Miért van az, hogy 3-4 havonta van egy ujabb vesekövem?elzuzzék és utána ujra termelődik kb 2- 3 centis darab...mi okozhatja? (tudásbázis)
pezsgőtabletta, c vitamin tablettában. ezek mind okoznak vesekövet. nekem is ezektől volt állandóan, de hálistennek vesekőhajtóval kijöttek. azóta egyiket sem fogyazstom, nincs is kövem, de még hokom sem.
Vesekövesek, találtam a legutóbb a páromnak egy naggggyon klassz teakeveréket!
akinek kell a neve, írom priviben!
Vesekő az sokmindentől lehet. Pl kevés folyadékfogyasztás, állandó felfázások, túl sós étrend, túl sok csoki, tejtermék... Az urológus nem sokat tud segíteni, tapasztalat. Nekem anno a gyógyszerek sem használtak -csak kiütést kaptam tőlük-, kisebb köveim voltak de nem akartak elmenni, csak szenvedtem. Hiába volt a lépcsőzés, a napi 3-4 liter tea, víz. Aztán megsúgta a háziorvosom, hogy a sör igazi csodaszer a vesének. A szobahőmérsékletű elhajtja a kisebb követ. Rendszeresen fogyasztva - persze mértékkel- pedig megelőzi az újakat. Nekem bevált. Sokat iszom, időnként sört is -pedig utálom- és évek óta semmi gondom. Érdemes kipróbálni.
A férjemnek ugyanez a baja.A lgjobb urológusa van,aki a környékben létezik... Sajnos ez a hajlam,és csak termelődik neki.. Savas dolgokat nem ehetne-ihatna,sok folyadék meg amit felír a doki gyógyszerek,görcsoldók.Ilyen a szervezete.
Piszok rossz,de ez van.Az addig ok,hogy mozogjon,meg lépcsőzés- a vesehomokot a folyadékkal még ki is lehet üríteni,de a köveket az életben nem szünteti meg senki... pláne nem mozgástól!
Szerintem kellene egy normális urológust keresned.
Ez azért nem teljesen jól van igy. Jó tanács, hogy minél később alakuljon ki kő:
sok folyadék naponta (akár gyógytea vagy kamilla tea langyosan, és nagyon sok mozgásPl lépcsőzés.
Nagyon sok évvel ezelőtt én is két évig szenvedtem de túl vagyok rajta.
Sok sikert a doki kereséshez és mielőbbi gyógyulást kivánok!rma
Hú hát én annyit tudok, hogy nagyon sok futással és lépcsőzéssel a kis vesekövet még meg lehet szüntetni! nézz utána ez biztos így van! és ha mikor elzúzzák a vesekövedet, akkor mihamarabb állj rá a futásra lépcsőzésre, minél többet(máramenyire módodban áll és szeretsz sportolni) mert erőnlétileg sem hülyeség! én ezt tnaácsolom, nagyon bízok abban, hogy mihamarabb meggyógyulsz! puszii
Köszi a privit, örülök, hogy nem engeded felvágatni. Gyógyulj meg! :)
Menjél tovább amíg egy normális dokit találsz. Ne hülyéskedj, ez nem játék! 3-4 havonta vesekő!!?? És ha kimossák és utána kezdődik előlről? Végtelenségig nem kaszabolhatják a veséd, mert tönkremegy. Tényleg, nagyon kérlek, keress egy olyan normális dokit, aki megvizsgáltatja miből van a kő és megnézeti, nincs e valamilyen vírusfertőzésed, vagy valami bakteriális fertőzésed (ez vérvételből megállapítható)! Jobbulást kívánok!
De olyan hülye egy dokim van....elmentünk másikhoz és semmit nem csinálnak velem..ez nem állapot most már, azt mondták, ezután az jön hogy felnyitják a veseméet és kimossák...Mondom marha jó. Voltam én már maszek dokinál is, de nem tudnak semmit sem mondani. betaqrtom a miktől eltiltottak és mégis...Azért köszi a segítségeteket!!!
Csatlakozom kricifixhez. Meg kell nézetni, milyen típusú. Ha kalciumkő- okozhatja a túl sok ásványvízfogyasztás is pl. Általában valamilyen vírusfertőzés is lehet a háttérben, a vírusrészecskéken kezdődik a Ca kicsapódás, aztán már magától nő tovább, ha kapja folyamatosan az anyagot.
Én azt hallottam a sok egyéb mellett a vízminősége is okozhatja, nálam bejött egy időre x helyre költöztem és vesekövem lett. Visszaköltöztem ( nem a kő miatt :) )és el is múlt.
Anno mikor tanultam a vesekőről -szóval régi tanulmányaimból olysmi rémlik - hogy a vesekőnek többféle típusa van. Vagyis más az összetétele. És ha megállapítják hogy milyen típusú veseköved van akkor abból lehet következtetni, hogy milyen élelmiszer vagy ital az amit fogyasztasz és a szervezeted ezt nem bírja így ilyen reakcíóba lép, hogy a kiválasztásnál "vesekövet termel". Hát sikerült nagyon primitíven megfogalmaznom de ha jól emlékszem ez a lényege. A gyógymóüdja az hogy életmódot kell változtatni a táplálkozással, de előtte ki kell deríteni hogy milyen veseköved van. Remélem tudtam segíteni.
Ha kaptál már vért, akkor érdemes lenne hepatitiszre szűretni magad. Anyukámnak sajnos egy hepatitisz C állt a sok vesekő hátterében.
Ezt legjobban az orvos tudja megmondani,de lehet hajlam,és táplálkozási probléma is.
Nézz utána a vesekőnek a neten,sok mindenre találhatsz választ.
Miért van az, hogy 3-4 havonta van egy ujabb vesekövem?elzuzzék és utána ujra termelődik kb 2- 3 centis darab...mi okozhatja?
További ajánlott fórumok:
- Mi okozhatja a vetélést? Mi ennek az oka? Erre keresem a választ..:(
- Mi okozhatja a miómát, cisztákat, mellrákot?
- Egyszer már volt vesekövem, és most feszítő, nyomó fájdalmat érzek a derekamnál. Lehet, hogy újra kő lesz?
- Állandó jobboldali hátfájdalom reggeltől, másnál volt már hasonló, mi okozhatja, mi segíthet?
- Mi okozhatja? Erős fájdalom a derék jobb oldalán, ami sugárzik az alhasba is, és véres vizelet?
- 5 hós baba alvásproblémáját mi okozhatja?