Ha péntekig vagyok betegállományban, akkor hétvégére is kiírnak? (tudásbázis kérdés)
Akkor ez betegszabi és csak munkanapokra szól.
Mehetsz hétvégén bárhová.
Egyébként a táppénz mellett is mehetsz. Már nem igen ellenőrizgetnek senkit;)
Ezt el lehet dönteni, ha konkrétan válaszolsz a kérdésemre.
2021-ben, hány napot voltál betegállományban?
És mikor derült ki?
Azért ahhoz, hogy jó választ kapj, kell tudnunk, hogy ebben az évben hányszor voltál betegállományban, azaz hány napot.
Ha most vagy elsőre, akkor betegszabin vagy, mert az első 15 nap az betegszabi, ha elfogy, akkor jön a táppénz.
A 15 nap betegszabi csak munkanapokra jár, azaz ha mával kiír a doki, akkor flangálhatsz nyugodtan hétvégén.
Ha viszont maradtál már otthon betegállományba és elfogyott a betegszabid, azaz 15 napnál többet otthon töltöttél, akkor ezután csak táppénz lehet, ami viszont hétvégére is jár.
Betegszabi: 15 munkanap/év, a fizetés 70%-át kapod
Táppénz: 15 nap betegszabi után munkanapra és hétvégére is, a fizetésed 60%-át kapod, ha kórházban vagy, akkor 50%.
Szerintem nem jogos részükről...ha 26-án dolgozol, akár el sem tudsz menni érte. Csepűrágók.
Nyugodtan menj hétvégén, ahová szeretnél.
Miből tudod, hogy hétfőtől péntekig vagy, ha nincs tp- es papír? Délután fognak kiírni?
Persze, hogy kimehetsz hétvégén. Amúgy is 🙂
További ajánlott fórumok:
- Ti elmennétek egyedül egy 3 napos hétvégére?
- Wellness hétvégére - hova?
- Szükségem lenne ötletekre. Pénteken főzök a fiamnak és a 7 éves unokáimnak a hétvégére. De egyenlőre fogalmam sincs, hogy mit. :(
- Hova mennél belföldön egy hétvégére?
- Ha a munkáltató nem Tb kifizető, akkor hogyan kapom meg a betegállományra járó keresetem?
- Ti mennyire mertek elmenni betegállományba?