Milyen dolog az, ha a "barátod" a haragosoddal, ellenségeddel bratyizik? (beszélgetés)
Egyetértek, viszont, ha nyílt és őszinte szeretne lenni, akkor ott az utalásoknak nincs helye.
Vállald fel a konfliktust, az mindenképpen épít, vagy 1 jobb barátod lesz, vagy 1 kevésbé értékessel kevesebb, de mindenesetre mozdít a kapcsolatotokon.
Az ellenséged megpróbálhatja ellened fordítani a barátodat, ezzel számolj. Én azt mondom legyél nyílt és őszinte a barátoddal. Mondd meg neki, hogy fáj, ha így teszel. Esetleg utalj rá valahogy, hogy ne feltétlen bízzon meg az illetőben, ne direktbe mondd ezt neki, inkább finom utalásokkal.
Így a támadási felületet csökkenteni tudod.
Egyetértek veled IQ bajnok :)
Hát nem tudom, nálunk van a társaságban, aki szinte már mindenkit megbántott, meg beszólt, mégis maradt a társaságban, és senki nem közösítette ki, simán beszél vele mindenki, talán én nem annyire. De ettől még nem haragszom a többiekre, akiknek ez nem fontos.Téged bántott meg, nem őt, és mivel azt sem tudni mivel, még az is lehet, hogy kivülről nem is neked van igazad...
Ha a haverod nyilvánosan megsérti a feleségedet, akkor bizony rád is azt mondanám, hogy etikátlan, ha továbbra is fenntartod a kapcsolatot a barátoddal.
Ha szimplán csak valami miatt nem bírja a csávót, az megint más eset.
Nem haragudni, és főleg nem "kell". De az ember nem cimbirál azzal, aki a barátját megbántotta. Nyilván nem azt várom el tőle, hogy ne szóljon a másikhoz, én is szólok. De látványosan különvonulni, az árulás.
Neked kell tudni, hogy beszünteted-e a barátságot a "barátnőddel".
Amit én tapasztalok saját életemben az az, hogy a feleségem talán egyik barátomat sem kedveli, nem szimpatikus neki egyik sem. Persze ez messze nem olyan súlyos probléma mint a tied, csak elgondolkoztat filozófálgatás szintjén, hogy akkor miért kedvel a feleségem engem?
Én mondjuk nem értem, hogy miért kéne neki is haragudni rá, csak azért mert te haragszol...
Embere válogatja, de sztem gáz, bennem bizalmatlanságot ébresztene.
Attól is függ, hogy mennyire szoros a barátság.
Nem vesztem össze ezzel az illetővel, csak tett sorozatban több olyan dolgot, ami számomra sértő volt, ezért eltávolodtunk egymástól.
Ezt a "barátnőm" tudta jól, ennek ellenére feltűnően haverkodnak mostanában egymással.
Erre nem lehet egy szóval válaszolni. A körülményeket kellene ismerni. Amiért Te összevesztél valakivel, az nem jelenti azt, hogy a barátodnak is össze kell veszni vele. Következésképpen nem lehet ez úton a békére törekedni?
Azt mondom, hogy nézd meg az illető barátait, és megtudod milyen ember. Most a " barát" beszélget az ellenséggel, ez bármi lehet. Maradj csendben, és figyeld, összebarátkozik-e vele, ( az gáz), vagy csak az ő véleményére is kiváncsi, és nem fűzi szorosabra a kapcsolatott. Most a megfigyelő szerepét kell betőltened, és figyelned, majd dönteni.
Anyukám azt mondta, hogy nem szabad segíteni haragudni másoknak. Tehát azért mert te haragszol valakire, a barátodnak nem kell. Én viszont nem fogadtam meg a tanácsát. Hasonló esetben én is árulónak tartanám a "barátomat"
Akár nekem is szállíthat információt róla, szóval jobban nyitva tartanám a szememet, de emiatt nem szakítanék meg egy barátságot.
A saját konfliktusomat valakivel nem fogom kivetíteni másokra.
Te úgy hiányoztál innen, mint barbi babáról a hónaljszőr.
Nehéz nem magadból kiindulni, mi?
Most akkor az irigység beszél belőled?
Szakítsd meg vele a kapcsolatot. Még ellened is fordíthatja akár. Lehet pont ez a célja.
Összetett dolog, nem akarnám itt kibeszélni ezt, de volt egy olyan személy, akiért én bármit megtettem, ő meg hátat fordított nekem... a barátnőm, aki már nem nevezek annak, olyan jóba van vele, hogy öröm nézni őket :(
Azt hiszem ezt hívják árulásnak. Ha tudja, hogy ez nekes fáj és továbbra is csinálja, én kerülném őt. Pontosan miért az ellenséged, mit tett ellened?
Tudnád ezt az embert továbbra is a barátodnak nevezni?
További ajánlott fórumok: