Én sem vártam vele egy hónapot sem. Eldöntöttük, hogy babát szeretnénk, abbahagytam a gyógyszer szedését -én is Lindy 20at szedtem 2 évig-, és még abban a hónapban teherbe estem! :) A babám minden vizsgálat szerint egészséges, és az én orvosom is azt mondta, hogy nem kell vele várni, mert ezeknek a tablettáknak nagyon alacsony a hormontartalmuk, és gyorsan kiürül a szervezetünkből. Jelenleg 21 hetes kismama vagyok! :)
Ez teljesen az én magánvéleményem! Én a helyedben lehet, nem várnék. Több ismerősöm is van, akik rögtön utána vagy bogyó mellett lettek babások, teljesen egészségesek a gyerekek. Én anno vártam, hogy tisztuljak és sokáig nem sikerült a baba (1,5 év után jött össze, de sajnos a 13. héten meg kellett szakítani a terhességet). Állítólag ha abbahagyod,utána rögtön sokkal könnyebb teherbe esni.
Szia! Valóban kiürül, de viszont egyfajta hormonváltozást fent tart a gyógyszer a szervezetedben. Ha abbahagyod, akkor a hormonrendszerednek vissza kell állnia a normál gyógyszermentes állapotra. Illetve tudjuk, hogy gyógyszer mellett a menstruáció sem igazi, hanem megvonásos vérzés, ezért is jó időt adni a szervezetednek, hogy vissza tudjon rendeződni. Tehát nem csak tisztulás miatt jó ha legalább 6 hónap gyógyszermentes állapot előzi meg a fogantatást.
Elterveztük a párommal,hogy jöhet a baba.Lindeynette 20 fogamzásgátlót szedem még ez azt utolsó levél. 4,5 éve szedtem. Valaki azt mondta,hogy ki kell tisztulnom mielött tényleg teherbe esnék.. De egyszer megkérdeztem a nőgyógyászt és ő azt mondta azért szedjük mindennap a fogamzásgátlót,mert midennap kiürül a szervezetből. Most akkor hogy is van ez??
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.