Mikulás vs hazugság? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mikulás vs hazugság?
Nálunk is sokan beöltöznek december 6-án és a karácsony előtti napokon.
Mikuláskor mindenki titokban csempészi a mikulás által hozott kis csokit a többiek íróasztalára.
Én is már bedobtam a táskámba, hogy itthon ne maradjon:D
😁😁😁
Az én 33 éves fiam is hiányolta már Mikit:DDDDD
De majd reggelre ér ide, mert már nagy:D
"Ha netán kétkednétek a Mikulás létezésében, legyen eszetekben: akit szeretnek, az van!"
(Zeke László)
💝🎅
Az én 29 évesemtől ezt az üzenetetkaptam:
"Nem jon a mikulas?🙈🥹mi jó gyerekek voltunk🎅🏼"
Igen! Köszönöm szépen!
Le is mentettem;)
Az olyan emberekkel ne foglalkozz aki meg próbál lehúzni.
Nyugodtan vedd fel a "bulis" szerkódat és érezd jól magad.
Aki azt mondja rád,hogy egy HP-vagy,csak írígykedik :)
Én nem értem ezt az egész mizériát. Az elmúlt kb. 2-3 hétben már a sokadik alkalommal jön elő ez a téma.
Lehet, hogy már öreg vagyok, és nem haladok a korral, de ma már mesét sem olvasnak-néznek a gyerekek?
Vagy az a mese oké, a Mikulás mese hazugság, amivel a gyerek értelmi szintje csökkenni fog?
Komolyan nem értem.
Anno az én gyerekkoromban még akkor is adott egy pluszt az ünnepekhez, amikor már régen tudtuk, hogy nincs olyan, hogy Mikulás. A vele kapcsolatos játékot mégis betartottuk. Ja, és értelmi sérülést sem okozott, vagy ha igen, akkor nem vettem észre.
A gyerekek nem lükék,,az esti meséről is tudják hogy mese..mégis nap mint nap jöhet,,azt sem kérik számon:))
Legalábbis ilyet még tapasztaltam,,kell az a kis varázslat Még a felnőttnek sem árt:)))
A cikk jó,,azt igazán én sem értem miért lett ebből ekkora téma.
Nem értem én ezt a mostanában szinte hisztaréiként terjedő mikulás mizériát.
Sok szülő foglalkozzon inkább többet a gyerekével (közös játék, közös játszótér, közös tanulás, közös kreatívkodás), mint azon törje a fejét, hogy a télapó hazugság.
Szerintem sokkal nagyobb gond a nem megfelelő foglalkozás a gyerekkel, az, hogy elhajtja, mert SOS telefonoznia kell, nem rászólni és elmagyarázni, hogy mi a helyes és helytelen.
Na akarjatok már mindent megvonni a gyerektől, hogy aztán ráfoghassátok, hogy SNI-s a gyerek, holott csak semmit nem adtok meg nekik, tiltjátok attól, amitől nem kell, és megengedtek neki olyan dolgokat, amit viszont nem kellene...
Ugrás a teljes írásra: Mikulás vs hazugság?
További ajánlott fórumok:
- Ez a hazugságok foruma...itt van a helye minden máshová nem való gondolatnak..
- "Apró" hazugságok a nevelés szolgálatában?
- Mi fáj jobban, a hazugság vagy az igazság?
- Vajon meddig lehet bírni, hogy hazugságban éljünk?
- EMI Hazugságészlelő program. Szeretnél egy teljesen őszinte világot?
- Hogy állsz a hazugsággal?