Mikor számíthatok előszőr családi pótlékra? (tudásbázis kérdés)
Gondom most akkor a MÁk a hibás mindenért....ja,meg az állam.....
Igaz,hogy szóltak időben,de nem baj....
Az,hogy igazolást nem adnak ki,nem tudhattam....mert hiába nagyvárosban éltem,nem ismerték a kismama bérletet,így venni sem tudtam...
egyéb okból kifolyólag sem volt szükségem igazolásra...
Nem határozatról beszélek,hanem igazolásról......be van adva,tudják,hogy jár,kéne hogy adjanak...elvégre mindenből van ideiglenes....
Miért nem írtad volna le? Mert sokan így élnek? Nem feltétlenül tehet róla az illető...
Egyébként meg nem rólam van szó, de sajnos Magyarországon sokaknak csak ez az állandó bevétele...
Ezt nem írtam volna le a helyedben....az hogy valaki gyesből és csp-ből él,nem az állam hibája.,a másik pedig az,hogy az átállás kell,jelezték előre,hogy csúszás lesz.tehát elvileg nem ért senkit váratlanul.....
az állam azt hogy teheti meg,hogy ezek a pénzek 5 .éve be vannak fagyasztva,és még a beteg gyerekeket is szívatják....
Csak nem tudom, hogy az állam ezt hogy engedheti meg, mert van aki csak családi pótlékból és gyes-ből él...
Ráadásul amíg nincs határozat, addig kismama bérletet se tudsz venni... Én áprilisban igényeltem a gyest...
1 éve is elég volt nekik, nekem mindkét szülésnél secperc intéztek mindent.
De ha valami átállás van, az gáz...
Gratulálok!
Az én lányom áprils 7 én született. 20 éve ha jól emlékszem beadás után 1 hónapra kaptam családit.
Sok sikert.
Valaki hosszú hónapokig nem kap
Nem egy ismerõsõm jàrt így!
Persze nem ez az àltalànos
További ajánlott fórumok:
- Dyslexiás gyermek jogosult-e magasabb összegű családi pótlékra? Ismer-e bárki ilyen esetet?
- A baromfihús allergia jogosít-e emelt családi pótlékra?
- Milyen büntire számíthatok, ha egy év után jelentem be, hogy már nem vagyok jogosult az emelt családi pótlékra, mivel férjhez mentem?
- Mennyi családi pótlékra számíthatok?
- Két gyermekes anyaként válás után milyen segítségre számíthatok a magasabb családin kívül az önkormányzattól?
- 2017. december 13-án adtam be a családi pótlékra a kérelmet, mikor kapok először?