Milyen egy polgári esküvő? (tudásbázis)
Nem kell izgulni...Nagyon gyorsan vége az esküvőnek. Nekünk kb. 15 percig tartott. Én izgultam, s mire élvezni kezdtem volna, már vége is lett....:)))))
Az asszonyneveddel kell aláírni, hiszen akkor már össze lesztek adva...;)))
Szerintem mindent meg lehet előtte beszélni(anyakönyvvezetővel), hogy hogyan szeretnétek az esküvőt, hogy akartok bemenni, milyen zene szóljon, stb... Csak előtte szólni kell, de nem 1 órával a ceremónia előtt!!!
Az asztalra szokás virágot vinni (legalábbis itt nálunk), és pezsgőt, amivel aztán koccintotok.
A szülőknek is illik ajándékot vinni (anyukáknak csokrot, apukáknak piát), ezzel köszönitek meg nekik, hogy eddig kísértek utatokon...Vagy vmi ilyesmi.
A gyűrűket előre oda kell adni az anyakönyvvezetőnek...
Nemtom, hogy ott kell-e nektek fizetni az anyakönyvvezetőnek. Nekünk nem kellett, így vittünk neki ajándékba 1 nagy dobozban sütit...
Szerintem az anyakönyvvezetőt megkérdezheted a részletekről, hisz honnan tudnád, hogy ott mi a szokás...Kérdezd meg részletesen!!!
Sok boldogságot kívánok!!!♥
És még valami: LAZÁN, az életet második legboldogabb napja lesz (első helyen a gyereked születése :-D). ÉLVEZD ki minden percét, ne görcsölj rá, mert tuti valami nem úgy fog történni, mint ahogy eltervezted. Nálunk a mamák csokra maradt egy másik kocsiba, ami otthon maradt. Én mondtam az anyakönyvvezetőnek, hogy amíg a bátyám vissza nem ér a csokrokkal, addig nem lesz esküvő, bátyám nélkül nem megyek férjhez. Megvártuk, addig beszélgettünk, nevetgéltünk (mi kint, a násznép a teremben). Visszaért, aztán már megint ment minden mint a karikacsapás (kivéve hogy zuhogott az eső a szertartás végére).
Mi még a templomban is majd megnevettetük a papunkat szertartás közben, alig bírta a nevetését visszafolytani.
Ausztriában a házasságkötési szertartást nem ismerem,de itthon azzal mész az anyakönyvvezető elé, akivel akarsz,az új nevedet írod alá (nekem nem fért ki a helyre, így kimentem a margón kívülre :-D). Mi kértünk gyertyás-szertartást, pezsgőzést, zenét, idézetet, Apák nevére gravírozott bort, és miután megvolt az igen (enyém olyan hangos volt, hogy elkezdett röhögni a násznép, az anyakönyvvezető is alig bírta folytatni, de türtöztette magát-szerintem a fél kerület hallotta :-DD), mondott egy kis szöveget is.
Szerintem egy polgári esküvő is lehet megható, nem csak az egyházi (nekem mindkettő volt).
Igazán nincs mit! :o)
Kívánom,hogy ez legyen életed egyik legszebb napja,és sok-sok boldogságot Nektek! ;o)
Tanuktól semmit,csak aláírniuk kell.
Tőletek pedig egyenként,hogy szeretnéd-e házastársadnak a párod,erre mindketten majd igent mondtok,utána aláírás ezt hitelesítvén,majd gyűrűhúzás.
pedig itt a tanuktól is kérdeznek ezért csak németül beszélö taum lehet vagy hivatalos bíróság által elismert fordító..
amúgy nem voltam még... nem kell ez a hangnem csak kedvesen szerettem volna érdeklödni...
Te még sosem voltál bármilyen esküvőn, vagy nem láttad tévében???
akarod-e? igen. ennyi. a tanúktól nem kérdeznek semmit.
Szió!
Nagyon sok boldogságot!!! :o)
Nem tudom ausztriában milyenek a polgári esküvők,de szerintem ott is az új neveddel kell aláírni,mint itthon,de úgyis mondják majd,hogy már az új nevet kell odaírni. :)
nem tudom ott mi a szokás,de sztem mindenhol az új neved írod alá..az a lényeg.
gratulálok,sok boldogságot és szép éveket!!
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki mennyibe kerül egy sima egyszerű Polgári esküvő, és mennyi a várakozási idő?
- Tudja valaki, hogy mennyibe kerül egy sima polgári esküvő? Illetve mennyivel előtte kell bejelentkezni?
- Ha volt valakinek köztetek kicsi esküvője (20-30 fő csak polgári, csak vacsora, semmi tánc), akkor milyen ruhába volt?
- Szűk körben lagzi nélküli polgári esküvő, majd évvel később egyházi szertartás. Kit kell meghívni?
- Polgári házasság után templomi esküvő
- Milyen egy egyszerű polgári esküvő Veszprémben?