Miért baj, ha műszálas? (tudásbázis)
Nem baj, ha szereted, akkor te hordj azt. :)
Én személy szerint jobban szeretem a pamutot, mert jobban szellőzik, nem izzadok benne annyira, jobban lehet fertőtleníteni (olyan helyen dolgozok), vasalni. Nekem jobb a tapintása.
Stop! Azért nem mindegy a %.
Pl. zokninál a gumi pamutházban van, tehát nem érintkezik követlenül a testtel.
És nem csak az anyukáknak fontos, hogy a holmi pamutból legyen, hanem rengeteg felnőtt egészsége is múlhat rajta...
Ha a külső réteg műanyag, akkor azon a vastagságon belül tök mindegy mi a beleseje. Egyszerű fizika.
Szerintem senki sem parádézott 5% műanyagon, főleg ha zokniban van.
a légáteresztő pelus is műanyag... és benne az a zselé...
az igazán jó mosható külső pedig gyapjú :)
de nem is annyira a pelusról van szó... hanem arról, hogy ha anyukának jó az ilyen pelus, akkor miért parádézik azon, hogy pl egy babazokniban van 5% műszál?
csakhogy a popsi környéke ilyan szempontból a legkényesebb... ha választhatok, inkább a bugyim legyen tiszta pamut, mint a pólóm.
ráadásul a mai modern műanyagon nagy része,mint az álom, olyan... sok akryl anyagról meg nem mondaná az ember,hogy műszálas... egészen amíg meg nem gyújtja :D
:)
no, én azokat megvarrtam flanelből :)
meg jó a tetra is a gyerek alá... hiszen arra lett kitalálva.
csak néha tényleg nem értem... egy pihe-puha polár takarónál gyakran egy percig sem gondolkodik az ember... pedig az aztán az igazi műanyag, jórészt műanyag palackból készítve... bár ha így nézem, legalább recycling :D
A legtöbb normális pelus légáteresztő, de attól még a nedvességet nem nem engedi át.
Szükséges rossz, a teste egy viszonylag kis része van belecsomagolva. Nagyon nem mindegy, hogy talptól nyakig van műanyagvan, vagy csak a popsija környéke.
pedig nem macerás...
most azt mondom,hogy ha előbb találkozom vele, azt használtam volna. majd a következőnél :D
Nekem nem baj...zokni, bugyi, trikó legyen pamut, többi nem számít annyira.
Én pölö anno halálra kerestem a mosható pamut pelenkát (nem azt a klasszikust), ami combnál gumis, derekánál gombos, vagy tépőzáras, de nem találtam, csak neten, és szerettem volna megfogni, mielőtt megveszem, így feladtam, és tettem a seggük alá azt a belül kocsonyás, nejlon, erősen környzetszennyező vackot. Közben azért a klasszkus textilt is használtam.
De igen.
Csak úgy látszik vannak lusta anyukák. :(
gondolom, a gyerek ruhájára érted
mert nem levegőzik, beizzad, kipállik a bőre, nem kényelmes, nem jó benne lennie
Régóta foglalkoztat a téma...
Vannak anyukák, akik csak pamutot, gyapjút, természetes anyagokbólkészült ruhákat játékokat adnak a kicsinek... mert ne érintkezzen műanyaggal... és közben meg a feneke alá teszik az eldobható nejlon pelenkát.
Nem vagyok a természetes dolgok ellen... és nem vagyok az eldobhatós pelus ellen sem. Mi is azt (is) használjuk... de akkormiért kell fanyalogni, ha mondjuk egy sapka nem tiszta pamut???
További ajánlott fórumok:
- Fogyni kéne, de hiányzik a kitartás. Miért nem bírom megállni? Érezted ezt Te is?
- Szerinted alacsony vagy magas nőnek jobb lenni? Miért?
- Miért járok mindig ugyanúgy a kapcsolataimban, miért taszítom a férfiakat egy pont után, amikor addig vonzottam őket, és semmi baj sem törté
- Jehova tanúi miért Krisztus halálát ünneplik, és nem a feltámadását?
- Te miért szereted az otthonkát?:)
- Szűzies életet élő, magányos (és emiatt örökké panaszkodó) lányoktól miért kap kosarat az ember?