Miért nyöszörög éjszaka a bébi? (beszélgetés)
Az én fiam is ilyen volt, állandóan nyöszörgött, mormogott, mocorgott, ficergett és rengetegszer felébredt már kisbaba korától. Már 2,5 éves, de egy kezemen meg tudom számolni hányszor aludta át az éjszakát. Én azt csináltam, hogy kb a 2. ébredés után már magam mellett hagytam, így sokkal többet aludt, meg én is :-) És ki lehet bírni, hogy alig alszol, ahogy nagyobb lesz könnyebb lesz, többet alszik majd egyszer, meg te is :-) Egyszerűen vannak ilyen babák, nekem jobb volt miután beletörödtem, hogy se 3,se 4, se 6, se stb hónaposan nem fogja átaludni az éjszakákat.
Ja, és olyan jó olvasni amit a szoptatásról írsz, nagyon jól csinálod, de ezt te is tudod!
Most 4 után kezdte e nyöszörgést. Sokat nyújtózkodik, ehhez nyöszörgő hangot ad, néha csápol, néha egyéb hangokat ad ki. Szóval szerintem REM-ben van!
Egyelőre a ringatás sem segített rajta.
Ha ma éjszaka is nyöszörögni fog, kipróbálom! Egyébként egyszer azt vettem észre, hogy azután nyöszörgött, hogy bepelenkáztam éjjel. Szerintem kivettem ezzel az éjszakai ritmusból, és már nem tudott olyan mélyen visszaaludni.
Elméletem, hogy ilyenkor valamiért a REM fázisban maradnak, és nem tudnak mélyen aludni, azért nyöszörögnek. De még meg fogom figyelni a bébit.
Mellesleg, ha emésztési zavara van valakinek az tünettel is jár. Ezért nem gondolom, hogy baj lenne, hogy óránként eszik a bébi.
Ha tegyük fel egy felnőtt nem tudná megemészteni a kaját a gyakori evés miatt, akkor az pl. hasmenéssel járna, zsírok rossz emésztésénél pl. zsírszéklet van.
Miért lenne tilos két mellből szoptatni? Én csak így tudok, csak így elég a tejem!
Mindössze nem ajánlott a magas tejcukor tartalom miatt azt csinálni, hogy mindkettőből csak kicsit szopik. Azt is csak azért nem ajánlott, mert akkor hasfájóssá válhat a bébi, valamint a zsíros rész hiány amiatt nehezebb jól lakatni. De ha az első ciciből kiszívja a zsíros részt, akkor szerintem nincs baj. De szerintem simán van olyan csecsemő, amelyiknek a sok tejcukortól sincs baja. Ez attól függ, mennyi laktáz enzimet termel a szervezete....
Valamint más forrásból is olvastam már, hogy nem baj, ha a bébi sokszor eszik. Örüljetek, hogy ti olyan szerencsések vagytok,hogy 2,5-3 óránként tudtatok szoptatni.
Én a tápszert a lefolyóba öntöttem (elhűlt, már nem kellett neki, újra melegítettem, meg sem kóstolta), ezért választottam az igény szerinti szopit!
Igen, valóban ki tudja készíteni az embert, nincs semmire sem időd, a tápszer valóban egy nagyon kényelmes megoldás! Jó is lenne, ha nem a lefolyónak kellene megennie... ezért én a szoptatást választottam, ha kell óránként!
Láttál már olyan embert,aki állandóan eszik (lehet kövér vagy sovány, mindegy), és ettől baja van? Tegyük fel gyomor fájás vagy bármi?
Épp ellenkezőleg... az egészséges táplálkozás elveiben is a napi 5-szöri étkezés van, amivel gyakorlatilag alig ürül ki a gyomor, már eszel is... Amúgy dietetikus a szakmám, és nem tanultam, sőt nem is tapasztaltam ilyesmit...
A gyomor meg nem csinál egyebet, mint kicsapja a fehérjét, ha jön az újabb kaja termel egy kis sósavat , pepszinogént, és bontja a fehérjét.
Az meg a másik.... Szerintem is bőven elég és optimális kb. háromóránként etetni. Egy baba nem csak akkor sír, ha éhes, csak az ember hajlamos ezt a megoldást választani. Ezt is tökjól leírja a Suttogó: képzeld el azt a szituációt, hogy fáradt vagy, minden bajod van, fáj valamid, társaságra vágysz, akármi, és nincsenek rá szavaid,hogy kifejezd magad, erre odajön valaki és belenyom valamit a szádba. Te örülnél? :)
Jó leírás. :)
Kicsit változtak a nézeteim a szoptatással kapcsolatban most, hogy megküzdöttem a tejcsiért.
Szóval nem a bébi használja cumi helyett a cicit, hanem az ember használja a cumit a cici helyett.
Gondolj csak bele, ha fordítva lenne, akkor a gyerekek cumival születnének...
Ha most elkezdeném cumiztatni, tuti apadna a tejem...
Én is olvastam a Suttogót: nagyon jó azoknak az anyáknak, akik 2,5-3 óránként tudnak szoptatni. Vannak benne jó dolgok, például én bevezettem egy körforgást a bébim életébe (étkezés, ébrenlét, alvás), azóta alszik a bébim naponta 3-szor 50 percet, addig nem aludt csak délután vagy össze-vissza, én meg ki voltam készülve, hogy ez így nem normális. Szóval van rendszerünk, nem időhöz kötött, ő határozza meg az időt naponta, és nálunk rövidebb egy ciklus.
További ajánlott fórumok:
- Te miért nem alszol? Éjszakai baglyoknak.
- Ha az 5 hónapos kisfiam elkezd nyöszörögni, sírni azonnal felveszem. Jól teszem?
- Miért ébred fel egyre gyakrabban a fél éves babánk éjszaka?
- Miért nem alussza végig az éjszakát a 11 hónapos kislányom?
- Van olyan, hogy egy egeszséges újszülött nem sir fel csak nyöszörög, és simán elkezd lélegezni?
- Hogyan lehet meggyógyítani az ékszerteknősömet ha az a baja hogy nyöszörög és a szemén egy hártyaszerűség van?