Miért akar a barátnőm elköltözni tőlem? (beszélgetős fórum)
Nagyon fontos, amit írsz.
Imádom, amikor férfiak elképzelik, hogy "á, nyugodtan elköltözhetünk 2000 km-re/egy világvégi faluba, majd én dolgozom, a feleségem meg úgyis otthon lesz a gyerekekkel" - ja, bezárva a négy fal közé, se rokonok, se barátok, se közlekedési lehetőség.
"közöm semmi hozzá de pölö azok a sokat emlegetett barátok is fel-fel emelhetnék a seggüket és irány Szolnok!"
Ez nagyon nem ugyanaz, mint spontán kitalálni egy hétköznap este, hogy üljünk be egy filmre, színdarabra, sétáljunk egyet a Margit-szigeten estébé. Aki nyüzsgő típus, azt nem elégíti ki, hogy évente néhányszor, hetekkel-hónapokkal előre megtervezve találkozik a barátaival. Lehet, hogy ez valamennyit változni fog idővel, sokan költöznek nagyvárosból vidékre, de van, aki "úgy marad". Ez a személyiség része.
"Így nem sok jövőt jósolok nektek, ha csak nem tolod le valahogy a barátnőd torkán az elképzelésedet. De ez ronda dolog lenne. Csak neki kellene áldozat hoznia, te meg henyélnél abban, hogy mindig az van, amit te akarsz."
Én is így látom.
"Vannak prioritások. Azok a pesti barátok is házasodnak,gyereket szülnek már... a barátnőm azt hiszi minden nap kávézással fog telni velük,meg a Margit-szigeten való meditálással."
Mármint NEKED vannak prioritásaid: lehorgonyozni, családot alapítani. Ami alapvetően teljesen rendben van. Ő viszont még nem kész erre, ha fejreállsz, akkor sem. Sőt, minél jobban erőlteted, hogy márpedig ezeket a dolgokat most KELL elkezdeni megvalósítani és punktum, ő annál inkább menekülni fog.
"Fel kell állítani a fontossági sorrendet !"
Ezt tette...
Éltem Szolnokon, sőt volt olyan év, hogy naponta (hétfőtől csütörtökig) ingáztam oda Debrecenből.
De tudtam, hogy véges évig tart a fősuli.
Szerettem azt az életformát annó, de magát a várost nem.
Nem akarok általánosítani, de a bunkók km2-re vetített aránya jóval magasabb, mint Debrecenben.
Barátnőd helyében ki sem mozdultam volna Pestről.
Szerintem jobb, ha külön mentek, és keresel magadnak valakit pl. Rákóczifalván, aki örül, hogy beköltözhet Szolnokra.
Basszus pont ez jutott eszembe.
Jó rokony örül, mint majom a farkának, hogy palimadár fórumindítónak elpasszolhatja a kecót.
Ezt írta :
" Piaci ár alatt tudnánk megvenni, és úgy érzem, nem kéne kihagyni."
Nekem ne mondd, én dél Pest, a lányomék, unokáim észak Buda. Szerinted mennyire szentségelek a dugóban mikor megyek hozzájuk, hogy elköltöztek a halál f.szára:)
Ha Szolnokról kellene Bp-re járnom dolgozni már kihordtam volna egy hátsófali infarktust.
Szia.
El kell(ene) gondolkodnod(gondolkodnotok)!
Leülni, megbeszélni, higgadtan!
Pozitív oldal, negatív oldal!
Ki mit szeretne?!(Miért?)
Úgy érzem(olvasom), Te csak a magadét mondod(írod).
Nyilván a másik felet nem tudjuk megkérdezni.
Mintha előszerződést kötöttél volna a szolnoki lakásra...., de ezt úgy, hogy tisztában vagy azzal, hogy a barátnőd NEM AKAR ott LAKNI...
Csak ezt nem írtad...
Lakást bárhol, bármikor tudsz venni...persze, ha van pénzed..
Normális barátnőt, nem biztos, hogy találsz...
Részleteket írtál...
Persze, nem úgy történnek a dolgok, ahogy tervezted...
Kérdés:
Maradsz-e a komfortzónádban, vagy változtatsz?!?!?!
Dönts jól!
Elhiszem. De a minden nap nem havi 8-9.
Viszont a fórum szempontjából tök mindegy.
Azt írja, "havi 8-9 alkalommal kell csak feljárnunk".
Ez esetben mondjuk mindegy.
Ha Szolnokon akarnának élni, akkor nem lenne ez annyira gáz.
"Azok a pesti barátok is házasodnak,gyereket szülnek már... a barátnőm azt hiszi minden nap kávézással fog telni velük,meg a Margit-szigeten való meditálással."
Szerintem nem hiszi ezt. Viszont épp, hogy egymás segitségére lehetnének a gyerekekkel, ha egy városban laknának.
További ajánlott fórumok:
- Barátnőm örökbe akarja adni a babáját, a véleményemre kíváncsi, erre mi a "jó" válasz?
- Mekkora a valószinűsége annak, hogy velem marad a barátnőm, ha időt kér tőlem?
- A barátnőm szakítani akar velem, már nem annyira szerelmes belém mint eleinte. Mit tehetnék?
- Krízis helyzetben a barátnőm elfordult tőlem
- Baj, ha van olyan srác, aki Pest megyei és nem akar onnan elköltözni máshova?
- Bár virtuális barátnőm csak 50 km-re él tőlem, én mégse...