Miért szólnak be a kutyások egymásnak? (beszélgetés)
Te nem vagy hibás, nem a tiéd ment neki.
Gondolom fiúkutya volt mind2,mert ezesetben ez normális...alfaharc
Ez kb olyan amikor a szomszédunk pitbull-ja jön át,lóg a miénk nyakán és még a mi kutyánkat üti a szomszéd...
Amúgy a miénk kint bent bűbájos, még a macskának is ki.yalja a hátsóját..
Szia, nekem is nagy kutyám van, és bár jámbor, de ha kanok provokálják, be lehet pöccenteni. Én ilyenkor hátat fordítok a gazda nélküli kutyának és a nyakörvémél fogva vonszolom magammal az enyémet, közben esetleg próbálom hessegetni a másikat. Figyelj, hogy ne tudják felvenni a szemkontaktot. Meg ne fuss, menekülj, csak szépen határozottan sétálj el.
A kiskutyát én is felvenném, ha nem a sajátom lenne. A vicces beszólogatók meg lehet, hogy ismerkedni akarnak, nemde?:-)
Van egy pireneusi hegyikutyám. Van amelyik kutyával kijön, van amelyikkel nem. Ez még pár évvel ezelőtt történt, sétáltattam, és hirtelen megjelent egy póráz nélküli puli. Az én kutyám jól hallhatóan morogni kezdett, a puli nem értett a szóból, odament hozzá, és a kutyám elkapta a grabancát és megtépázta. Én próbáltam lefejteni, elrángatni, gazdi ekkor(kb 5 perc múlva) érkezett, elkezdte a kutyámat csépelni,a puli meg beleharapott közben a vádlimba. Megúszta mindenki minimális sérülésekkel. Ekkor mit kellett volna tennem?
Mit tettem rosszul?
Csak kíváncsi vagyok a véleményekre, mert ha valóban én hiábázok a kiskutyával, akkor szeretnék ezen változtatni.
Sosem volt kutyám, most a világnak eddig ismeretlen szeglete tárult fel számomra.
Neki is van kutyája, Neked is, az egész ezzel számomra itt véget is érne, az élet szép. Akkor a lilaruhás/tarajos/akármilyen emberek is szólogassanak be egymásnak?
Talán azért, mert ezeket a zsebkutyákat folyton felkapkodják, abszolút nem szocializáltak.
A nagyobb kutyák az esetek legnagyobb részében valóban csak ismerkednének. Játsszanának. De onnantól, hogy felkapod, a legjámborabb eb is prédának nézi. Ez a legrosszabb, amit tehetsz.
Csak az elengedett kutyáknál veszem fel, mert van egy nagyobb kutyám és vele már volt olyan, hogy összetűzésbe került egy másik kutyával, aki viszont póráz nélkül volt.
És hát persze én csak sétáltatom, nem az én kutyám, persze, hogy még jobban féltem.
Jól teszed, ha óvatos vagy és vigyázol a kutyusra, de ne legyél túl érzékeny !
Lehet, hogy a másik gazdi nem "kioktat", csak tájékoztat a kutyája természetéről, szokásairól.
Mondom ezt neked olyan "kutyásként", akinek az 50 kilós kutyája jámborabb volt, mint a 2 kilós!:D:D:D
De abban igazad van, hogy jobb félni, mint megijedni!
Csak ne szívd mellre, ennél nagyobb problémád sose legyen!:)
Nem reagálod túl, és félted nagyon a kutyust? Lehet, hogy tényleg csak barátkozni akar a nagyobb kutyus és te meg felkapod és hagyod? Nekem is van kisebb testű kutyám, ugyanígy jártam, végül kiderült a nagyobb kutyi tényleg csak barátkozni akart, mára nagy haverok...
Oké a tedd zsebre beszólás azért nem kéne... De kutyabarátkozásra tehetnél egy próbát, persze óvatosan...
Hülyék a gazdik, ennyi.. Mi nagy kutuykkal szoktunk együtt játszani, de azért is, mert a gazdik is nyitottak rá..
Az ilyen barmokkal ne foglalkozz, és kész! A kutyus, bármekkora, a Te legjobb barátod, neveled, szeretgeted és kész..
Mondjuk azt nem tudom, hogy mennyire jó, ha felkapkodod, mert így nem fogja tudni magát megvédeni sosem, és azért ritkán bánt egy nagy kutya egy picit, max csak szaglászik.. Lehet, hogy a gazdik ezt értették félre, hogy TE félted igazán a zsebtigrist a "vadállatokól", és ezt hülyén reagálták le.
jah nem rosszul írtam akkor:) én vettem fel, és sokan arra szóltak be
egyébként spicc méretű kutya, szerintem teljesen rednben van
Ne foglalkozz velük!:-)
Ne ereszkedj le az ő szintjükre!
Az ilyen kutyatartók nem is szeretik igazán,tiszta szívből a kutyusokat.
Mellesleg szebben is szólhattak volna,hogy nem szeretnék,hogy konfliktus legyen a két kutyus között...
Ne szomorodj el!
Nem akarnak bántani, csak hülyén viccelnek!:)
További ajánlott fórumok:
- Küldjetek jelet egymásnak...
- 100 kg felettiek, mit tegyünk? Kezdjük együtt és segítsünk egymásnak!
- Segítsünk egymásnak fogyni!
- Túlsúlyos kismamik/vagy leendő kismamik segítsünk egymásnak...
- Hogyan állítanád össze az 1000, 1100, és 1200 kcal-ás étrendedet? Segítsünk egymásnak!
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.