Mikortól mennétek betegállományba? (beszélgetés)
A tgyást és a gyedet az előző naptári év átlagkeresete alapján számolják ki. Ha most 8 hetes, akkor 2011 tavaszán fog szülni, tehát akkor a 2010-es év számít majd neki. Így viszont csökkenti majd a táppénz sajnos a későbbi juttatást, hogy mennyivel azt nem tudom, én se szakember vagyok :)
Próbáljon meg betegállományba menni 1-2 hétre, a 12. után sokkal jobb lesz, utána egy kicsit tud majd dolgozni. Viszont januártól már a legnagyobb nyugalommal elmehet szerintem. De tényleg kérdezzetek rá máshol is :)
Üdv, Nóra
Köszönöm. Lehet, hogy akkor megkérdezek egyet. Ahogy én néztem nemnagyon befolyásolna semmit, de ugye az apróbetűs részek.
Ha bemegyek az oep-hez, ott is segítenek ebben?
A párom nagyon hányós, hányingeres,sokat pihen. Az 8. hétben van. Itthon van első gyerekünkkel gyesen.
Ti, mikor "váltanátok" át gyes-ről betegállományba? Most? Vagy már régebben? Vagy megvárnátok a 12. heti eredményeket? Vagy a 16. hetit? Vagy a 18.hetit?
Szerintetek, hogy lenne a jó, hogy csináljuk, ti hogy csinálnátok?
Köszönet!
További ajánlott fórumok:
- Ha a munkáltató nem Tb kifizető, akkor hogyan kapom meg a betegállományra járó keresetem?
- Ti mennyire mertek elmenni betegállományba?
- Ha péntekig vagyok betegállományban, akkor hétvégére is kiírnak?
- Dolgozói felmondás betegállomány alatt
- 1 hét betegállományra mennyi %-ot vonnak le?
- Sziasztok.szeretném a segítségeteket kérni.a kisfiam 2009.05.28.án szülés előtt betegállományban voltam mert veszélyeztettet terhes voltam