Miért nem kel meg a fánk tésztája? (beszélgetős fórum)
A fedo alatt sutestol szalagos lesz a fank..A rum pedig azert kell(ene) a tesztaba mert az akadalyozza meg hogy sutes kozben ne vegyen fol tul sok olajat.
Bocs az okoskodasert:D
Van egy villámfánk receptem. Ideírom, hátha hasznodra lesz.
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 joghurt (bármilyen)
2 ek porcukor
1 tojás
Ha szüksége 1-2 ek tej
Mindent összekutyulsz egy robotgéppel (vagy habverővel) jó simára (mondjuk célszerű először a nedves anyagokat és utána bele a sütőporos lisztet) és forró olajba kanalazod. Elvileg maguktól megfordulnak sütés közben.
Csak vigyázz, ne legyen túl forró az olaj, mert nem sül át.
Nagyon egyszerű, irtó finom, mindig ezt készítem, ha 5 perc alatt fánkot szeretnénk :)
sikerülni fog biztos, a másik tésztát ne dobd ki, tegyél bele egy kis sütőport, és kanállal szaggasd ki egy lapos tepsibe, hátha ott majd lesz belőle valami kis apró, bármilyen ízbe mártható kis fánkféel :)
én kipróbálnám :)
vigyázz a fánk olajára is, mert ha túl forró, az sem jó :(
Langyos tejbe kell cukor, belemorzsolni az élesztőt, megszórni liszttel a tetejét és meleg helyen futtatni.
Aztán össze kell keverni a további hozzávalókat, majd ha jól összedolgoztad a tésztát, akkor meleg helyre tenni letakarva és kb. fél órát keleszteni.
A tejbe fontos cukrot tenni, mert az indítja be az élesztőt.
Ha más nem pogácsa :) Én épp pitát sütök vagyis egyenlőre kelesztek . Tegnap akartam de így alakult.
Na az se egy egyszerű mutatvány .
Hazaérek, Én is fánkozni szeretnék.... :)
Úgyhogy figyelek az élesztőre.... :)
Te élesztő gyilkos! :)
Ennek sanyi.....
További ajánlott fórumok:
- Túl sok vajat tettem az almás rétes tésztájába, mit csináljak vele?
- Miért nem kell tenni a torták tésztájába sütőport?
- Miért kell a mézes krémes tésztáját a sütő hátlapján sütni?
- Miért törik a kókusztekercs barna kekszes tésztája nyújtás közben? Nem tudom kinyújtani, mit lehet vele csinálni?
- Miért lesz a süti tésztája "gumiszerű"? Mit tehetnék ez ellen?
- Miért repedt szét az elefántkönnycsepp sütemény tésztája feltekerés közben?