Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mik a kultúrált eszmecsere feltételei? fórum

Mik a kultúrált eszmecsere feltételei? (beszélgetés)

2012. okt. 23. 06:49
Értelmes agyak.
13. Lara1984 (válaszként erre: 1. - Artista bonita)
2012. okt. 23. 03:24
Tolerancia & viszonylag jó általános müveltség.
2011. márc. 6. 16:01

Szerintem maximum addig a pontig "fajulhatnak" el a dolgok, hogy a felek kulturált hangnemben érvekkel igyekeznek egymást meggyőzni anélkül, hogy a másik felet a véleménye miatt elkezdenék kritizálni, szidalmazni, gúnyolni. Mert igazából eddig van értelme egy vitának vagy beszélgetésnek! Én imádok értelmesen és kulturáltan vitatkozni, mert a saját véleményemet már ismerem és meg szeretném ismertni másokét is, hatha tanulhatok tőlük valamit. De amikor valaki elkezd sértegetni, személyeskedni, gúnyolódni, kritizálni, akkor már nem vagyok hajlandó vele szóbaállni. Nem ereszkedem le ilyen emberekhez! A suttyóság és primitívség megnyilvánulásait messze elkerülöm, mert ezek kizárólag az unintelligencia és az érvtelenség mutatói a szememben!:)

Ezért szeretem jobban a klubokat a fórumoknál, mert ott válogatottak a társaságok és mindenki igyekszik disztingválni. Aki meg nem, azt ki lehet zárni!:)

11. 6b006fc769 (válaszként erre: 10. - Artista bonita)
2011. febr. 27. 10:31

Ez a téma nem fog parázs vitát szülni, mert nem lesznek olyanok, akik teljesen ellentétesen gondolkodnak a témától és tűzbe hozná őket az igazság magvainak az elhintése:)

Szerintem feltétel még a kellő ismeret, az érdeklődő és nem személyeskedő/sértődékeny közönség és a kölcsönös épülni, és építeni akarás.

2011. febr. 27. 08:19
akkor is, ha ez a téma nem vonzza a zűrös hozzászólásokat, örülnék neki, ha kerülne ide még több vélemény is. így, egyszerűen és kellemesen.
2011. febr. 24. 22:47
Nekem nagyon fontos az oszinteseg,es az hogy ugy probaljak meg valaszolni,vagy hozza szolni a temahoz hogy senkit ne bantsak meg .Fuggetlenul attol hogy talalkozom e vele valaha az eletben.
2011. febr. 24. 13:03

kendőzetlenül, azaz a szavak, kifejezések megválogatása nélkül.

ha ez egy jó beszélgetés feltétele, akkor valószínű, hogy nem

2011. febr. 24. 10:55
Tapintat, türelem, őszinteség, diszkréció.
2011. febr. 24. 10:47
Szia!Egy jo beszélgetésnek a feltétele egy jo téma!Lehet,hogy eddig rossz forumokon jártál!Itt az ember kendőzetlenül irhat BÁRMIRŐL,ugy hogy nagy valószinüséggel soha nem fogunk találkozni!Talán hamarabb bedurvunak a dolgok!Tegnap olvastam az egyik oldalt egy fiatal lány(27éves)Házasságáról,ahol egyedül van a problémáival a férj valószinű megcsalja,és nem is akarja megoldani aproblémákat!Mindenki probélt jo tanácsokat adni,ki szelidebben ki könyörtelenül!Esküszöm nálam is majdnem elszakadt a cérna olyan buta volt lány!!!
5. 1e65ba4e2f (válaszként erre: 1. - Artista bonita)
2011. febr. 24. 10:42

szerintem fontos, hogy meg legyen a közös pont. az nem baj, ha esetleg egy fórumon belül több is van, kettő-három. annál többen beszélgetnek. káromkodni lehet, amíg nem egymást szidalmazzuk. olyanra gondolok, hogy a macska rúgja meg! :D

a magánélet gyakran szóba kerül. ezzel nincs is gond, olyan fórumon, ahol ez a lényeg. ott a probléma ez, ahol teljesen objektív dolgokról megy a beszélgetés. oda nem érdemes bevinni a mindennapjaink intimebb történéseit. tapasztalatból mondom, előbb-utóbb belekötnek az emberbe, hogy ez nem az a hely, kit érdekel, satöbbi. szerintem vitázni jó és kell is. de fontos, hogy a feleknek jó készségük legyen hozzá, megfelelő, alátámasztott érvekkel, jól megfontolt gondolatokkal, jó fogalmazással, a félreértések elkerülése végett. ezek a kulturált vita legfőbb ismérvei az én felfogásom szerint. én szeretek vitázni, ha a helyzet úgy hozza, csak legyen a vitapartnerem is helytálló érvekkel felvértezve. az, hogy nagyobbnál nagyobb hülyeségeket mond, azt sem tudja, mivel vágjon vissza, meg csak az önérdeke hajtja, már nem fogadható el vitaként, inkább rágalmazásnak, sértésnek, meghazudtolásnak és kétszínűségnek veszem, nem mellesleg gyengének is tartom az ilyen embereket.

4. bb102acbcc (válaszként erre: 1. - Artista bonita)
2011. febr. 24. 10:37
Elsősorban, hogy ne tartsuk magunkat többre a másik embernél és ne sértegessünk senkit, még akkor sem ha nem ír helyesen vagy szerintünk butaságot kérdez,vagy mond.
2011. febr. 24. 10:37
Azt hiszem egy jó beszélgetésnek az a feltétele, hogy ismerjék egymást a beszélgetők:) vannak itt baráti fórumok is, minden pocskondiázás nélkül, de egy vitafórum mindenféle megnyilatkozást szülhet:)
2. 40163fd81d (válaszként erre: 1. - Artista bonita)
2011. febr. 24. 10:36

Szerintem egy jó vitának a lényege a téma.

Arra kell odafigyelni,és annál maradni.

2011. febr. 24. 10:33
Egy ideig nem szóltam hozzá csevegős fórumokhoz, mert új voltam a portálon és látni szerettem volna, hogy mennek itt a dolgok. Bátrabb lettem és már én is hozzászólok ahhoz, ami érdekel. A legtöbb fórum azonban hamar átvált egymásra támadásba, a szóhasználat pongyola és durva, a szitok és a káromkodás pedig 'normális'. Van kivétel, természetesen, amirôl én beszélek az önmagunk kifejezésének kultúrája, illetve ennek hiánya. Szerintetek mik a feltételei egy jó beszélgetésnek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook