Miért bántják azokat, akik tudatosan vállalnak egyedül gyermeket? (beszélgetés)
Ne haragudj, Panka, de azért te is mondasz fura dolgokat.
Elhiszem, a te helyzeted is különleges, és úgy gondolom, nem sokan tudnák ezt így elfogadni. Örülök, hogy nektek sikerült.
Na, de, hogy a férfiakat nem érdekli, hogy kinek adják tovább a génjeiket, kicsit erős. Én azért mégis hiszek abban, hogy az emberek többsége felelősségteljesen vállal gyereket. És apunak is fontos a saját gyereke normális körülmények között.
"Képzeld, a férfiak általában nem a gyereknemzés miatt szexelnek."
Na, ettől kissé kiakadtam. Képzeld, a nők sem a gyereknemzés miatt szexelnek az életük nagyobb részében.
Nem nagyon szoktam hozzá szólni de rossz látni, hogy valaki ennyire rosszindulatú legyen...
Egyszer elmúlik a cuki muki felhő jön a valóság...
Nem mindenkinek adódik meg, hogy párkapcsolatban vállaljon gyermeket valakinek pedig nem is lehet saját gyermeke mégis nevel gyerekeket akiket sajátjaként szerethet. Szerintem a nem vérszerinti szülő is szülő és az egyedulálló szülők is teremthetnek megfelelő környezetet gyermekeiknek.
Nem lesz egy egyedülálló anya se sérült se kevesebb attól mert tudatosan vállalta azt ami másnak kapcsolatban adódik meg!
Szerintem meg ha valakit nem sértettem meg az engem ne sértegessen (a többieket sem) ez ennyire egyszerű! ;)
Az nem normális véleménykifejtés ha valakit sérültnek nevezel...
Nem azért járnak ide az emberek, hogy unaloműzésként egymásnak ugorjanak.
Nem egyezik az emberek véleménye nem baj csak ezt normálisam is el lehet mondani...
Érdekes, hogy a véleményednek te saját magad vagy az élő cáfolata.
Telje családban, házasságban születtél, de mégsem volt spád soha.
Akkor miről beszélsz?
Nem is tudtam, hogy itt csak bólogatni lehet.
Egyébként meg, ha valaki nem szeretne más véleményt olvasni, mint ami neki megfelel, nem kell fórumot kiírni.
Ennyire egyszerű. :D
Borzasztó a keserűség, ami belőled árad.
Megint ugyanazt írod. Szerinted ítélkezem, amiért más a véleményem.
De tudod mit, egészségedre!
Tehát akinek eltér a véleménye a tiedtől, az mind elégedetlen a szar életével. :D
Taps!
Szerintem az örökbefogadás és a mozaikcsalád más eset, mintha valaki abban a hitben él, hogy az övé, de mégse.Az utóbbi esetben, egyesek szerint 4%, újabb kutatások szerint ennél is jóval kevesebb.
Nyilván egy tökéletes világban, mindenkinek, aki gyereket akar lehetne, és minden gyereket, aki világra jön, szeretettel fogadna a családja. Akkor senkinek nem kellene semmilyen donor és mindenki érzelmileg is fel lenne nőve a szülői feladathoz. Sajnálatos módon, mi nem ebben a világban élünk.
Biológiailag a férfi úgy van beállítva, hogy örökítse a génjeit. De nem ám úgy, hogy maga nevelje fel minden ivadékát, hanem, hogy szórja a magvait.
De ha megint az ideális esetet vesszük, akkor visszatérünk oda, hogy topikindítónak nem lenne szabad gyereket vállalnia >egyedül<, mert minden gyereknek szüksége van apára.
További ajánlott fórumok:
- Nevel valaki halmozottan sérült gyermeket?
- Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni?
- Van egy szavazásom: 45 évesen vállalnál gyermeket, ha állapotos lennél? Akik nem vállalnák mi az oka?
- Akik 40-esen, 50-esen vállalnak gyermeket-hogyan képzelitek el a jövőt?
- Akik gyermeket vállalnak, szoktak arra gondolni, hogy milyen "jót" tesznek ezzel?
- Akik tudatosan egy gyermeket terveztek...