Milyen autót vegyek az alábbiak fényében? (beszélgetés)
Hahó, Fórumnyitó!
Adj egy jelet ha itt vagy közöttünk. 😅
Sose bánd. Napi használatra Te már nem akartad nyüstölni.
Az meg, hogy más nem értékelte, nem a Te hibád.
Úúu, nagyon szép volt a 2-esed.
Ezt valószínű, nem 300-ért adtad el!
Tovább nézelődtem:
Azért a tacsid se kutya’!😂😂😂
Èn megelőztem a bajt, fel lett újítva a PD elem. Egyébként valóban nincs velük annyi baj, mint anno mondták. Nekem is javasolták hogy csakis sima TDI-t vegyek, de hát nem tehettem róla hogy ez lett az álomautóm.
Az én kis kettesem nem a lelakott kategória volt. Találkozós autó, óvtam, féltettem. Sajnos mégsem jó helyre került. (Az adatlapomon megnézheted).
PDTDI-ktől korábban cidriztek a PD elem javíthatósága végett. Sokáig az volt a mondás, hogy annak a javítása költséges, ha azzal van gond, de tény és való kb féléve mondta a szerelőm, annyi behozott jó állapotú donorautó van az országban, hogy már a PD se cidris’.
Ó, kettes Golf. Most néztem 129ezerért egy berhelt 110LE-s TDI motoros piros veszedelmet. A vadkeleten van (Mátészalkán). Nem mentem megnézni, tuti nincs a forgalmiban bejegyezve a motorcsere :/
Golfokról én is csak jót mondhatok. Sokáig volt kis kettesem, imádtam, de egy idő után rájöttem hogy ideje váltani.
Most 1.9 PDTDI 5-ösöm van, imádom.
Egy jó 4-est kapsz a keretedből.
Ha a TDI-k felé kacsingatsz, akkor a 90 és a 110 lóerősek között nézelődj.
Az erősebbek szervizigényesebbek LEHETNEK, a gyengébbek csigák.
Egy 110 lóerőssel már alázhatod a legtöbb polgári benzinest.
Persze azt nem tudom, tiszta fővárosunkba Euro hanyas besorolású autók mehetnek be, vagy hogy vannak-e ilyen limitáló területek, körzetek.
Az LPG-s is közel annyira kedvező üzemeltetésű, mint a dízel.
Meg kell nézni, mennyi most egy átalakítás. Nézz utána, ha erre indulsz el, hogy milyen különböző gázrendszerek vannak. Én egy éve nézegettem, akkor voltak különbségek. Persze ne CNG-t, hacsak nincs kút az útvonalon (kevés CNG kút van Mo-on).
De ha a keretedet nézzük, akkor max 400e-ért kellene autót vegyél, amit sacc/kb 300-ért átalakítanak Neked.
Használtan is vehetsz LPG-set, itt is érdemes utána olvasni, mire kell figyelni.
Lehet sokan keveslik, de ez a keret nagyon szép összeg egy igazán jó állapotú idősebb (TDI) autó megvételére.
Én szívesen lennék a helyedben most😂👍
Az én kiszemeltem 200-at kóstál, de biztos egy csaj sem szemezne velem, ha abból könyökölnék ki.😉
Bocs, 500 felett.
A többit elfagyizhatod, mert ezek nem szervizigényesek, max a futóművét kell pátyolgatni, de az nem a típus, hanem az utak hibája.
Ha a nem túl esztétikus Twingo-mra nem buksz rá😂, akkor:
Az előbb belinkelt piros Golf igazán nőcis és nagyon egyben van, szervizelt.
Ne riasszon el a kora, azért kerül a korához képest ilyen sokba, mert jóállapotú.
Jól körbe kell köpködni (a kocsit), 600 felett egy kicsivel tuti elhozható.
Én Őt vettem volna, de nem akarok most autóra ennyit költeni, ha a 150ezres kis Twingo is elvisz A-ból B-be és nemcsak városon belül🙂
Vagy:
Nagyon nem árt, ha viszel magaddal autószerelőt. Ők tudják, mit kell csekkolni, volt-e karambolos, stb.
Rengeteg függ az előző gazdiktól, hogy mennyire megbízható egy kocsi.
Ennyi pénzért állapotot érdemes nézni és nem a kocsi korát.
Az 1.9TDI motorok tartóssága legendás, így nem meglepő, hogy 500.000km futásteljesítmény mellett sem azt jelenti, hogy biztos gondod lesz a motorral. Előző gazdik + a szerelő tudja, hogyan tesztelgesse.
Kipufogó szaga, kartergáz, hogy húz, stb.
Ne engedd magad rábeszélni a benzinesre, gatyád rámegy a naftára.
Persze, nekem van egy kis Twingo-m, Ő nem szeret 110km/h felett menni, de ha addig tolom Neki, akkor 6 alatt marad a fogyi. Országúton 5,5L.
Kemény 150ezerért a Tied lehet és még ajándék LEGO-t is kapsz hozzá. Nem vicc!😂
Da ha autópályázni fogsz, nem arra való.
Eladás oka: kinéztem egy rozsdás 1.9TDI-t☺️
Ha nincs rá több milliója + a megjelölt táv túl hosszú, hogy ne kelljen majd tolnia:)
…persze ha elég hosszú zsinórt visz magával
😉
1.9TDI motorosat.
Ha sportosan vezetsz, átlagban fogyaszt 5-5,5 litert, ha olyan alacsony fogyasztás-mániás vagy, mint én akkor országúton vígan 3,5(!) alatt, de átlagban megvan alig 4L felett vmivel.
VW, Skoda, SEAT-ok vannak ilyen motorral, meg a régi Ford Galaxy-k.
De milyen méretű autót szeretnél?
Ha nincs fiatalkocsi fétised, akkor 700-ból igazán pofás, megbízható és nem rozsdás vasat kapsz.
Fiatalabból értelemszerűen ennyiért az alja van.
További ajánlott fórumok:
- Használt-e valakinek az alábbiak közül bármelyik?:barátcserje, cickafarkfű, palástfű? Hogyan szedtétek, mikor?
- Milyen autót vegyek 2 M-ért?
- Ha te a barátom / ismerősöm lennél és meghivnálak a lagzimba ami koránt sem szokásos, mit szólnál az alábbiakhoz...?
- Melyik nevet választanád az alábbiak közül, ha csak egyet-egyet lehetne? (Andor, András, Nándor, Simon, Emma, Janka, Júlia, Kinga)
- Babakocsit vennék, akinek van tapasztalata, segítsen, melyik jobb az alábbiak közül?
- Milyen autót vegyek?