Mi történik a vérnyomásommal? (beszélgetés)
Jelenleg én is azt nem tudom, mennyire szoktam hozzá a béta-blokkolóhoz.
Egyetlen vérnyomásmérés alapján írta fel az orvos, és valahogy nem szeretem szedni, viszont amikor a múltkor elfogyott, kellemetlen (ijesztő) tüneteim voltak. Nagy kérdés, mennyit jelent a megszokás.
Egyébként a fizikai terhelés leviszi a vérnyomást.
Én arra gondoltam elsősorban, hogy szed valaki pl. hormontablettát, ami felborítja a vérnyomását és aztán vnyom.csökkentőre szorul élete végéig. Vagy gondoljunk az alvást segítő gyógyszerekre. Észre sem veszi az ember, csak azt látja: már minden nap be kell vennie.
Nekem annak idején terhességi magasvérnyomás-betegségem alakult ki, ha a 142 az. Mai eszemmel nem kezdtem volna el szedni. Hozzáteszem: fokozott pszichés megterhelés sem tesz jót, illetve túlsúlyos is vagyok, valami előbb-utóbb úgyis kihozná/kihozta volna, csak nem biztos, hogy már 12 évvel ezelőtt.
Véleményem szerint a legkisebb hatóanyagú gyógyszer állandó szedése is okozhat függést.
Mondom, hogy találomra írtam be valamit.
Én 153 cm-sen is kb. 48 kg voltam. Kamaszkoromban ennyi volt a normál súlyom. A "magasságom" sosem volt pontos, mérték 154-nek és 151-nek is, rossz a tartásom.
Általános szokás. Nyilván nem mindenkire érvényes, de azért egész jól megadja a határokat.
Találomra beírtam: nő, 35 éves, 160 cm magas, 52 kiló. Kiírta, hogy remek, meg ezt:
"Az ideális testsúlytartományod 47.4 - 64.0 kg között van."
Azért ebbe elég sok mindenki belefér.
Nincs miért sajnálnod, de köszönöm szépen a kedves felajánlást.
Másutt megírtam, én magamat se sajnálom, miért várnék el akkor mástól ilyen szívességet?
Él a hóhér, csak erre szokás hivatkozni.
Ez sem jött be. Bocsi.
Akkor örülök, mert múlhatatlanul fontos információt közöltem veled.
Csak éppen nem olvastad el pontosan.
A 160 cm-nél magasabb, 47 kilós emberekről írtam, hogy valószínűleg zörögnek a csontjai.
Nem én találtam ki az arányokat, hanem a BMI-kalkulátor írta a 160 cm, 47 kilós nőre, hogy sovány. Bocsi.
Nincs bebetonozott vérnyomás érték, az attól függően változik, hogy mit csinálsz, milyen a hangulatod, az időjárás, stb.
Például ha szorongsz, izgulsz vagy félsz, esetleg dühöngsz, akkor biztos, hogy magasabb, mint mikor nyugisan csak ülsz és tévézel.
Csináld kitartóan és az csak jó lehet, ha fitt vagy, nem rozoga. Nem utolsósorban a narancsbőr nagy ellensége a mozgás :-)
Nincs fix vérnyomás.
Ha az enyhe pánikbetegségedet orvosolod és elkezdesz mozogni, akkor minden normalizálódik.
Egyelőre elég lesz napi 15 perc is egyben. Ne tűzz túl nehéz célokat magad elé, mert csak a kedved megy el. Sört is ihatsz, de lehetőleg nem naponta.
És nem tudni, hogyan reagál a szervezeted, de biztosan hamarosan jobban fogod érezni magad.
Köszönöm
A válaszokat! Még egy utolsó kérdés: ha elkezdem az életmód váltást ( napi 1 óra mozgás, másfél liter víz, zöldségek gyümölcsök evese, sor elhagyása ) akkor kb mennyi idő míg csökken az érték? Olyan fix 120a elégedett lennék
Annyi csak a könyvben az extra, hogy a vastagabb csontak még hozzáadhatnak 10%-ot.
Vastagabb csont: nőknél a 16,5 cm feletti csuklókerület az erősebb kézen.
De Cooper doki végülis katonaorvos volt, kicsit ő is elszállt a fittség irányába.
Megnéztem ezt a Cooper számítást, nekem 170 centihez 56 kg jött ki.
Szerintem is kb. ez az ideális, de a legtöbb ember kevesli.
Cooper teljes képletét kikeresem a könyvből. Majd megírom priviben, ne itt zavarogjunk vele.
Arra a 60-ra csökkenésre csak légy büszke nyugodtan.
"..az alacsonyabb embert számításba se veszik." Tetszik. DD
Nekem a Cooper szerint 50 kg. jött ki, én meg itt örülök, hogy végre 60 ra lementem.