Miért tartják többre a fiú utódot, mint a lányt? (beszélgetős fórum)
mert egyszerűbb teremtés.
ahigy olvastam a hozzászolásokat át nem is tudom...ez szerintem az utokor és jo hosszu idönek ekll eltelnie h változon a dolog a fiu és a lány dolog manapság még mindég gyenge nemnek tartják a nöket ezis honnan eregd hát a férfiak,akár igy akár ugy a nöis ember meg a fiuis,egymás nélkül egyiksem tud létezni,környezetemben is van aki a fiut többre tarja mint a saját másik két lányát szomoru mert azok a gyerekek atol még igénylik a szeretet meg a törödést...
hol?kinaban gondolod,azaz kerdezed?ki tudja,magyarban tok mindegy.
Ősidők óta fennálló beidegződés, vagy talán mert a fiú viszi tovább a nevet.
Anyukám is többre tartja a fiút, mint a lányt. Egyszer azt mondta nekem, : -Te nem vagy a gyerekem, csak a lányom.
Soha semmi nem fájt annyira, mint ez a megjegyzése.
Amikor vártam a fiamat, a nagyapám meg megkérdezte: - Aztán mit vártok fiút vagy lányt?
Majd ha egyszer azt a tényt közölnék veled,hogy soha nem lehet gyermeked,örülni tudnál te,de nagyon egy apró kicsi lánynak is!
Szerintem nem tartják többre,ez tévhit.Persze embere válogatja.
Ezt az otromba poént ilyen formában még nem hallottam. Nem is hiányzott...
Még jó, hogy nem beszél vele a párod.
Ez nem feltétlenül így van.Az én párom kislányt szeretett volna,van már egy 3éves kisfiunk és a pocakomban megint kisfiú van.
Amikor megszületett a kislányunk egy ismrősünk megkérdezte mondta-e az orvos,hogy szakmával született mert a lányok mind ku....!A férjem azóta nem beszél vele.
Amikor megszületett a kislányunk, akkor a szomszéd férfi megkérdezte, hogy fiú-e vagy lány. Mikor megmondtam neki, akkor sajnálkozva rámnézett és azt mondta, hogy: "Nem baj, majd a következő!"
Erre közöltem vele, hogy mi lányt is szerettünk volna, főleg az apja, akkor csak nézett és elkezdett másról beszélni....
És ez 2007-ben történt. Anyám.
Szó szerint ezt akartam írni.:)
Miért?????? Többre tartják?????? :o))
Én amikor a kisfiamat vártam, direkt nem kérdeztem meg mi lesz - nem trendi dolog, tudom - de nekem az volt a lényeg, hogy minden rendben legyen vele. Ha lesz esetleg testvére ugyanúgy nem fogom megtudni, mert nem ez a lényeg. Szerintem pedig hogy egy gyerek hogyan ragaszkodik, az abszolút nevelés kérdése. Lehet hogyha megnősül, akkor nem lesz már a kapcsolat olyan szoros, de szerintem ez a lányokra ugyanúgy érvényes, és valahol természetes.
szerinted?
:))
amúgy én is inkább azt tapasztalom, hogy mostanában többen várnak kislányt, igazából mikor megszületik, már semmi jelentősége ennek.
Ezt komolyan gondoltad vagy csak vicc?
Manapság a kislánynak talán a természetéből adaóan örülnek jobban, illetve butaságot írok, hiszen egy anyának mindkettő egyforma boldogságot jelent,de egy lány gyermek ha felnő férjhez megy, jobban ragaszkodik a szüleihez, mint egy fiú, aki megnősül. A férfi ember számára onnatól kezdve legfontosabb a felesége és a gyermeke. Valahogy nem tudják megfefeleően megosztani a szeretetüket, legalább is nem úgy mint egy lány. Persze tisztelet a kivételnek. Én fiús anyuka vagyok hála az égnek az én nős, gyermekes kisfiam inkább lánylelkű, de ismerőseim sokat panaszkodnak nős fiaikra. Azt mondják mióta megnősült mint ha a szülők nem is léteznének.
mert a lányok hülyék, jól is va ez így.
fiú vagy semmi.
Mifelénk is hallani néha hogy leány meg gyerek, szóval hogy a fiú a gyerekkel egyenlő. De manapság egyre inkább azt tapasztalom hogy a babavárásnál vagy tervezésnél inkább kislányt várnak. Persze ha fiú lesz azt is szeretni fogják. És ez a kislány várás nemcsak a nőkre, hanem az apukákra is jellemző.
Az semmi, azt képzeljétek el mikor egyik ismerősöm megnézte az ikreket (két fiú és két tojás,két hónaposak voltak) azt mondta " Nekem Kornél szimpibb mint Balázs), pedig csak akkor látta Őket is mind kettő aludt! A lélegzetem elakadt és megszólalni se tudtam a döbbenettől! Vannak sajnos furcsa emberek!
itt nógrád megyében azt szokták mondani, hogy lánya vagy gyereke van az embernek.
szóval szerintük a lány nem is gyerek!
kellett nekem 300 km-ről költözni, hogy "csak lányom" legyen
Megdöbbenve olvasom a hozzászólásokat. Szerencsére én még ilyen mondatokat nem hallottam. Bár az egyik barátnőmtől megkérdezték, amikor terhes volt, hogy sas vagy veréb lesz-e.
Ebben igazad van. + leányom van. A kicsi most menyasszony. Már apad a családi kassza. Pedig nem is lesz nagy esküvő.Szerintem egyenlően kell a hozzáálás mindkét nemnél!! Akkor nincs viszály.
A fiú vitte tovább a nevet, Ő tartotta el a családot, védte a hazát stb..
Ma már ez kevésbé van így. A köztudatban persze benne maradt, főleg vidéken.
Ma a nők ugyanolyan család fenntartók, már a nevet is úgy választják ahogy akarják és hazát sem kell védeni puszta kézzel.
Pedig ez meg mindig igy van falun. Nagymamam egy kis faluban el es hallottam mar olyat, h baratnoivel beszelgetett. Kerdi az egyik: "van gyerekuk?" Erre a masik: "nincs csak egy lany."
Es ez a 21. sz-ban Mo-on.
A hagyományok miatt, mert az hozza a pénzt, a lány pedig viszi.
Most olvastam valami erdekeset:
-a mehen beluli fejlodes soran a fiuknak nagyobb az eselye a serulesre, betegsegekre,mint a lanyoknak
-a spontan vetelesek is inkabb az "erosebb nem"-et sujtjak (100 lany magzatra 125 fiu jut, de szuleteskor ez az arany 100:106)
(meg a Bibliaban is konnyebben aldoznak fel lanyt, mint fiukat)
Az embereknek mintha a zsigereikben lenne kodolva, hogy egy fiu szuletese nagyobb esemeny, biologiai ertelemben, persze. Igy mar ertem.
Teljesen igazad van,én is nagyon dühös tudok lenni!Az ilyen fajta emberekben nem tudom mi játszódik le mikor ezt megkérdezik?!
Igen régen ez nagyon így volt,de miért?Azért mert az tudta az állatokat ellátni,meg dolgozott a földeken vagy mi?Hülyeségnek tartom,én lányt szerettem volna,és hálistennek az is lett!!!De nem tennék különbséget hisz mindegy fiú vagy lány az én gyermekem,nem?!
csatlakozom, az én környezetemben sem tesznek különbséget.
További ajánlott fórumok: