Miért nem tudok lázas lenni? (tudásbázis)
Nekem is a legmagasabb 38 volt, de akkor már majd meghaltam, am a normál hőm mindig ilyen 37,1-2 örül van, mostanában egy kicsit alacsonyabb, d igazi magas lázam soha nem volt, pedig elég sok bajom volt a mandulámmal, kb 2 havonta egyszer mandulagyuszi...
de job is így sztem...
:)) igen, viszont az ilyen embereknek 37 foknál már komoly rosszulléte van!
Életem legmagasabb hőmérséklete 37,4 C volt, csecsemőtenyérnyi infiltrációval a tüdőben, és gennyes mandulákkal is. Jobban a sarkukra kell állni, ha betegek vagyunk, esetleg lódítunk magasabb lázat, hogy komolyan vegyenek.
Sziasztok!
Én 35 éves férfi vagyok. Soha nem voltam még lázas, édesanyám 69 éves ő se volt még soha lázas.
JA!!
Eddig akárhányszor voltam influenzás az életemben, nekem soha nem volt lázam...
Pedig az elmúlt két évben még szövődményem is volt...
izmike 1.-re:
Én sem szoktam soha lázas lenni, kislány koromban még néha irigykedtem is az osztálytársakra, Akik néha otthon lehettek...
Most is volt valamilyen betegségem, és kérdezte az orvos,hogy volt-e lázam, mert ilyenkor mindig van, és mondtam, nem, nem volt...
De akárhányszor voltam eddig is kórházban, és volt lázmérés, mindig azt vettem észre, hogy az én normál testhőmérsékletem nem 36-37 közt van, hanem 35-36 között...
ÉS azt szoktam mondani, lehet, hogy ami nálam hőemelkedés, az másnál már láz...
Én is hasonló vagyok, bár voltam már lázas, de nagyon ritkán! 37-37,2-nél olyan pocsékul vagyok, hogy ihaj! Viszont gyorsan gyógyulok, meg nem vagyok beteges.
De a dokik tényleg furák, nem hiszik el, hogy 37-nél pocsékabbul vagyok, mint más magas láznál...
Viszont: nagyon magas láznál meg tök jól vagyok, nem is érzem, hogy beteg lennék.
A testhőmérséklet szabályozása agyi központokból történik. Általában 36.5-37 fokra állítja be, de ha valakinél fertőzés (baktériumok, vírusok) lép fel, az agyi termosztát emeli ezt az értéket - így pusztítja, hőkezeli a kórokozókat.
Vagyis, a termosztátod... nem átlagosan működik.
szia. mondhatnám erre, hogy örülj neki, mert én meg pont az ellenkezője vagyok, már egy kis náthánál is olyan magas lázam van, hogy ihajj, és kizárólag gyakori hűtőfürdővel és prizniccel megy le.
szóval mondhatnám, hogy örülj, ha nem vagy lázas, de a szakemberek azt szokták mondani, hogy a láz tulajdonképpen jó, mert jelez!
kíváncsi lennék arra, vajon aki sosem lázas, miért nem. ezek bizonyára egyéni sajátosságok.
További ajánlott fórumok:
- Értsd meg, szeretlek, de nem tudok hűséges lenni!
- Nem tudok hívő lenni
- Sütöttem így estére chipset. Nem tudok meglenni rágcsa...
- Egy senki vagyok. És baromi írigy tudok lenni a valakikre....
- Többet szeretnék a szabadban lenni, de alig tudok rá időt...
- Azt hiszem szakítanom kellene vele, de nem tudok elég határozott lenni!