Miért mások receptjeivel ékeskednek egyesek? (beszélgetés)
Az igazi gond az, hogy a jó és igazán kipróbált receptjeinket mások - akik csak másolgatnak - kissé ( vagy nagyon is) megváltoztatva leírják és ezze még kárt is okoznak.
A másik fontosabb: mindenki elveszíti a felírt receptekben a hitelét, ha egyszer csalódik.
Nincs semmi gond....
Szerintem azt gondoltad,hogy a 37-es hozzászólás nekem szól,azért írtad,amit írtál előzőleg.
Már régóta nem adok lehetőséget senkinek arra,hogy a Mindmegettéről átmásolja a receptjeimet,mert először a Hoxára teszem fel,utána a MM-re.Korábban fordítva történt.. :)))
Valójában csak Varbóccal való egyetértésemet fejeztem ki.
Akkor mi a problémád nem értem?!
Tettél fel 35-öt.
Én nem akarok vitázni,sőtt!
Nyugtatni szeretnélek,hogy ne idegesítsd, fel magad!
Én sem folalkozom vele,hogy folyamatosan "lopják"a képeslapjaimat!
Puszi neked!
Utána néztél,raktam e fel recepteket a Hoxára?
Ha igen,akkor nem értem a megjegyzésedet.
De kár is erről vitázni,meddő dolog.......
Nem nagyon értem a problémád,de nagyon nem is akarom!
Nem tudom,hogy miért nem ide a Hoxára teszed fel a receptjeidet,akkor biztos,hogy senki sem tudná azt felrakni!
Nekem nagyon sok képeslapomat tesznek fel nap,mint nap a Hoxára,olyat amit én csináltam.Ide már feltöltöttem,még a nevem is alá van írva.Nagyon sokan el is küldték,még sem parázok most már rajta.
Te is nyugodj meg,hagyd a csudába!
Ha jol ertem, az a gondod, hogy te minden receptet egyedul kitalalsz, kiprobalsz, veszed a faradsagot es begepeled, masok pedig-mivel jonak talaljak-felteszik ide, anelkul, hogy a teged, mint feltalalot feltuntetnenek. Igy?
Csak ugy -a masok erdekeit termeszetesen szem elott tartva- szeretned, hogy a te neved szerepeljen ott?
Nyiss egy blogot es vedesd le a kreativsagaidat. Ha felpakolod a netre, miert csodalkozol, ha leszedik?
Az alább említett úrhoz én is intéztem már kérdést priviben a receptjével kapcsolatosan,de választ a mai napig nem kaptam.
Gondolom,fogalma sem volt mit válaszoljon.
A "Marhafarok leves" egyszerűen "zseniális"
Őszinte leszek hozzád Bévi48, engem egyátalán nem érdekel, hogy ki "írta" a receptet, ha tetszik akkor tetszik. Nagyon szívessen olvasgatom itt a Hox-án a recepteket és eddig soha nem néztem meg ki írta ki.
Én is szokta feltenni a naplómba másét, hátha másnak is bejön!
Ha jól értettem,Te is a" zsíroskenyeres" nagypapára tetted a megjegyzésedet.
Azért írtam amit.....
Attól még siralmas és nevetséges amiket beír,főleg,ahogy....,
Lehet,hogy ovisoknak szánja a "receptjeit"
Mindenesetre pontot lehet vele gyűjteni.
Varbóccal teljes mértékben egyetértek.
Azt hiszem sajnos szélmalomharcot folytatunk ezekkel a gátlástalan receptmásolgatókkal szemben.
Mi bosszankodunk,ők pedig nevetnek rajtunk,és megy minden tovább,úgy mint eddig.
A tisztesség úgy látszik már elavult dolog a mai időkben.
Végre valaki egyetért,és nem szapul.
Tudom,melyik úrra gondolsz,de van hölgyemény is ilyen.
A hölgynek én is szóvá tettem a dolgot,és még neki állt feljebb,épp csak le nem hülyézett.
Nem az a bosszantó,hogy valaki felrakja pl. az én receptemet,hanem az,hogy nincs benne annyi tisztesség,hogy jelezze,nem tőle származik,csak tetszik neki,és gondolta,felteszi máshová is.
Így könnyű,hogy fogom magam,2-3 gombnyomás,és villogok más munkájával,aki vette a fáradtságot,és begépelte a szöveget.
Nagyon furcsának találom azt is,hogy eddig mindenki csak támadott engem,amiért ezt szóvá mertem tenni.
Talán azért,mert ő is ludas a dologban?
Szerintem nincs ezzel gond.
Így legalább nem kell több webolddalt megnézni, ha kiváncsi vagyok valaminek a receptjére.
Engem az sem zavar, hogy odaírja-e, hogy kitől a recept. Úgysem nézném meg. Nem érdekel!
Amúgy általában saját kútfőből főzök, sütök, és sokszor kérik is a receptet, de nem tudom megadni, mert sohasem mértem le.
Olvasd el ismételten a 7. hozzászólásomat...
Mintha kicsit rosszul értelemznél valamit,vagy nem figyelmesen olvasol.
Itt valójában nem csak a magam,hanem mások érdekében is szóltam.
Akinek pedig nem inge,az nem veszi magára....
További ajánlott fórumok:
- Beszélgessünk a Hoxa portál receptjeiről
- Sós, alacsony szénhidráttartalmú ételek receptjei
- Ti értitek ezt? Egyesek sok jó cuccot kidobálnak, mások pedig árulják a vackot?
- Egyesek miért sikeresebbek másoknál?
- Miért van az, hogy egyesek használnak arctisztító+tonikot, míg másoknak elég a sima víz is?
- Miért van az, hogy egyesek 2 hónap alatt megkapják a kettős állampolgárságot, mások, akik korábban adták be, 6-8 hónapot is várniuk kell?