Miért van Déjavu érzésünk? Mi lehet ez...? Tapasztalatok? (beszélgetés)
Izé, és én akkor miért álmodok meg időnként dolgokat?
Olyan érzés, mint a déjavu, csak már előtte emlékszem az álmomra. Volt, hogy beszéltem róla valakinek, és pár percen belül bekövetkezett.
A deja vu és a hasonló emlékezeti hallucinációk a halántéklebeny izgalma miatt alakulnak ki, itt van ugyanis a memőria központja az agyban. Vannak emberek, akiknél ez spontán megtörténik, lehet része halántéklebenyi epilepsziának, okozhatja sérülés, daganat, stb.
Hasonló jelenségek a deja lu, a deja entendu és a deja pensé (már hallottam, már olvastam, már gondoltam-érzések).
A mátrixot más én is akartam írni. :)
Azt értem, hogy egy látott dolgot az agyam előbb felfog, de mileőtt hallanék vmit, azt hogy tudná az agyam előbb felfogni?
hát ez a dejavu amit most leírtál:D
mintha már hallottad vagy láttad volna azt a dolgot:)holott csak akkor látod először:)
vagy éppen hiba a mátrixban:DDD
úgy tudtad,hogy megállítóttad a mondandójában és elmondtad amit ő akart volna mondani?:P
vagy pedig elmondta és abban a pillanatban "tudtad"?:)
mert utóbbi esetben bejön amit mondtam,előbbiben meg nemtom:)
lehet vmi általános témáról beszéltetek és mondjuk te is azon az állásponton voltál amit ő mondott és ezért "találtad ki" a mondandóját
További ajánlott fórumok:
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Miert zárkózottak az emberek? Mi lehet a zárkózottság oka?
- Sex többesben; avagy miért lehet jó ill. rossz
- Miért mondják azt az emberek, hogy nem lehet férfi és nő között barátság? Mi az oka?
- Miért ilyen a közbiztonság? Nem merünk hazamenni, mert lehet élve haza sem érünk?!
- Életmódváltásnak csúfolt buta diéták, önsanyargatások helyett miért nem lehet normálisan kajálni és sportolni?