Mikor kell vagy lehet az orange sütőtököt betakarítani? (tudásbázis)
8. zsanna78
2010. szept. 13. 13:03
Én is úgy tudom, ha megcsípte a dér. Mi is ilyenkor szoktuk, nekünk bejött!
7. 9c8432d068
2010. szept. 12. 06:44
Ezt találtam róla:
Növényvédelmi munkát nem igényel, mert speciális kártevője vagy kórokozója nem ismert. Késő ősszel, az első fagyok idején szedjük. A beérett, kissé viaszos terméseket kocsánnyal együtt éles késsel vágjuk le az indáról úgy, hogy közben ne nyomjuk be a külső héjat, illetve a vékony viaszréteget se sértsük meg túlzottan. Az ép, egészséges termések száraz, hűvös, fagymentes helyen néhány hónapig eltarthatok. A terméseket ne tegyük hideg talpazatra (kő, beton stb.), mert a párakicsapódástól könnyebben rothadnak.
6. 9c8432d068 (válaszként erre: 5. - Cservenák Vali)
2010. szept. 12. 06:40
Ha nem vagy biztos benne,akkor vegyél le egyet,és kóstold meg jó e?.
2010. szept. 11. 15:02
Igen ezeket tudom,hogy a nagy kerek tök akkor jó ha a dér megcsípte de a sárga tökre is ez vonatkozik?
4. vaczila (válaszként erre: 3. - 9c8432d068)
2010. szept. 11. 14:35
Nem tévedsz így van. Akkor a legfinomabb a tök, ha még az első fagyos reggeleken kint van.
3. 9c8432d068 (válaszként erre: 1. - Cservenák Vali)
2010. szept. 11. 14:33
Úgy tudom akkor,ha megcsípte a dér.De lehet,hogy tévedek. :)
2010. szept. 11. 14:32
Ültettem egy csomó orange sütőtököt de az a baj,hogy nem tudom,hogy milyen állapotban kell felszedni zölden vagy ha egésszen besárgult? Kérlek benneteket aki tudja pontosaz az segítsen Köszönettel.
2010. szept. 11. 14:31
Mikor kell vagy lehet az orange sütőtököt betakarítani?
További ajánlott fórumok:
- Ti mit készítenétek ha nem szeretnétek a sütőtököt de mégis egy "raklapnyit" kaptatok?
- Most vettem sütőtököt. Belül a mag 3/4 része kicsírázott kb. 2 cm-esre. Ehető a tök?
- Lehet sütőtököt lefagyasztani?
- Hogyan kell sütni a sütőtököt?
- Használta már valaki a Mucofalk Orange béltisztitót? Meddig lehet? Mik a tapasztalatok?
- Hány fokon és meddig kell sütni a sütőtököt, hogy olyan jó gesztenye állagú legyen a végeredmény? És milyen sütési módban?