy-két filmet közösen megnézni, majd megbeszélni. Hogy megismerje az emberek viselkedését, a világot és ezen keresztül önmagát is.
És itt nem a valóvilágra gondoltam.:D
Hányan szenvednek itt a fórumon is önbizalom- és/vagy önismerethiányban?
Személy szerint, ha a gyermek elég érett már megnézném vele a
Legyetek jók, ha tudtok!,
Az élet szép
A pizsamás kisfiú c. filmeket
aztán természetfilmeket
ha kérdés lesz nála, akkor a kozmosszal, űrutazással kapcsolatos filmeket
Persze, szüksége van az embernek a mesékre, a szórakozásra. Még a felnőtteknek is. És jó érzés együtt nevetni egy poénon a gyermekkel, ha ő is érti már.
Fiamnak 3 éves kora óta van netünk, ott és a tv-ben kiválasztotta a neki tetsző filmeket. Nagy bánatomra utált moziba járni, évente legfeljebb 1-2 alkalommal sikerült elcsalnom.FŐleg a cartoon network, az MSAT és a Nicelodeon filmjeit szerette.
Mivel a fórumban felsorolt filmek mindegyike elérhető a neten, igy nem maradt le semmiről.
Nem tudom mennyi idős gyerekről van szó...
- Koldus és királyfi (a régi)
- Hook kapitány
- Arany haj (a régi)
- Palacsintás király
- Keménykalap és krumpliorr
- Disney rajzfilmek
- Kétéltű ember (az orosz)
- Vissza a jövőbe filmek
- Man in black
- Drágán add az életed
- Jurrasic parkok
- Amerika kapitányok
- Terminátorok
- Indiana Jonesok.
- Idétlen időkig
- Kis hercegnő
- A szépész és a szörnyeteg
- Neveletlen hercegnők
- Két Lotti
- Miről álmodik a lány
- Sissi
- Elfújta a szél
- A csodálatos tűzszerszám és az ólomkatona
- Aludj csak én álmodok
- Karácsonyi ének
- Túlélni a karácsonyt
- Kelekótya karácsony
- Reszkessetek betörők
- Az élet csodaszép
- Hó apu
- Hóbarát
Sorozatok:
- Szívek szállodája
- Hősök
- A jövő emlékei
- Csillagkapu
Adam Sandler filmek (ez már nagyobbaknak)
És a magyar filmek
- Egri csillagok
- Egy magyar nábob
- Kőszívű ember fiai
- Magyar vándor
És még sorolhatnám;)
NEm irtátok, milyen idős gyerekről van szó.
Egészen kiskorában Oroszlánkirály, Timon és Pumba Pochahontas, ezeket örökké nyűtte, videon dvd-d is megvannak.Kis hableányt nem szerette,mert fiam van és szerinte az lányos.
Iskolás korában a Flinstone, a Vissza a jövőbe mind3 rész, Batman Macskanő minden része,
Gyűrűk urát Harry Pottert kihagytuk, ill. a legelső résznek kb felét láttuk, aztán soha többé H P.
Bud Spencert sem szerettük.
TÖbb moziban megnézett gyerekfilmre nem emlékszem, de neten, mesecsatornákon állandóan nézte. Nagy kedvence a moziban nem vetitett Simpson család és a Spongyabob
Sok építő film van, érzelmileg, gondolkodásmódban.
Nagyobb értelmét látom, hogy együtt filmezzünk, mint hogy ők egyedül bámuljanak valamit. Még akkor is, ha sok film nem több, mint szórakozás és nem kulturális célból nézzük.
Mi nagy "filmesek" és "sorozatosok" :) vagyunk, mert a férjemet rendkívül érdekli minden ezekkel kapcsolatban. Gyerekekkel és gyerekek nélkül is nagyon sokat megnéztünk már Kurosawától a magyar alkotásokig.
Mi például az összes Vissza a jövőbe filmet a gyerekekkel együtt újranéztük, élmény volt utána beszélgetni róla, az idősíkokról, az időparadoxonról meg hasonlókról. Férjemnek és nekem is alapmű a Gyűrűk ura, már azt is megnéztük velük (már kamaszok). Jó, ha ilyenekkel tisztában vannak, ha már kockacsaládba születtek :DDD
Megnéztük már az összes Drágán add az életed... filmet.
A Jurrasic parkokat.
A Star Warsból párat, még nem mindet.
Az Indiana Jones filmeket.
A híresebb Bud Spencer-Terence Hill filmeket régebben.
Az összes Reszkessetek betörők részt még régen.
Mostanában a Terminátorokat.
Néhány Marvell filmet, de abból nagyon sok van.
A Karib tenger kalózait is láttuk, lányom kedvence lett Johnny Depp.
Muzsika hangja, Mary Poppins filmek is sorra kerültek.
Amelie csodálatos élete is, az nekem szívem csücske.
David Attenborough minden általunk fellelhető filmjét és sorozatát láttuk.
Sorozatokból a Váratlan utazást full megnéztük, első igazi sorozatélményük volt + az Anna filmeket is,
a 800 szót nagyon szerettük, a Semmi közepén-ből minden részt láttunk együtt, nagyon jó családi kikapcsnak, a
Nevelésből elégséges szintén, a betevő esti nevetéshez,
most a lányommal újranézem a Szívek szállodáját :)
Tervezzük az Avatart, mielőtt kijön a 2. rész.
Én szeretem a Trainspottingot, a Ponyvaregényt, a Pedro Almodovar és az Alien filmeket is, de ezeket nem tervezem velük megnézni később sem. :) Most már lassan a karácsonyi témákra megyünk rá. Szeretném velük megnézni pl az Igazából szerelem c. filmet is.
Remélem adtam pár ötletet :D
Amit keményen "megnézetni" kellett, az a Kőszívű ember fiai volt. Olvasónaplót kellett írnia belőle. Végül úgy bírta végignézni, hogy megfenyegettem: elolvastatom vele, ha megnézni nem akarja.
Más filmeket azt nézett, amit akart. Ha együtt, akkor együtt, ha külön, akkor külön.
További ajánlott fórumok:
- Hány órát foglalkozol a gyerekeddel egy nap, és mennyi idős?
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Milyen drogos filmeket ismertek?
- Mit lehet illedelmesen válaszolni azokra a jótanácsokra, amiket ismerősök adnak születendő gyerekeddel kapcsolatban, és elvárják......
- Milyen jó filmeket ajánlanátok?
- Milyen karácsonyi filmeket ajánlotok(bővebben az első hozzászólásomban)?