Miért nem vagyok jogosult az egyszerűsített adóbevallásra? (beszélgetés)
Valóban: az egyszerűsítettre csak az jogosult, akinek kizárólag csak munkaviszonyból származó jövedelme volt.
Ha befektetésből származó jövedelmed 2015-ben még nem volt, csak 2016-ban, akkor bizony ezt a nav-os ügyintéző elnézte! Ők is emberek!
Lehet esetleg erre hivatkozva most el kezdeni vitatkozni velük, és meglehet hogy igazat adnak neked, de az is lehet, hogy nem!! Az idő pedig megy!!
Szedd le a netről a 1553. bevallást, kitöltöd, ügyfélkapun elküldöd nekik néhány keresetlen gondolat kíséretében és kész!
Hát azt csak te tudhatod hogy mi lehetett ez. Ha csak januárban szabadult idén, akkor ez nem lehet az, mert azt majd jövőre kell bevallani....
Nem tudom mit látnak ők. Nincs ügyfélkapud? Onnan le lehet kérni aktuális egyenleget, néha nekem is abból sikerült kitalálnom hogy mire is gondolnak ők.
"Értesitjük hogy a rendelkezésünkre álló adatok alapján Ön a 2015. adóévre vonatkozóan - tartós befektetésből származó jövedelemszerzésére tekintettel nem jogosult az egyszerűsített bevallás választására "
Itt van. Valami befektetésből volt jövedelmed, ezért ezt nem lehet így bevallani. Kérj segítséget a bevallás elkészítéséhez.
Még egy gond a nyakamba, minden családtagomnak jó volt, csak nekem nem. Ez állt ma a levélben:
Értesitjük hogy a rendelkezésünkre álló adatok alapján Ön a 2015. adóévre vonatkozóan - tartós befektetésből származó jövedelemszerzésére tekintettel nem jogosult az egyszerűsített bevallás választására
Van egy bankszámla a nevemen amin le volt kötve valami de csak idén januárban szabadult fel, addig le volt kötve. Lehet emiatt van ez? Ha igen akkor ezt mégis hogyan valljam be?
További ajánlott fórumok:
- Gyeden vagyok és kaptam az APEH-tól adóbevallás csomagot. Ki kell töltenem?
- Gyeden vagyok, milyen papírokat kell leadni az adóbevalláshoz? Teljes mértékben vagyok sügér a dologhoz....
- Csináltathatok az APEH-el egyszerűsített adóbevallást a következő esetben?
- Tavaly egy hónapig kaptam álláskeresési járadékot, utána sikerült elhelyezkednem. Önadózó vagyok, be kell-e írnom az adóbevallásba?
- Hol kell a neten adóbevallást írni, kitölteni? Az apeh.hu? Ott nem nagyon találtam ilyen menüt, de lehet csak én vagyok ....
- Ha valaki egyszerűsített foglalkoztatott, kell a munkáltatótól papírt kapnia az adóbevalláshoz?