Miért festik olyan sokan a hajukat? (beszélgetés)
Nekem eszem ágában se lenne festeni csak a divat miatt, ha nem lenne ősz anélkül...
Szerintem sok fiatal unalomból vagy feltűnési vágyból váltogatja a hajszínét.
Mikor a halántékomnál enyhén őszülni kezdtem, simán elfogadtam. De ismerőseim, munkatársaim annyit szekáltak, hogy miért nem festetem be, nagy nehezen rászántam magam. Szigorúan ragaszkodtam az eredetivel egyező barna árnyalathoz. Eszembe nem jutott, hogy vörös, vagy szőke legyek, de még a melírozás sem.
Mivel nagyon kevés, s ráadásul vékony is a hajam, már korábban is daueroltattam, hogy kicsit többnek tűnjön.
Na a két manipuláció betette rendesen az ólajtót a hajamnak: 1-2 év után olyan lett, mint a gumi, alig tudtuk helyrehozni. Onnantól fogva választanom kellett: vagy alig van pár szál nem őszülő hajam, vagy őszülő, ám dauer által megdúsított frizurát hordok. Ez utóbbit választottam, már csak azért is, mert elmondhatatlanul utáltam a 6-8 hetenkénti festegetést.
Azóta több az ősz hajszálam, de nem zavar.
Én tudom, hogy a lelkem nem öregebb 20-30 évnél, s ez nekem bőven elég; a környezetem is elfogad így, már nem piszkálnak.
Meg különben is: aki nem fogadja el az adott külsejét, hogyan várhatja, hogy mások elfogadják? Ezzel persze nem azt sugallom, hogy hanyagoljuk el magunkat, ne törekedjünk arra, hogy a külsőnket előnyösebbé varázsoljuk, de az a véleményem, hogy a praktikáink eredménye ne testidegen legyen, hanem közelítsen a természeteshez.
Azért mert azt hiszik, így szebbek. Pff. Mekkorát tévednek. . .
Kivételt képez minden olyan idősödő anyuka, akit már nagyon zavar a sok őszhajszál .
Egyetértek veled.
Aki őszül, és nem bírja feldolgozni, megértem valahol. Nem egy nőt ismerek, aki gyönyörű, hófehér hajával, szebb, mint bármely festett „démon”.
De azt a fiatalt, akinek „nem tetszik”, amit a Jóistentől kapott, nagyon nem értem.
Azt a pénzt, időt, egyebeket, amit a (végeredményében teljesen felesleges, hiába való) haja festésére szán, adhatná jótékony célra is. Lehet, hogy többet segítene, mit a saját pimpillászkodására fordított energia.
Igen ennyire.
És még annál is inkább.
azért, mert mindíg az kell ami a másiknak van...ez genetikailag van belénk kódolva...aki szőke az barna akar lenni, aki göndör az sima...stb. Az ára +elérhető, és még fájni sem fáj...bár, több, mint 20 éve festem a hajam, azóta felére fogyott :( /nem hosszra/ és valahol olvastam, hogy 5 évvel kevesebb ideig fogok élni a sok vegyszer miatt...
Hm...tejet is iszom, az -2 év, E255-E333 :) ezeket is eszem -2 év...és még sorolhatnám...és kiderülne, már nem is kellene eme bolygón léteznem...
További ajánlott fórumok:
- Miért ítélik el sokan a főállású édesanyákat?
- Miért nem szeretik sokan a Tescot?
- A nőknek elvileg udvarolni kell.. és ez jól is van így. Sokan mégis elhidegülten reagálnak egy-egy próbálkozásra. Miért nincs viszonzás?
- Hallott már vki róla, hogy a babáknak nem lehet egy éves korukig vágni a hajukat? Mi ebből az igazság?
- Mai fiatal fiúk miért zselézik a hajukat?
- Vörösek, akik imádják a hajukat gyertek beszéljük meg.