Miért lehet az, hogy valaki éjjel, amikor alszik, ásít? (tudásbázis)
Miért lenne ez furcsa?Vannak babák akik születés után 24 órán belül nem kevés magzatvizet köhögnek fel.
Vagy ott vannak példának a lányok.Napokig dolgozza kifele a kis testük az anyai hormonokat.
Vagy ez furcsaság?
Ezt hol olvastad?
Másik vicces hozzászólónak: tudom hogy csuklik. A 3. gyermekemet várom,csak ez elég érdekesen hangzik.....
Amennyiben ez neked furcsa, olvass utána a témának.
10 hetes korra a magzat, felső szemhéj ingerlése a szem lefelé fordulását váltja ki.
A magzat ásít, és gyakran nyitogatja a száját.
19 hetes korra a magzatmozgás, a légzési tevékenység és a szívritmus egy napi ciklust követ, melynek neve huszonnégy órás ritmus.
24 hetesem a magzat légzési sebessége akár percenként 44 belégzés-kilégzés is lehet.
A 30. hétre a légzőmozgás gyakoribbá válik, egy átlagos magzat esetében az idő 30-40%-ában megfigyelhető.
Hú, ilyen velem akkor fordult elő, mikor előző reggel olyan gyorsan felébredtem, hogy még láttam magam aludni..
De nemtóm mitől lehet..
A legkomolyabban... ásítozni kezdtem a fórumtól. Ez tök érdekes :)
Amúgy azt olvastam kutyáknál békítő gesztusként is működik az ásítás. Az enyémre, ha valamiért hosszan nézek mérgesen, ásítozni kezd :)
Egyáltalán azt sem tudják még, miért ásítunk. Pont a napokban olvastam, hogy megdőlni látszik az is, hogy esetleg oxigénhiány okozza, mert ennek mond ellent, hogy a magzat is ásít már az anyaméhben.
Arra sincs magyarázat miért ragadós az ásítás, általában, ha valakit ásítani látunk, mi is ásítunk, de elég olvasni is róla, hogy beinduljon az ásítás :)
nem tudom, hogy gond-e :(
azt hittem eddig, hogy csak ébren ásítunk
Szellőztess.
Amúgy miért gond, hogy ásít?
nem az álmodás miatt van, mert többször láttam, hogy ezt csinálja
oxigénnel mit tudok tenni a szobában?
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek arról, ha a baba az anyukájával alszik éjjelente?
- Mindenki alszik már és készül a holnapra vagy vannak itt még éjjeli baglyok?:)
- Kisfiam 4 hete éjjelente felsír és nem alszik. Mitől lehet?
- 15 hós kisfiam köztünk alszik, éjjel sokat szopizik.Hogy lehetne kíméletesen az ágyból ki, a szopiról leszoktatni?
- 8 hónapos kislányom, minden éjjel felsír álmában, de alszik közben és fel kell vennem megnyugtatni. Mitől lehet ez?Mit csináljak?
- 20 hónapos kislányom éjjel felsír, mintha félne valamitől. Külön szobában nem marad meg, velünk alszik reggelig. Mi lehet a baj?