Miért szárad el egy régi levele a Zamioculcasomnak, amikor új hajtás jön? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én esővizet használok locsoláshoz, de a bubimentes víz sem lehet rossz locsoláshoz.
Sziasztok!
Az enyém is nagyon kinőtte már a cserepet, de él és virul, most is 5 új leveles ágat hoz! Így akkor át sem ültetem egyelőre. Eddig csak azért halogattam, mert világéletében irodai növény volt a drágám, körülményes lenne ott átültetni is, meg hazahozni-visszavinni is ezért. Egyébként kényeztetem, hetente egyszer buborékmentes ásványvízzel öntözöm, gyönyörű, rengeteg ága van.
érdekes amúgy,hogy ezt csak az egyik csinálja.amint új jön,elszárad egy régi.a másik (egymás mellett vannak,ugyanannyit öntözöm stb) pedig csak hozza az újakat és több hónapja nem száradt el egy régi sem,most készülök átültetni mert már szétszakítja a cserepet.
azt írják,hogy a szűk cserepet szereti a növény,annál jobban fejlődik minél zsúfoltabb. lehet a 2 hajtásodnak túl nagy helye van,ahogy az én 4 hajtásosomnak is :)
én vettem le a szárról leveleket és beletűztem a földbe hogy gyökereket képezzen,most várom a csodát :)
További ajánlott fórumok:
- Mitől lehet, hogy a szobanövényeim levelei elkezdtek sárgulni és száradni?
- Nem hoz új hajtást a zamioculcas virágom! Mit tegyek?
- A yukkám alsó levelei száradnak.Menthető vagy át kell ültetnem?
- Miért sárgul a Zamioculcas levele?
- Miért szárad a calathea virágom minden levelének a vége?
- A flamingóm leveleinek szélei sárgulnak, majd száradnak el, mitől van ez?