Mikor érdemes nőgyógyászhoz mennem? (tudásbázis)
nekem iszonyú görcseim voltak anno. 12. hétig nospán és pipolphenen éltem, hogy legalább aludni tudjak kicsit.
de a derékfájás pl teljesen OK... nővérem majdnem kikezelte a régóta várt unokahugit, mint felfázás :D
Mivel első terhesség, nem nagyon tudom, hogy természetes-e, hogy fáj a derekam, és érzem a hasam alját. Más bajom nincs. :) Nem barnázok, nem vérezgetek. Minden más ok.
A kolléganőm 15 hetes terhes, és azt mondta, hogy ez őneki is megvolt a 12 hét végéig.
Te is tapasztaltad ezt?
Na készülődök, elvisszük unokaöcséimet a Veszprémi állatkertbe egy kicsit.
Remélem minden oké lesz. Bár párom azt szeretné ha itthon maradnánk. De én úgy gondolom, hogy ez nem betegség ez egy állapot.
De azért baromira izgulok ezért az állapotért... :)
Köszönöm, hogy írtál Youlcsi.
ha irányított volt az együttlét, akkor minden bizonnyal olyankor van PÉ.
nekem majd 10 nappal későbbi pé-ből van a kisfiam, mint ahogy a stimulációtól elvárható lett volna.
sztem ne aggódj! csak hát ilyenkor mocsok hosszú a 10 nap.
(mondjuk azt sem kívánom, hogy 2naponta uh-zzanak, mint anno engem... méhenkívüli gyanújával)
Igen a doki is azt mondta, hogy onnan kell számolni, de azt mondta, hogy az sem utolsó szempont, hogy nekem a mensim vége felé van csak peteérésem.
De akkor miért pozitív 4 tesztem.
Vagy mi van ilyenkor? Most tíz nap aggódás, hogy mi is a helyzet.
Becsaphat 4 teszt?
nekem már volt felritkulás ilyenkor, naplómban benn is van a kép
(az a 2 hetes, igazából 4 hetes terhesség, mert ciklus 1. napjától számolandó!!!)
Tegnap voltam orvosnál. 4 pozitív tesztem van. Méhnyálkahártyám 15 mm-es. De nem lát semmit. 10 nap múlva kell visszamennem. Azt mondta a méhem állapota alapján terhesség. Irányított együttlétünk volt. 10, 11, 12, 13, 14-én. 2 hetes terhes lehetek.
Tök nyugtalan vagyok.
Tényleg ilyenkor még uh-val nem lehet látni?
nekem az első 3 képen még csak paca sem... csak felritkulás :D de annak legalább egyre nagyobb :)
na, voltál dokinál?
szia!
én 1 db totál halvány teszttel mentem... kb tíz nappal a PÉ után (nem tudtam, hogy akkor volt, stimulált ciklus, elvben 5hetes terhességnek kellett volna lennie).
igaz, nem a teszt miatt mentem, hanem kontroll uh-ra volt időpontom.
Szia!
6-7 hetesen már érdemes menni, mert akkor már látják :)
Én sem hallottam még ilyet, hogy vizsgálattól elmehet :S
Drukkolok, hogy minden rendben legyen ;)
én is másnap rohantam
minél előbb annál jobb
max mondja a doki,hogy még csak pöttyöcske és vissza hív később
viszont ha valami nincs rendben,az derüljön ki minél előbb
Egy év próbálkozás után. Petevezeték átjárhatósági, hormonvizsgálatok, páromnál spermavizsgálat után. Alig merek bízni benne. Az előbb is elkapott a sírás mert eddig fájtak a melleim, ma meg már nem. Ha nem tesztelek naponta és nem bizonyosodhatom meg afelől, hogy ott van, már tök rosszul vagyok.
Jajjj ez az érzés...
Nem merek örülni, reménykedni...
De arra gondolok, hogy nem lesz semmi baj...
Igen azt láttam, csak kicsit megkavarodtam utána...
Amúgy Jó Egészséget a Babaváráshoz!
(Én csak 7-8 hetesen mentem először)
Nálunk a nőgyógyász ilyenkor még csak uh. vizsgál..
Attól nem lesz baja a babónak!Viszont megtudja nézni,minden rendben van-e?
"ha neg. a tesztem akkor már legalább a petezsákot lehet látni."
Ha negatív a teszt?látni petezsákot?
Mivel nekem később van pém mint ahogy az a nagykönyvben meg van írva, ezért az én babócám még kisebb lehet. Bízok az orvosomban, de most elbizonytalanodtam. Felhívtam és holnapra adott időpontot. Azt mondta, hogy ha neg. a tesztem akkor már legalább a petezsákot lehet látni. A kolléganőm is azt mondja menjek minél előbb, mert ezzel lehet kizárni a méhen kívüli terhességet is.
Tanácstalan vagyok...
Szia!
Attól függmilyen munkád van. Mert ha veszélyes anyagokkal foglalkozol, vagy sokat kell emelned akkor érdemes minnél előbb elmenned az orvoshoz, hogy más beosztásba kerüljél.
További ajánlott fórumok:
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Miért mennek az emberek inkább nőgyógyászati rákszűrésre, mint például vastagbélrák szűrésre, amikor az jóval gyakoribb?
- Érdemes magán nőgyógyászhoz járni?
- Ha a terhességem előtt szedett tablettát akarom szedni, felírja nekem a háziorvos, vagy nőgyógyászhoz kell mennem?
- 10 hetes kismama vagyok, nőgyógyásznál már voltam. Terhesgondozásra kell mennem vagy közvetlenül a védőnőhöz?
- Mikor érdemes a nőgyógyászt felkeresni? Ez a fő kérdés és a többiről érdekelne a véleményetek.