Milyen Budapest VIII. kerület Népszínház utcában élni? (beszélgetés)
Olyan lesz ott élni,mint pesten,bárhol.😊
Ott születtem,és éltem 30 évig.Talán..mert ismertek,nem bántott senki.Hogy most milyen lehet? Fene tudja.
A romákból,az alja romákból,pontosan annyi van,mint az alja fehéremberekből.Nekem soha,semmi bajom nem volt velük.Rendesebbek voltak,mint a fajtám.😊
A lányom is ott lakik az első kisutcában.
A Bacsó Béla utcában 4 éve.
Szeret ott lakni.
Fiatal koromban a Blahán laktunk, a Népszínháztól egy ugrásnyira.
Nekem szép emlékeim voltak a környékről.
Mindig volt nyüzsi, bármikor néztél ki az ablakon.
A török boltba járok(zömmel) vásárolni. Amit írtál, azt jobban én sem írhattam volna..-
...a kamaszlány megjegyzésed főleg igaz,(mondhatni találó) a szomszéd utcában születtem 77 évvel ezelőtt, ha arra merészkedem, bizony kapok néhány visszautasíthatatlan ajánlatot(kamaszlányoktól)
akinek más a véleménye, az sétálgasson a Práter utcában, Lujzában, de a metro megálló környéke is jó hely.
aki odaköltözött, annak kitartást kívánok.
Van egy korai emlékképem az ötvenes évekből.
Az Alföldi utca, talán 16 szám volt.
Oda járt udvarolni valakinek a kis Bodrogi Gyula, egy piros Skoda Cabrióval parkolt mindig a ház előtt, aminek fehér volt a belső kárpitozása.
Én kb. 72 évet éltem a Népszínház utcában, nagy, polgári lakásban.
Rengeteg kamaszlány élt a környéken és a házunkban is.
Egy esetről sem tudok, ahol egy lánynak nappal is óvatosan kellett ott az utcában közlekedni.
Mindenki ismert mindenkit.
A tízes hsz. hitelessége számomra mese habbal.
Virágok, kertek és szökökutak. Minden kislány mellé jut egy rendőr
Mindamellett Bronx ha NewYork egyik részéhez hasonlitom
Ez ugye nem komoly kérdés?
A Népszínház utca az egyetlen utca a körút környékén, ahol nappal is óvatosan kell közlekedni.
Semmi olyan nincs ott, ami egy kamaszlánynak jó lenne.
Forgalmas, koszos "kavalkád". Eléggé "multikulti", mindenféle náció lakik ott, közülük is a szegényebb réteg.
De szerintem veszélyre nem kell számítani. Szoktam arra járni, biztonságban érzem magam.
Közlekedés szempontjából nagyon jó helyen van.
Egy barátnőm az Alföldi utcában lakik, általában BKV-zom, ha hozzá megyek, nem szívesen parkolnék a környéken - hülye beidegződés tudom. Az utca egy szakaszán van egy feketék tulajdonában lévő borbélyüzlet, néha úgy érzem mintha Harlemben lennék. 😂 De soha, semmi attrocitás nem ért még. Azt viszont tudd, hogy nem a legelegánsabb és kedvesebb emberekkel fogsz ott találkozni.
Valaha nagyon elegáns környék volt, a II. János pál pápa tér és környéke nagy kedvencem, de nem hiszem, hogy visszanyeri valamikori szépségét. Nagyon lelakta a betelepített népség. És most erős a törekvés, hogy kiebrudálják őket onnan, de hosszú folyamat lesz. Ha szerencséd van, a szomszédaid nem "lumpenproletárok", amiből azért még mindig nagyon sok van.
További ajánlott fórumok:
- Budapest III. kerület, Óbuda, Csillaghegy, Békásmegyer lakosai :)
- Melyik kerületben laknátok legszívesebben Budapesten?
- A Budapest X. kerületében található Bajcsy kórházban kit ajánlanátok szülészorvosnak és szülésznőnek?
- Milyen lesz Budapest jó kerületéből egy rossz kerületébe költözni?
- Mentsük meg a Feneketlen tavat! Budapest 11. kerület
- Általános iskola választás Budapest VIII. kerületében