Mibe érdemes befektetni pénzt? (tudásbázis)
úgy 1 év a maximum, amit én állampapírban tartanék. Most még eurót érdemes venni, mert lent van az árfolyam. Ha csökkentik a kamatot, már nem éri meg államkötvényt venni, viszont akkor az euró árfolyam is emelkedik.
Az a kérdés leginkább, hogy mennyi időre akarod lekötni a pénzed, úgy érdemes befektetési formát választani
Némely beíráson olyan jókat kuncogok...
És mind tele van sok igazsággal, bár az a vélemény nézőpont kérdése is.
Ez nem herdálás, amit meg kell venni mert idővel csereérett lett azt minél előbb meg kell venni, olcsóbb nem lesz.
Beteg gazdasági környezet az amiben élünk, az ahol pl a használt autó kiemelkedően jó befektetésnek számít, de durvább példa hogy aki 2 éve nagy tételben wc-papírt vett az is megcsinálta élete bizniszét.
Mi ebben a herdálás? A áruban jobban tartja az értékét, mint bármilyen betétben vagy papírban. Nem csak az élelmiszer drágul. Az infláció nem csak az élelmiszereken nő és fog elszabadulni az ár augusztusban. A pénz vásárlóértéke, reálértéke csökken.
Tök mindegy milyen megtakarítása van. 3 millióért már jövőre sem azt és annyit fog vásárolni, mint idén.
Még azt tudnám javasolni, hogy olyan bankban nyisson számlát valahol az EU-ban, amelyiknek van itt leányvállalata és ott, kint tartsa a pénzét EUR-ban.
A külföldi bankoknál nem lesz olyan mértékű a szolgáltatás díjának emelése, mint nálunk. Még akkor sem, ha onnan nézve külföldön használja valaki a kártyáját, számláját.
Mert lehet fals számokat megjelentetni, meg rendeletekkel kormányozgatni, kapkodni, toldozni a foltokat, de itt már nem lesz évekig egy számjegyű infláció.
Hiányzik a gazdaságból az a pénz, amit másra használtak fel, amit külföldön használtak fel, hogy jó fej, keresztény anyaország legyünk.
Kis pénz:elnézést FI nem a három milliódra értettem.
Nagyon is szép összeg.
3 milliót őrizgetni ebben az inflációs időkben butaság - szerintem.
Műszaki, háztartási gépeket, dolgokat vásárolnék, ami később is jó lesz egy háztartásban. Ha van hely hol tárolni.
Vagy ezeket cserélném le a háztartásban, ha már megszolgálták az idejüket.
Eddig azt mondtam volna ,hogy állampapír.
Kis pénz ,kis hozam ,szinte nulla kockázat.
Eddig...
Mi a meglévő állampapírt is eladjuk.Én pöppet be vagyok kakkantva,nem bízom bennük .
Nehéz döntés,de én euróba tenném most.
Ó, mert te olyan kis mázlista vagy!😀
Igen, fiam számára ez a megoldás létezik, mert nagy részt magyarországi bevételből él a szigeteken. Egyenlőre.
Nekem szerencsém, hogy nem kell átváltani euróra.
Az a pár cent azért megnyugtatja a lelkem.
De a fiad helyében gondolom én is azt csinálnám.
Vannak portálok, ahol naponta van új rémhír. Mindig kitalálnak valamit, már rá sem kattintok.
Ha mind igaz lett volna...pedig tényként tálalták.
Nem véletlen euróban tartja fiam is a pénzét. Ahogy csurdogál befelé a forint, váltja is át, nem tétovázik.
Én a hírekben olvastam. De hát ott is írnak mindent és annak ellenkezőjét is.😀 De kíváncsi leszek mit lehet még jobban elszúrni itt.
Léteznek nagyon kurrens kutyaházak is ennyiért...))
de ez csak vicc.
3 millióért sok mindent nem adnak, egy darabka bef. aranyra talán elég.
Dollar, €uro, ilyesmi, ennyiért...
További ajánlott fórumok:
- Eurót érdemes befektetni állampapírba?
- Befejeznétek egy olyan képzést, amibe sok pénzt toltatok, de már nem nincs kedvetek ahhoz a szakmához?
- Ha lenne pénzetek befektetni vmibe, mi lenne az?
- Mibe érdemes befektetni?
- Mibe érdemes befektetni 1 millió Ft-ot szerintetek?
- Hova érdemes fél millió forintot lekötni, vagy befektetni?