Beszélgessünk a Hoxa portál receptjeiről (beszélgetés)
Igen...lehet egyszer beírom, mert sokminden van még, amit írhatok, pl. hogyan csináljunk tasakoslevest...:)
Rántott leveshez mit szólnál? Bár ez már egy kicsit komplikáltabb és lehet többféle képpen is készíteni. :-)))
vagy innen veszik az ötletet...:)
Látod, látod, nem voltál elég fürge!!! :-)))
most valaki épp a főtt kolbász receptjét happolta el előlem!:)
Sziasztok!
Ma megcsináltam Kornélia "borzas túrós-gyümölcsös"sütijét.Nagyon fini lett,én meggyel készítettem el.Mindenkinek ajánlom kipróbálás végett!
A recept leírást még kiegészíteném:
-az összeállított tésztát majdnem teljesen meg kell fagyasztani,különben nem lehet lereszelni
-picit több sütési idő,magasabb hőfokon
És akkor egyúttal már egyúttal megtanulhatod a lecsókolbászt is!Az én pontjaim meg csak gyűlnek...:)
Lécci, lécci, még életemben nem főztem makarónit! Ideje lenne megtanulnom! :-))))))
Vagy például virsli főzés! Na, még egy pont neked!
rendben, a makarónit is megtanítsalak, hogy kell kifőzni?Szívesen segítek!:))))
Aa pirítós kenyér receptjét is lécci, akkor már 2 ponttal több lesz neked! :-))))
Meg az is kimaradt a receptből, hogy a teljesen friss tojásnak nem jön le a héja. Nekünk vannak tyúkjaink, és ha főtt tojást akarok csinálni, akkor legalább 3 nap múlva főzőm meg és nem teszem a hűtőbe. Mert ott friss marad és ugyanúgy nem jön le a héja.
Legközelebb majd én is felteszem a főtt krumpli receptjét...
Mostmár csak azt nem értem minek feltenni a főtt tojás receptjét????Ráadásul nem írta le, hogy kell bele egy kis só is, hogy a héja lejöjjön...Csak hogy gyűljön neki a pontja????
Na szóval tényleg nagyon finom lett!!!Pláne majd ha csempészek bele egy kis banánt!És vszínű valamilyen folyadékba bele mártom, pl. rumos kávéba, vagy narancslébe...jó lesz nagyon!
Sziasztok lányok!Ma megcsináltam a Babapiskótás puding-ot és most annyira izgulok jó lesz-e!Akartam bele egy kis gyümit venni, de elfelejtettem.Vanília+csoki pudingból csináltam, ez a főpróba, ha jön Zoim hétvégén neki is megcsinálom, tudom, hogy mennyire szereti az édességet!:)
Hogy sikerül beügyeskedned a képet a recepthez?
Akkor ez a baj :o)
A habarásba kanalanként kell a levesből adni, hogy átvegye a hőmérsékletet, majd mikor már meleg, akkor bele a levesbe, keverés közben. Így biztos jó lesz...
Csak beleöntöm.
Köszönöm a tanácsaitokat, mindenkinek van igaza, majd kitapasztalom hogy lesz a legjobb.
Ha gyümölcslevest főzöl, akkor felejtsd el a vizet, főzd tejbe a gyümölcsöket és pudingot tegyél hozzá. A pudingport keverd össze tejjel és úgy öntsd a tejben főzött gyümölcsökhöz a legvégén. A pudinggal már csak 1-2 percig főzd.
Egyébként ha bármilyen tejfölös habarást készítesz bármilyen ételhez, akkor a leves vagy főzelék levéből tegyél mindig a habaráshoz bőven, ott keverd jól el (én robotgépet használok hozzá, úgy gyorsabb), majd a folyós halmazállapotú habarást öntsd az ételbe, amit közben kavargatsz. Így nem lesz csomós. Arra is figyelj oda, h ne használj túl sok lisztet, mert akkor nagyon sűrű lesz az ételed és rengeteg folyadék kell hozzá, h jól ki tudd keverni, hígra és csomómentesre.
Jó tanács diétázóknak: tejföl helyett lehet joghurtot használni, így diétásabb. A joghurthoz szoktam tenni egy szem édesítőszert, így teljesen olyan az íze az ételnek, mint ha tejföllel készíteném, csak nem olyan hízlaló.
Jó lenne, ha alapjáraton lehetne képet csatolni a receptekhez, nem pedig úgy kéne beügyeskedni, h legyen kép is :) Mindig a hozzávalókhoz teszek be képet a receptjeimhez. Tudom magamról, h nem szeretek olyan receptet használni, amihez nincs kép, ezért teszek föl mindig képet.
Remélem hamarosan az is megoldott lesz, hogy hozzászólásokat, véleményeket írhassunk a receptekről. Jó lenne ez a receptek alatt. :)
Nem lenne nagy munka mindezt megcsinálni.
Apránként szoktad a leveshez melegíteni a habarást, vagy csak beleöntöd?
Igen ilyen tanácsot már kaptam, de a gond az hogy más tejfölös kajáknál is előfordult már.
Habarj inkább pudinggal. Mi nagyon régóta azzal csináljuk, és mindig szép a leves. De vízzel szoktuk kikeverni, nem tejjel vagy tejföllel.
Ez sokszor a tejföl minőségétől függ.A habarást mindig szűrön keresztül teszem az ételbe,és még igy is előfordul.
♣♣Mivel csináltad a besűrítést??♣♣
igen, ezt olvastam!Nekem most az a problémám, hogy gyümölcslevest csináltam ma, és nem lett krémes, hanem kissé betúrósodott, és nem értem miért?Mostanában nem előszőr járok így.
Én a pörköltett öröltköménnyel,fokhagymával,
süritett parival szoktam izesiteni.
Mindig szoktam beletenni!És én köménymagot is szoktam tenni bele.
További ajánlott fórumok: